Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: Schizoid »

Poszedł ktoś na Ulcerate w Krakowie? Bo widzę, że zrobili to na małej scenie Kamiennej, a Ulcerate to jest zespół, którego kompletnie nie wyobrażam sobie w takich warunkach xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Wybrałem się do krk na Kings of Thrash, w końcu jako fan Megadeth nie mogłem ominąć.

No i kurcze... nie był to koncert który będę wspominał jakos szczegolnie. Może to kwestia nagłośnienia, ale taki Into The Lungs zabrzmial slabo, facet na gitarze rytmicznej nie dowoził w tego typu numerach, z kolei Jeff srednio dowoził solowki z Peace Sells. Za to numery z YA wypadały bardzo fajnie. Wokalnie nie będę się czepiał, bo nie da się znaleźć chyba nikogo kto mógłby spiewac jak wczesny Rudy. Nie rozumiem czemu set był tak krótki, 14 numerow i drum solo, do tego dobor numerow dziwny - za dużo Peace Sells, za mało SFSGSW. Liczyłem, że na takim gigu uslysze Mary Jane.

Po gigu Jeff wyszedl na foty, Ellefson tylko rozdal trochę podpisow, ale miło że mnie rozpoznał i zagadał. Wpadła też kostka Jeffa, który rzucił ich ze 20.

Frekwencja średnia, było na oko z 90 osób. Pare osób moshowalo, ale bez chamówy.

Moim bohaterem był chlop, który po każdym kawałku krzyczał "Super Collider".
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

No właśnie zrezygnowałem z tego gigu, bo drogo w chuj, krótko, średni set i zespół :/
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 8263

blackcocker pisze: pn lis 18, 2024 7:29 am No właśnie zrezygnowałem z tego gigu, bo drogo w chuj, krótko, średni set i zespół :/
Nie żałuję że byłem, ale gdybym zostal w domu i ogladal serial albo gral w Helldivers to też byłoby ok.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Dzosef pisze: pn lis 18, 2024 6:36 am Wybrałem się do krk na Kings of Thrash, w końcu jako fan Megadeth nie mogłem ominąć.

No i kurcze... nie był to koncert który będę wspominał jakos szczegolnie. Może to kwestia nagłośnienia, ale taki Into The Lungs zabrzmial slabo, facet na gitarze rytmicznej nie dowoził w tego typu numerach, z kolei Jeff srednio dowoził solowki z Peace Sells. Za to numery z YA wypadały bardzo fajnie. Wokalnie nie będę się czepiał, bo nie da się znaleźć chyba nikogo kto mógłby spiewac jak wczesny Rudy. Nie rozumiem czemu set był tak krótki, 14 numerow i drum solo, do tego dobor numerow dziwny - za dużo Peace Sells, za mało SFSGSW. Liczyłem, że na takim gigu uslysze Mary Jane.

Po gigu Jeff wyszedl na foty, Ellefson tylko rozdal trochę podpisow, ale miło że mnie rozpoznał i zagadał. Wpadła też kostka Jeffa, który rzucił ich ze 20.

Frekwencja średnia, było na oko z 90 osób. Pare osób moshowalo, ale bez chamówy.

Moim bohaterem był chlop, który po każdym kawałku krzyczał "Super Collider".
Nic mnie tak nie irytuje jak granie koncertów za karę i odwalanie pańszczyzny z krótkim setem. Ostatnio tak zrobił Whitechapel, wcześniej Anthrax, Hammerfall ze skróconymi setami w Polsce a teraz Kings Of Thrash. Dajcie spokoj.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ostatnio Lucifer wyciął kilka numerów z i tak krótkiego setu, a latem The Cult nie zdążył zagrać ostatniego utworu z niewiele dłuższej setlisty, z powodu spóźnienia i rzekomej ciszy nocnej, a bilet drogi. Pół biedy jeśli wiesz z góry na co się piszesz, ale nagłe skracanie i wycinanie utworów z koncertu na koncert bez powodu jest w chuj słabe. Z Hammerfallem było tak że Joacim niedomagał i z perspektywy czasu można sądzić że chodziło o Covida. Alternatywą było przełożenie które i tak nie doszłoby do skutku, węc to akurat najlżejszy przypadek.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

johnny_o pisze: pn lis 18, 2024 12:57 pm Ostatnio Lucifer wyciął kilka numerów z i tak krótkiego setu, a latem The Cult nie zdążył zagrać ostatniego utworu z niewiele dłuższej setlisty, z powodu spóźnienia i rzekomej ciszy nocnej, a bilet drogi. Pół biedy jeśli wiesz z góry na co się piszesz, ale nagłe skracanie i wycinanie utworów z koncertu na koncert bez powodu jest w chuj słabe. Z Hammerfallem było tak że Joacim niedomagał i z perspektywy czasu można sądzić że chodziło o Covida. Alternatywą było przełożenie które i tak nie doszłoby do skutku, węc to akurat najlżejszy przypadek.
No to jeśli naprawdę było tak że Cans był chory, to spoko, ale pamiętam swoje wkurwienie gdzie nagle z setlisty wyleciały takie strzały jak Natural High czy Keep The Flame Burning które naprawdę trudno było usłyszeć.

Ale jest masa zespołów która zachowuje się mega nie fair i tyle. Bilety coraz droższe, a jednocześnie czas setu jest często mega skracany. Co mnie zresztą śmieszy, bo jakbym stał przed wygłodniałymi fanami, to raczej wolałbym zagrać ten utwór-dwa więcej, niż skracać sobie zabawę.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
johnny_o

Też bym się wkurwił, ale nie dotarłem na tamten warszawski koncert i czytając potem relacje było mi odrobinę lżej.

Jasna sprawa, choć starzy milionerzy z setkami koncertów na koncie czasem mają wyjebane.
Deleted User 8263

Sety Anthraxu kiedyś to było nieporozumienie jak na klubówkach między festami grali 12 numerów jako headliner bez mocnego gościa specjalnego xD
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Koncert nie rockowy/metalowy, ale ciekawa historia mi się przydarzyła w ubiegłym tygodniu, a może ktoś będzie mądrzejszy w przyszłości i się nie zaskoczy niemiło. Byłem na koncercie Say Yes Dog w Mediolanie. Wejściówki kupione mieliśmy już dawno temu, kosztowały zaledwie po 18 eurasów, więc cena bardzo przystępna. Klub mały, na jakieś 300 osób max. Przed wejściem babka pyta czy mamy jakiś membership card. Mówimy, że nie, nie jesteśmy stąd i chcemy tylko na koncert wejść. Okazuje się, że bez karty nie możemy wejść na koncert, na który mamy bilet XD Nie widzieliśmy wcześniej żadnego info o jakimś membershipie podczas kupowania biletów, na evencie na fb... Nic. No i okazało się, że musimy sobie tam na miejscu wyrobić kartę, która kosztuje 14 euro od osoby. W chuj dziwne, nie czaje w ogóle. Jeszcze jak tak na szybko coś po włosku tam czytałem na formularzu to wychodzi na to, że to karta na sezon jesienno-wiosenny 2024/2025, więc co roku chyba trzeba sobie taką kartę wyrabiać jeśli się chce wchodzić do tego klubu. Nie wiem czy to jakaś sieć tych klubów, ale pogadałem z kumplem i miał podobną sytuacje na koncercie Pain of Salvation w innym włoskim mieście w tym roku, ale zapisywał się do innej "organizacji", jego kosztowało to "tylko" 8e. Dziwna sytuacja w ogóle, byłem już kiedyś w Mediolanie w dużym klubie w 2019 i tam nie było w ogóle takich sytuacji. Nie wiem ile klubów jest pod tą konkretną organizacją, ale no trochę chujowo, każdy klub sobie może zrobić jakiś durny membership i doić kasę dodatkowo... słaba sprawa, pewnie w jakiś regulaminach wydarzeń to jest, ale coś takiego to powinno się na czerwono wyświetlać przy kupowaniu biletów. Ot, taka ciekawostka. Jeśli ktoś wie coś o takich praktykach we Włoszech i w ogóle po chuj to komu to dajcie znać, bo nie wiem jak to działa do końca :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

blackcocker pisze: wt lis 19, 2024 5:46 pm Koncert nie rockowy/metalowy,
To po chuj piszesz jak to rockowo metalowe forum
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o

I kogo to w ogóle interesuje? Zachciało się szlajać po jakichś włoskich norach...
A serio - ciekawa praktyka i też chętnie poznam więcej szczegółów.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Mamma Mia!
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Oby tylko Live Nation nie obczailo tego sposobu, bo wtedy to coś czuję że będzie dodatkowa budka przy Tauronie i Atlasie gdzie za stówkę ekstra będzie można (trzeba) zostać członkiem elitarnego Klubu Fanów Live Nation :lol:
Awatar użytkownika
johnny_o

Nie kracz... Że też wcześniej na to nie wpadli, już to widzę - nie tyle KFLN, co po prostu dodatkowy abonament na wejście do danego obiektu.
Deleted User 8263

Miałem iść jutro w Rio na Manowar ale odwolali xd także zaliczylem już odwolane gigi trzech moich ulubionych bandów
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Kiedy Ci odwołali rudzielca?
A
B
C
D
E
Deleted User 8263

Max323 pisze: pn lis 25, 2024 7:36 pm Kiedy Ci odwołali rudzielca?
2016 Megadeth na Masters of Rock nie zagral
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Dzosef pisze: pn lis 25, 2024 7:32 pm Miałem iść jutro w Rio na Manowar ale odwolali xd także zaliczylem już odwolane gigi trzech moich ulubionych bandów
znowu scena za mała dla gwiazdorków?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

krusejder pisze: pn lis 25, 2024 10:49 pm
Dzosef pisze: pn lis 25, 2024 7:32 pm Miałem iść jutro w Rio na Manowar ale odwolali xd także zaliczylem już odwolane gigi trzech moich ulubionych bandów
znowu scena za mała dla gwiazdorków?
Ale na PEWNO zagrają darmowy koncert dla wszystkich co mieli bilety... a nie, czekaj... :lol:
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ