TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: TSA,Turbo czy Kat
A nowej płyty jak nie było, tak nie ma.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Czyli znowu Turbo idzie w odstawkę 
Bogusz jak Rob wygląda
Bogusz jak Rob wygląda
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Niby ma być w listopadzie nowe Turbo.
Informacja zdążyła stać się nieaktualna w międzyczasie 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
No, w Będzinie już ponoć Tomek mówił, że nie powie kiedy będzie ta płyta, a tydzień wcześniej w Bydgoszczy mówił jeszcze o listopadzie.
To robimy zawody kto pierwszy, Turbo czy King Diamond
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
W tym roku na pewno nie będzie nowego Turbo, mimo że muzycy bardzo chcą XD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ciekawi mnie co tam przygotowali, częstotliwość wydawania przez nich płyt w ostatnich latach jest prawie żadna.
Mam nadzieję, że Polish Priest zawita do Łodzi kiedyś 
Night Mistress Fan Club Łódź
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To akurat bardzo fajna ciekawostka. Każde archiwalne (i nie tylko) lajwy to dla mnie wartość dodana - zwłaszcza w przypadku Turbo, gdzie jest ich bardzo malutko.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Klawo jak cholera!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Metalophil
- -#Moonchild

Dobry jak skurwysyn!!
Niezły numer, wpierdolowaty.
Okładka zaś koszmarna, kolejny wytwór AI, ale w sumie po tej kapeli można było się tego spodziewać.
EDIT: ponoć jednak dzieło człowieka, więc zwracam Honor. Ale stylistycznie baaardzo podobne do tego, co robi Midjourney.
EDIT 2: kapela nie ujawniła nazwiska artysty, według mnie to jest wytwór AI xD Może się mylę, ale trochę takich obrazów już się naoglądałem.
Okładka zaś koszmarna, kolejny wytwór AI, ale w sumie po tej kapeli można było się tego spodziewać.
EDIT: ponoć jednak dzieło człowieka, więc zwracam Honor. Ale stylistycznie baaardzo podobne do tego, co robi Midjourney.
EDIT 2: kapela nie ujawniła nazwiska artysty, według mnie to jest wytwór AI xD Może się mylę, ale trochę takich obrazów już się naoglądałem.
Okładkę od Piątego Żywiołu kolega widział? Myślę, że to zamyka temat jakości okładek
Zresztą ta (niezależnie czy AI czy ludzka) na tle poprzednich nie wygląda źle. Żywioł i Kawaleria to były tragedie, One Way do zapomnienia. Strażnik byłby spoko, ale jakość tej grafiki była straszna. DD, Smak - zupełnie neutralne. Jako przynajmniej dobre wymieniłbym Wojownika, Dead End, Epidemie i Awatara. Teraz mamy chyba przeładowanie takim stylem jak na Bliznach, poza tym nie jest zła.
Ale bądźmy szczerzy. Koszulki z okładką i tak nie kupię, a na płycie interesuje mnie zawartość.
Widział i nie spodziewał się tu rewelacji. Z okładek Turbo najbardziej lubię obrazki zdobiące Wojownika i Alive. Są kiczowate, a ejtisowego sera jest w nich tyle, że można z niego zrobić zapiekanki, ale mają swój infantylny urok. Dead End też spoko. Epidemie - podoba mi się to, że grafika jest jakby innym spojrzeniem na świat zaprezentowany na okładce Oddechu wymarłych światów Kata, choć to nie ten poziom.
Raczej chodzi mi o to, że słaba okładka to po prostu słaba okładka. A słaba okładka robiona przez AI to dodatkowo oznaka lenistwa i skąpstwa.
Raczej chodzi mi o to, że słaba okładka to po prostu słaba okładka. A słaba okładka robiona przez AI to dodatkowo oznaka lenistwa i skąpstwa.
- blackcocker
- -#Moderator

Dobry numer, nie aż tak, że warto było na niego czekać 11 lat, ale wstydu nie ma i na żywo będzie ładnie kopał w jaja. Refren do pośpiewania, bardzo eleganckie solówki. Jest na co czekać 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Bardzo dobre i nieoczywiste granie. Nawet na singlu słychać, że będzie brzmiało jak trzeba
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...