03/11/2024 - Dream Theater - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: 03/11/2024 - Dream Theater - Łódź

Post autor: Sardi »

O kurwa ale to było dobre
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Krystalicznie czysta jakość dźwięku. Totalny absolut. Serek w najlepszej formie od lat! Portnoy i Petrucci bogi.

Frekwencja znakomita, WiniaryBookings zaryzykowali i się obłowili :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Koncert znacznie powyżej oczekiwań. A miałem wątpliwości płacąc te 389 za bilet...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

W temacie świetnego dźwięku - gdzie mieliście miejsca? Ja stałem na środku kilka metrów przed stołem mikserskim i szczerze mówiąc dźwięk jakoś wybitny nie był. Nie był też zły żeby narzekać, ot trochę za głośno jak to zawsze na DT.

Frekwencja dopisała, choć widać było że scenę wysunięto sporo do przodu zmniejszając płytę, 1/3 najwyższych miejsc też chyba była pusta ale chyba w ogóle nie trafiła do sprzedaży. Ale i tak wstydu nie było. Organizacyjnie tylko mam wrażenie nieco zabrakło dopracowana, lepiej jednak gdy główny strumień z płyty kierowany jest na szerokie schody naprzeciw sceny, a nie sugeruje wchodzenie/ wychodzenie przez zwykle schody na sektorze. Za to zdecydowanie na plus uczciwa wielkość GC. No ale to szczegóły.

Bo najważniejsze - świetny koncert, zaryzykuję stwierdzenie że jeden z lepszych jaki ich widziałem. Od 2 ostatnich koncertów powtarzam sobie że nigdy wiecej na DT nie pójdę, bo byłem nimi mocno rozczarowany, ale ze względu na Portnoya dałem ostatnią szansę. I się nie zawiodłem, ale to chyba naprawdę ich ostatni koncert który oglądam na żywo, wolę nie zepsuć sobie tego dobrego wrażenia ;-)

Bałem się trochę setlisty, pierwsza część jak się spodziewałem weszła znakomicie (oprócz Barstool Warrior. Panick Attack i Constant Motion też wyszły jakoś mało przekonująco, ale szczegół), problem widziałem natomiast w drugiej części, człowiek zmęczony, a tu w planie utwory po ponad 10 min z 24 min Octavarium na czele. Ale wyszło nadspodziewanie dobrze.

I tak jak przedmówcy wspominali - czy to przez niskie oczekiwania czy z innego powodu - LaBrie brzmiał naprawdę nieźle i nie odstawał. Największe zaskoczenie wieczoru.

Warto było się wybrać, zwłaszcza jeśli pomyśle że decyzje o wyjeździe podjąłem tydzień temu i do końca nie byłem jej pewny.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Piwowarus pisze: pn lis 04, 2024 1:37 am W temacie świetnego dźwięku - gdzie mieliście miejsca? Ja stałem na środku kilka metrów przed stołem mikserskim i szczerze mówiąc dźwięk jakoś wybitny nie był. Nie był też zły żeby narzekać, ot trochę za głośno jak to zawsze na DT.

Frekwencja dopisała, choć widać było że scenę wysunięto sporo do przodu zmniejszając płytę, 1/3 najwyższych miejsc też chyba była pusta ale chyba w ogóle nie trafiła do sprzedaży. Ale i tak wstydu nie było. Organizacyjnie tylko mam wrażenie nieco zabrakło dopracowana, lepiej jednak gdy główny strumień z płyty kierowany jest na szerokie schody naprzeciw sceny, a nie sugeruje wchodzenie/ wychodzenie przez zwykle schody na sektorze. Za to zdecydowanie na plus uczciwa wielkość GC. No ale to szczegóły.

Bo najważniejsze - świetny koncert, zaryzykuję stwierdzenie że jeden z lepszych jaki ich widziałem. Od 2 ostatnich koncertów powtarzam sobie że nigdy wiecej na DT nie pójdę, bo byłem nimi mocno rozczarowany, ale ze względu na Portnoya dałem ostatnią szansę. I się nie zawiodłem, ale to chyba naprawdę ich ostatni koncert który oglądam na żywo, wolę nie zepsuć sobie tego dobrego wrażenia ;-)

Bałem się trochę setlisty, pierwsza część jak się spodziewałem weszła znakomicie (oprócz Barstool Warrior. Panick Attack i Constant Motion też wyszły jakoś mało przekonująco, ale szczegół), problem widziałem natomiast w drugiej części, człowiek zmęczony, a tu w planie utwory po ponad 10 min z 24 min Octavarium na czele. Ale wyszło nadspodziewanie dobrze.

I tak jak przedmówcy wspominali - czy to przez niskie oczekiwania czy z innego powodu - LaBrie brzmiał naprawdę nieźle i nie odstawał. Największe zaskoczenie wieczoru.

Warto było się wybrać, zwłaszcza jeśli pomyśle że decyzje o wyjeździe podjąłem tydzień temu i do końca nie byłem jej pewny.
Super relacja. Ja byłem na barierce naprzeciwko Pietruchy. Dźwięk był żyleta.
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Aż miło w ten chujowy poniedziałek przeczytać :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Byłem na trybunce P, tak gdzieś w połowie.

Jak sobie zacząłem przypominać, to mam szczęście do koncertów Dreamów. Zacząłem w 2000 r. w Krakowie. Była to trasa Metropolis, grali sporo z Awake i całe Change of Season. Secik marzenie.

Potem chyba był rok 2017. Najpierw Praga - bo nie dali pierwotnie polskiej daty - a potem Katowice. I całe Images and Words. Zwłaszcza ten pierwszy koncert jest dla mnie ważny, bo byłem 2 tygodnie po operacji. Dochodzący do zdrowia i szczęśliwy z jej wyniku.

No i teraz, 2024. Bilet kupiony względnie niedawno, nie za wiele oczekiwań. Świetne widowisko, choć filmiki puszczane w tle oceniam tak 4/ 10. Nic nie wnoszą, wolałbym zbliżenia na muzyków.

O organizacji też coś nastukam w wolnej chwili.

P.S. muszę też sprawdzić czy byłem na DT w 2007 r. na Torwarze
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
nugz
SMERF MARUDA

Ja ostatni raz byłem chyba w Poznaniu, 2012...
nugz
SMERF MARUDA

Koncert w Paryżu ma być kręcony pod nowe dvd/blu-ray.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Widziałem DT po raz pierwszy i moje wrażenia są
wyłącznie pozytywne. Koncert absolutnie świetny, wszyscy muzycy w super formie, James zdecydowanie powyżej oczekiwań. Bardzo dobre nagłośnienie, a już Octavarium" w całości na żywo to był odlot totalny :mryellow: Oj warto było przetrzymać ze 4 koncerty z Manginim by ostatecznie doczekać się tego co wczoraj
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Jestem w szoku czytajac te relacje, bo ja ostatnio z DT wyszedlem, było to jeden z najgorszych koncertow jakie widzialem. Fajnie, że się ogarneli.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dzosef pisze: pn lis 04, 2024 12:46 pm Jestem w szoku czytajac te relacje, bo ja ostatnio z DT wyszedlem, było to jeden z najgorszych koncertow jakie widzialem. Fajnie, że się ogarneli.
Kiedy byłeś?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Nie pamiętam, z której ekipy dźwiękowiec to powiedział, ale to mocna załoga, z topu. W każdym razie określił AA najtrudniejszą do nagłośnienia halą, na jakiej rzeźbił, więc tym bardziej spoko, że wczoraj dźwięk był git.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

blackcocker pisze: pn lis 04, 2024 12:54 pm
Dzosef pisze: pn lis 04, 2024 12:46 pm Jestem w szoku czytajac te relacje, bo ja ostatnio z DT wyszedlem, było to jeden z najgorszych koncertow jakie widzialem. Fajnie, że się ogarneli.
Kiedy byłeś?
2019 na Prog in Park
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

nugz pisze: pn lis 04, 2024 12:54 pm Nie pamiętam, z której ekipy dźwiękowiec to powiedział, ale to mocna załoga, z topu. W każdym razie określił AA najtrudniejszą do nagłośnienia halą, na jakiej rzeźbił, więc tym bardziej spoko, że wczoraj dźwięk był git.
Serio? Ja mam pozytywne wspomnienia z tej hali. Najlepiej wspominam Slayera, dźwięk żyleta. Slipknot natomiast wypadł gorzej niż wcześniej w Tauronie, ale bez tragedii, to chyba ogólnie raczej ciężki zespół do nagłaśniania. Z Priest w 2015 pamiętam pod tym względem niewiele, ale chyba byłem zadowolony.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Dzosef pisze: pn lis 04, 2024 1:24 pm
Kiedy byłeś?
2019 na Prog in Park
To ja nawet rozumiem biorąc pod uwagę kiepską lokalizację i dość marny set na tamtym koncercie
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dzosef pisze: pn lis 04, 2024 1:24 pm
Kiedy byłeś?
2019 na Prog in Park
Oj no to fakt, to było moje pierwsze DT i cieszyłem się po prostu, że ich zobaczę, bo jednak za szczeniaka się dużo słuchało, ale nagłośnienie było słabe i LaBrie też był słaby, tak sobie wspominam ten koncert
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: pn lis 04, 2024 1:27 pm
nugz pisze: pn lis 04, 2024 12:54 pm Nie pamiętam, z której ekipy dźwiękowiec to powiedział, ale to mocna załoga, z topu. W każdym razie określił AA najtrudniejszą do nagłośnienia halą, na jakiej rzeźbił, więc tym bardziej spoko, że wczoraj dźwięk był git.
Serio? Ja mam pozytywne wspomnienia z tej hali. Najlepiej wspominam Slayera, dźwięk żyleta. Slipknot natomiast wypadł gorzej niż wcześniej w Tauronie, ale bez tragedii, to chyba ogólnie raczej ciężki zespół do nagłaśniania. Z Priest w 2015 pamiętam pod tym względem niewiele, ale chyba byłem zadowolony.
Z koncertów w Atlas to Maiden wspominam najgorzej pod kątem dźwiękowym. Poza tym raczej nie miałem tam większych zastrzeżeń.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

To były doświadczenia dźwiękowca, też nie kojarzę totalnego syfu w AA ;)
Kurwa, nawet na yt brzmi to dobrze, z rąsi :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: pn lis 04, 2024 1:56 pm To były doświadczenia dźwiękowca, też nie kojarzę totalnego syfu w AA ;)
Kurwa, nawet na yt brzmi to dobrze, z rąsi :)
Na YT to i Narodowy z rąsi brzmi dobrze ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ