Ogólnie o koncertach
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Ogólnie o koncertach
Oby nie ładowali się w kolejne trasy jako support...
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Akurat patrząc na żywotność Skorpionów, taka trasa miałaby duuuuże szanse się odbyć
Ale też mam nadzieję, że to jest pojedyncza akcja.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Czy jednorazowa, to nie wiadomo, bo oba zespoły będą też na Monsters of Rock w Brazylii w przyszłym roku. Imho taka stadionowa co-headlinerska trasa byłaby ciekawym doświadczeniem, chętnie bym zobaczył na żywo
.
Tylko, że to raczej nie byłby co-head. Priest z setem na max 1h15 i elo. Byłoby duuuuużo smażonych kotletów
A w Polsce Roztańczony PGE z płytą w krzesełkach, ceny od 450 zł w górę 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Scorpions wracaliby po roku na Narodowy? Raczej nie, no i ten co-headliner, to trasa na 60-lecie istnienia niemieckiej kapeli, zatem cała uwaga będzie skupiona na nich. Scorpionsi są bardzo czuli na takie kwestie, JP najwyżej zagrają 75 min i wszystko. Prawdę powiedziawszy na wielu rynkach, komercyjnie to znacznie większy zespół niż JP, zatem nie może być wątpliwości kto jest głównym daniem.
Wiadomo, dlatego napisałem, że co-headlinerska trasa byłaby ciekawym doświadczeniem, a w praktyce prędzej byłoby jak piszecie. W dodatku nie miałbym wielkiej ochoty oglądać Priest na Narodowym, a to raczej potencjalnie głównie miejsce na taką ewentualność.
Scorpionsi będą najpewniej Tauron robili tym razem. Do tego może Atlas lub Ergo, ale nie zdziwiłbym się, że tylko jeden koncert w Polsce dadzą.
- blackcocker
- -#Moderator

Źródło?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Scorpions Italia
A na serio, to od Mąciwody zasłyszałem o Tauronie ostatnio. Także źródło u źródła.
-
Deleted User 7586
Re: 10/05/2025 - Ghost - Łódź
Nie bój nic - mój prezydent RT już w przyszłym roku zaczyna budowę hali na Skrze na około 10 tysięcy na koncertach. Pozwolenie na budowę już jest: https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... tepne.htmlWICKER MAN pisze: ↑pn paź 28, 2024 6:48 pmTwój prezydent, rezydent RT obiecywał latami i nie dowiózł - ale zamiast tego masz hostele dla osób niebinarnych czy innych orientacji więc generalny bilans jest na plus.![]()
-
Deleted User 8263
To już jest w ogóle glupota. Raz, że 10k to o wiele za mało, dwa że tam będą mega korki. Hala powinna być przy metrze, gdzieś na obrzeżach....
- Metalophil
- -#Moonchild

Metro akurat blisko - Pole Mokotowskie. Bardziej te tylko 10 k boli, jak na stolicę. No, ale można uznać że rolę większej hali pełni Stadion przy zamkniętym dachu...
A w ogóle to czy nie jest planowana hala na 22 k na błoniach Narodowego?
Metalophil pisze: ↑wt paź 29, 2024 8:22 am A w ogóle to czy nie jest planowana hala na 22 k na błoniach Narodowego?
To jest na razie tylko i wyłącznie w planach. Na papierze nic nie ma, żadnych listów intencyjnych, żadnych przetargów rozpisanych. Także nawet jak zaczną być pierwsze umowy zawierane to realnie to hala zacznie działać nie szybciej niż 2027-2028. Może jeszcze dożyjemy jej powstania.
https://www.last.fm/user/kamooo
Nigdy nie wybaczę Wawie jedynego na trasie DNA koncertu BSB, gdzie na Torwarze nie rozłożyli sceny, i jeszcze na 10 minut wysiadły przody

ja byłem na dwóch takich koncertach - Manowar w Ostrawie i Porcupine Tree w Spodku. Jak ten pierwszy to oczywisty wymysl DeMaio żeby było super exclusive tak ten drugi przypadek działał super. Każdy skupiony na muzyce i dobrej zabawie (tak, tak, wiem, jakiej super zabawie na koncercie Stevena Wilsona
Ale ogólnie nie mam problemu z phonefree show, jeżeli artysta tak chce to po prostu się z tym godzę. A niektórzy w komentach na fejsiku zachowują się jakby Tobias im rodzinę mordował.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Docelowo ta lokalizacja będzie bardzo dobrze skomunikowana: najpierw tramwaj wzdłuż Pola Mokotowskiego, a później linia metra M5. Wiadomo, przy średnim tempie prac w tym kraju, to może do 2050 zdążą, ale zawsze jakieś światełko w tunelu
-
Deleted User 8263
Kilka osób pisało tu o tym, że Gilmour na żywo jest wybitny. Nie jestem wielkim fanem PF, ale poszedlem na koncert w Madison Square Garden.
Wow. Chlop jest wybitny. Dzwiek, światła, klimat, Grzegorz Braun na perce, set - 20/10.
Wybralbym się drugi raz
Wow. Chlop jest wybitny. Dzwiek, światła, klimat, Grzegorz Braun na perce, set - 20/10.
Wybralbym się drugi raz
Sztuka w Madison Square Garden - 2 godziny i 50 minut. Całość git i rewelka. Waters może koledze Davidowi buty czyścić.
A Adama Bettsa z panem Grzegorzem "Gaśnicą" łączy na szczęście jedynie zarost i gogle.
A Adama Bettsa z panem Grzegorzem "Gaśnicą" łączy na szczęście jedynie zarost i gogle.