Ogólnie o koncertach
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8263
Re: Ogólnie o koncertach
To promotor odwolal - powodem niska sprzedaż biletów 
Wybrałem się wczoraj do Kwadratu na Evergrey. W dniu koncertu wahałem się jeszcze czy nie odpuścić, gdyż w poniedziałek wieczorem zaczęło mnie łamać jakieś przeziębienie. Zatkany nos, dyskomfort nawet przy przełykaniu śliny, obolałe mięśnie. Klasyka gatunku. W końcu jednak zdecydowałem się wybrać na samego Evergreya, dobrze się ubierając i zabezpieczając szyję kominem. Do Kwadratu dotarłem jakoś kwadrans przed planowanym startem gigu. Wszedłem do salki w bluzie i tu zonk, bo duchota i gorąc był przeogromny. Na szczęście później włączono klimę i dało się jakoś wytrzymać. Tłumu nie było. Zająłem miejsce z lewej strony koło tych "loży" do siedzenia, gdzieś pod balkonem. Był to jakiś 4-6 rząd.
Koncert był świetny. Nagłośnienie petarda. Nie było za głośno, ani za cicho. Żaden instrument innych nie zagłuszał. Solówki głośne i wyraźne, chociaż Englunda sola wyraźnie mocniej podbite. Wokal świetnie nagłośniony, wszystko było wyraźne. Przede wszystkim to był też dobrze technicznie odśpiewany koncert. Wałki z nowej płyty dosyć dobrze sprawdzają się na żywo. Fallin i Say, które otwierały koncert, to killery sceniczne. Inne highlighty gigu to A Touch of Blessing i King of Errors. Szkoda tylko, że wspomniany Touch to jedyny reprezentant Inner Circle. Większość setu to ten bardziej cukierkowy Evergrey. Niezrozumiały jest też dla mnie wybór na ostatni slot. Wałek z ostatniej płyty, który do tej pory mi nie podszedł. Najsensowniejsza byłaby podmianka z King. Zespół przyjęty dobrze było śpiewanie oraz chanty. Przede mną był jeden gościu, może nawet ultras, bo ostro napierdalał. Konferansjerka też krótko i zwięźle. Nie to, co Taylor czy Hansi, którzy nakręcają długo i od rzeczy. Ciekawy był też motyw z trzema ekranami ustawionymi z tyłu, na których pojawiały się słowa refrenów/odzewów, a na Save Us pojawił się komiks z tekstem piosenki w tych latających komiksowych dymkach. Problem z nimi był taki, że były ustawione nisko i muzycy swoimi ciałami je zasłaniali. Nic nie złapałem.
Koniec końców wyjście oceniam na duży plus. Nawet pomimo tego, że podczas powrotu trochę zaczęły mnie boleć zatoki gdzieś pomiędzy oczami.
Koncert był świetny. Nagłośnienie petarda. Nie było za głośno, ani za cicho. Żaden instrument innych nie zagłuszał. Solówki głośne i wyraźne, chociaż Englunda sola wyraźnie mocniej podbite. Wokal świetnie nagłośniony, wszystko było wyraźne. Przede wszystkim to był też dobrze technicznie odśpiewany koncert. Wałki z nowej płyty dosyć dobrze sprawdzają się na żywo. Fallin i Say, które otwierały koncert, to killery sceniczne. Inne highlighty gigu to A Touch of Blessing i King of Errors. Szkoda tylko, że wspomniany Touch to jedyny reprezentant Inner Circle. Większość setu to ten bardziej cukierkowy Evergrey. Niezrozumiały jest też dla mnie wybór na ostatni slot. Wałek z ostatniej płyty, który do tej pory mi nie podszedł. Najsensowniejsza byłaby podmianka z King. Zespół przyjęty dobrze było śpiewanie oraz chanty. Przede mną był jeden gościu, może nawet ultras, bo ostro napierdalał. Konferansjerka też krótko i zwięźle. Nie to, co Taylor czy Hansi, którzy nakręcają długo i od rzeczy. Ciekawy był też motyw z trzema ekranami ustawionymi z tyłu, na których pojawiały się słowa refrenów/odzewów, a na Save Us pojawił się komiks z tekstem piosenki w tych latających komiksowych dymkach. Problem z nimi był taki, że były ustawione nisko i muzycy swoimi ciałami je zasłaniali. Nic nie złapałem.
Koniec końców wyjście oceniam na duży plus. Nawet pomimo tego, że podczas powrotu trochę zaczęły mnie boleć zatoki gdzieś pomiędzy oczami.
Ostatnio zmieniony sob lis 30, 2024 11:50 am przez Max323, łącznie zmieniany 1 raz.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Kurcze, zastanawiałem się nad tym koncertem, ale... strasznie nie chciało nam się jechać po raz 3 w ciągu miesiąca (a 4 dodając październik) do Krakowa. W dodatku kolejny raz w środku tygodnia.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Gdyby ten koncert nie odbywał się w Krakowie, to też bym się pewnie nie wybrał.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- blackcocker
- -#Moderator

O fajnie słyszeć, że można ukręcić dobrze gig w Kwadracie 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Na piątkowym koncercie Lady Pank w Łodzi spotkała mnie fantastyczna przygoda, którą chyba mogę śmiało postawić jako ulubioną z kategorii fan-muzyk:
Jechałem Neobusem z Buska, który złapał w sumie spore opóźnienie i troszkę zestresowany, ale bez nadziei na jakikolwiek skutek napisałem do Borysewicza na instagramie żeby trochę przeciągnęli wejście i zrobili mały kwadransik studencki XD
Rzeczywiscie weszli trochę po czasie. Janek, gdy przywitał publiczność przeprosił za małe opóźnienie, ale przed koncertem dostał wiadomość od fana, który poprosił go o lekkie opóźnienie ze względu na korki w trasie. Pyta: "dotarłeś?", na co macham mu ze środka klubu, a Bo na to "no to super, nie ma za co" XD strasznie miło mi się zrobiło, zwłaszcza, że Borysewicz ma raczej opinię gbura i buca (oczywiście nie bez powodu
)
a koncert jak zawsze fantastyczny, numery z Ohydy żrą aż miło (ze dopiero teraz je grają!!!!!)
Jechałem Neobusem z Buska, który złapał w sumie spore opóźnienie i troszkę zestresowany, ale bez nadziei na jakikolwiek skutek napisałem do Borysewicza na instagramie żeby trochę przeciągnęli wejście i zrobili mały kwadransik studencki XD
Rzeczywiscie weszli trochę po czasie. Janek, gdy przywitał publiczność przeprosił za małe opóźnienie, ale przed koncertem dostał wiadomość od fana, który poprosił go o lekkie opóźnienie ze względu na korki w trasie. Pyta: "dotarłeś?", na co macham mu ze środka klubu, a Bo na to "no to super, nie ma za co" XD strasznie miło mi się zrobiło, zwłaszcza, że Borysewicz ma raczej opinię gbura i buca (oczywiście nie bez powodu
a koncert jak zawsze fantastyczny, numery z Ohydy żrą aż miło (ze dopiero teraz je grają!!!!!)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Sanataroium i wszystko jasne - nie zaczynamy koncertu, bo nie dotarli 
Piękna akcja, bez dwóch zdań
Piękna akcja, bez dwóch zdań
www.MetalSide.pl
Sardistyczna akcja 
Aejezu, fantastycznie! Bardzo fajna akcja.Sardi pisze: ↑sob lis 30, 2024 2:20 am Na piątkowym koncercie Lady Pank w Łodzi spotkała mnie fantastyczna przygoda, którą chyba mogę śmiało postawić jako ulubioną z kategorii fan-muzyk:
Rzeczywiscie weszli trochę po czasie. Janek, gdy przywitał publiczność przeprosił za małe opóźnienie, ale przed koncertem dostał wiadomość od fana, który poprosił go o lekkie opóźnienie ze względu na korki w trasie. Pyta: "dotarłeś?", na co macham mu ze środka klubu, a Bo na to "no to super, nie ma za co" XD strasznie miło mi się zrobiło, zwłaszcza, że Borysewicz ma raczej opinię gbura i buca (oczywiście nie bez powodu)
https://www.last.fm/user/kamooo
Znam z przeszłości trochę inne powody opóźnień koncertów LP, nawet foty z zaplecza widziałem, nie wyglądało to profesjonalnie 
Kiedy główny promo LP w Polsce prosi o zaczęcie koncertu poźniej, to Jan Bo usłucha
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Moderacji odjebało już tak, że każe na siebie czekać gwiazdom.
Dobra historia
Dobra historia
Potwierdzam, taka sytuacja miała wczoraj miejsce a koncert mega zajebisty 
Night Mistress Fan Club Łódź
Są gwiazdy i GwiazdyShedao Shai pisze: ↑sob lis 30, 2024 11:55 am Moderacji odjebało już tak, że każe na siebie czekać gwiazdom.
Dobra historia![]()
www.MetalSide.pl
Naprawdę, mega sympatyczna sytuacja....powstaje tylko pytanie, czy przez to nie skrócili seta?Sardi pisze: ↑sob lis 30, 2024 2:20 am Na piątkowym koncercie Lady Pank w Łodzi spotkała mnie fantastyczna przygoda, którą chyba mogę śmiało postawić jako ulubioną z kategorii fan-muzyk:
Rzeczywiscie weszli trochę po czasie. Janek, gdy przywitał publiczność przeprosił za małe opóźnienie, ale przed koncertem dostał wiadomość od fana, który poprosił go o lekkie opóźnienie ze względu na korki w trasie. Pyta: "dotarłeś?", na co macham mu ze środka klubu, a Bo na to "no to super, nie ma za co" XD strasznie miło mi się zrobiło, zwłaszcza, że Borysewicz ma raczej opinię gbura i buca (oczywiście nie bez powodu)
p.S. Czy gdyby zaczęli o czasie zdążyłbys?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
A to dzięki tym jebanym socialom. Nienawidzę tego, ale mają swoje momenty 
Zdążyłbymcezi pisze: ↑ndz gru 01, 2024 8:12 amNaprawdę, mega sympatyczna sytuacja....powstaje tylko pytanie, czy przez to nie skrócili seta?Sardi pisze: ↑sob lis 30, 2024 2:20 am Na piątkowym koncercie Lady Pank w Łodzi spotkała mnie fantastyczna przygoda, którą chyba mogę śmiało postawić jako ulubioną z kategorii fan-muzyk:
p.S. Czy gdyby zaczęli o czasie zdążyłbys?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01