Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Ja jeszcze zrozumiem że ktoś głosuję na coś z 3 ostatnich ale bardzo jestem zdziwiony że to głosy na 2 ostatnie a nie na Rise
Forum internetowe to poważna sprawa.
Ja wolę Rise od dwóch ostatnich 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
A dla mnie Too Mean To Die to akurat jeden z lepszych. Ja to bym najchętniej pozbył się Restless i Ballsów.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No co ty, Balls najlepsza z Udo.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Najlepszy jest Breaker, potem Heart i RR.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Dla mnie 3 ostatnie są mocno wyrównane pod względem poziomu, Humanoid chyba najlepsza, bo tam nie ma żadnej kaszany pokroju Analog Man czy Sucks to Be You.
Podpisuję się pod tym. Z klasyków Balls>Restless>Heart.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
różnią się jak dwa pejsy jednego Żyda
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Balls>Restless>Breaker>Heart>OO>RR
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Balls>Restless>RR>Heart>Breaker>OO
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Przetrwają najsilniejsi (edycja II) - ACCEPT
Niestety, ale dziś na forum heavy metalowego Iron Maiden, klasyczne płyty heavy metalowe lat 80tych są po prostu niemodne i archaiczne.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Nie ma to jak wymyślić sobie tezę z dupy a potem bohatersko z nią walczyć
co mają klasyczne heavy metalowe płyty (tylko nagrane w XXI wieku) do Chylińskiej?
czy wolenie Blind Rage i Blood of the Nations oznacza uważanie płyt z lat 80 za niemodne i archaiczne? co to w ogóle są za tezy XD
czy wolenie Blind Rage i Blood of the Nations oznacza uważanie płyt z lat 80 za niemodne i archaiczne? co to w ogóle są za tezy XD
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
No ale przecież to klasyczny Widman. Wchodzi cały na biało z wydartą mordą i forsuje fekalną tezę, jakoby ktoś o innych gustach chuja się znał, bo to on - pan i władca, samiec alfa metalu, wybraniec skórzanych gaci - wiedział co jest dobre i true, a co nie xD Oczywiście jest stawianie chochoła i napinka nieproporcjonalna do wagi tematu, no ale już to przerabialiśmy. Łącznie z zarzutami, że Sanatorianie to w ogóle słuchają popu i disco polo, bo ktoś miał czelność nie napisać hymnu pochwalnego ku czci jakiejś płyty, którą Widman sobie upodobał.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dla mnie to żenujące jest podejście STARE = DOBRE, NOWE = GÓWNO, albo to "wydało Black Sabbath, więc musi być dobre", które niektórzy tu prezentują.

Czyżbyś @widman uważał Blind Rage czy Blood of the Nations za masowe gówno. Ciekawe. Ja np. od Balls wolę nie tylko dwie wspomniane płyty, ale również Stalingrad czy Too Mean to Die, a także Metal Heart, RR czy Breaker. Czy to czyni mnie fanem Chylińskiej?
Aż musiałem pogrzebać w internecie. Skąd znasz takie rzeczy. Mam nadzieję, że to nie stoi u Ciebie na półce, bo Twój wizerunek prawdziwego metala mógłby od tego legnąć w gruzach.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Może Widman od dwudziestu lat nie wychodził z piwnicy, z takim podejściem wcale bym się nie zdziwił. Ja musiałem wygrzebać tę nazwę z zakamarków gimnazjalnej pamięci
Dla mnie obie wspomniane postawy są na maksa nieakceptowalne - tak, coś wydanego w XXI wieku może spokojnie dorównywać albo nawet być lepsze od klasycznych rzeczy z lat 80., a Black Sabbath ma prawo wydać gówno a my nazywać rzeczy po imieniu.
Dla mnie obie wspomniane postawy są na maksa nieakceptowalne - tak, coś wydanego w XXI wieku może spokojnie dorównywać albo nawet być lepsze od klasycznych rzeczy z lat 80., a Black Sabbath ma prawo wydać gówno a my nazywać rzeczy po imieniu.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Wielu tu i nie tylko potrafi zestawić ze sobą, to co aktualnie jest wydawana, coś co aktualnie jest modne ze starymi rzeczami, ukazującymi się w latach 80tych czy nawet 70tych. Po czym dojść do wniosku, że taki "Metal Heart" czy "Powerslave" brzmi archaicznie i jest przy aktualnych topowych zespolikach pokroju Linkin Park czy Korn muzyczką dobrą dla starych dziadów.
Ja już nie raz słyszałem, że takie choćby pierwsze płyty Black Sabbath brzmią jak przedwojenny punk albo coś na kształt Kapeli Czerniakowskiej. Podczas gdy np. Trivium lub Avenged Sevenfold brzmią jak prawdziwi tytani najcięższego metalu, którzy swoim soundem koszą wszystkie te piosenkarskie i starodawne twory pokroju Iron Maiden, Accept, Dio czy Judas Priest.
Dlatego nie dziwi mnie taka, a nie inna postawa Widmana.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Wow, jeszcze więcej tez, których nikt tu nie postawił nie licząc trollingu Invadera.
- Saimon1995
- -#Moderator

A ja tam wolę "Blood..." i "Blind Rage" od albumów Accept z lat 80. I nie jest mi z tego powodu wstyd 
Mocny cope się tutaj wylewa. Ja nie widuję w zasadzie NIGDZIE, by fani nowych wydań od starych zespołów ubliżali starym dyskografiom takowych. Za to plucia na nowe odsłony w dyskografiach (i to nie z przesłanki faktycznej jakości tych wydań, ale tego że nie są z 70/80/90tych) jest tona i więcej. Zresztą właśnie ktoś to na tacy podał w tym wątku.
Ale przecież my tutaj bawimy się w porównanie płyt Accept z... płytami Accept. Nikt nie postawił tezy, że stary Accept jest gorszy niż nowy Linkin Park czy Avenged Sevenfold (może Invader by się pokusił o takie porównanie, gdyby nas kolejny raz nie opuścił). Nikt też nie twierdził, że stare płyty Accept są chujowe, źle brzmią czy coś podobnego. To, że część woli płyty z Markiem, nie znaczy, że nie doceniają czy nie lubią płyt z lat 80tych. Jak mi ktoś by powiedział, że debiut Sabbath brzmi archaicznie/nienowocześnie, to bym odpowiedział, że to jeden z elementów powodujących, że ta płyta jest tak dobra.LukaSieka pisze: ↑śr gru 04, 2024 11:20 amWielu tu i nie tylko potrafi zestawić ze sobą, to co aktualnie jest wydawana, coś co aktualnie jest modne ze starymi rzeczami, ukazującymi się w latach 80tych czy nawet 70tych. Po czym dojść do wniosku, że taki "Metal Heart" czy "Powerslave" brzmi archaicznie i jest przy aktualnych topowych zespolikach pokroju Linkin Park czy Korn muzyczką dobrą dla starych dziadów.
Ja już nie raz słyszałem, że takie choćby pierwsze płyty Black Sabbath brzmią jak przedwojenny punk albo coś na kształt Kapeli Czerniakowskiej. Podczas gdy np. Trivium lub Avenged Sevenfold brzmią jak prawdziwi tytani najcięższego metalu, którzy swoim soundem koszą wszystkie te piosenkarskie i starodawne twory pokroju Iron Maiden, Accept, Dio czy Judas Priest.
Dlatego nie dziwi mnie taka, a nie inna postawa Widmana.