11/12/2024 - Kreator/Anthrax/Testament - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: 11/12/2024 - Kreator/Anthrax/Testament - Katowice

Post autor: Saimon1995 »

Tak :D Też o tym myślałem. Ale ileż można? (śmiech)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dovas ma 26 lat. Szacun dla typa, że w tak młodym wieku już wystukał sobie miejsce w legendzie thrashu.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

To jeszcze ja napisze parę słów od siebie:

Testament - dla mnie najsłabszy występ wieczoru, najsłabsze nagłośnienie wręcz zepsute i chyba też dosyć słaba setlista. Plus za Return to Serenity oraz Electric Crown.....Electric Crown to chyba najlepiej nagłośniony utwór podczas koncertu.

Anthrax - wielkie zaskoczenie in plus. Wielka żywiołowość całej ekipy (może poza drugim gitarzystą). Wokal Belladonny tez elegancko dawał radę, no i setlista złożona z największych hitów. Może gdyby jeszcze zagrali Keep It In The Family, to koncert oceniłbym na 6. A numer Be All, End All chodził mi po głowie jeszcze długo po wyjściu ze Spodka.

Kreator - nie rozumiem malkontentów, którzy uważają, że Kreator skończył się na Coma of Souls. Koncert krótszy niż ostatnio w Spodku, ale Kreator, na naprawdę dobrze naoliwiona koncertowa maszyna. Trudno mi się było do czegoś doczepić, a że teraz grali jako ostatni, to i scenografia była bogatszam niż przed Megadeth. Wielka szkoda, że pogoda zepsuła w tym roku koncert Kreatora w Gekserkirchen, bo tam zapowiadało się naprawdę grubo.

Podsumowując, wyszedłem ze Spodka bardzo zadowolony....cena koncertu była uczciwa, wewnątrz pełna kulturka, na płycie z trybun widać było, że jest grubo. Trudno mi ocenić ile odmeldowało się ludzi, ale jakieś 4500 mogło być, co jest całkiem niezłym wynikiem. Ceny merchu trochę wystrzelone w górę koszulki powyżej 200 PLN - jakieś 40 EUR to naprawdę sporo. 160 zeta za czapkę zimową z logo, to też delikatna przesada. Ale i tak kolejka do zakupów była bardzo spora.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

cezi pisze: pt gru 13, 2024 5:01 pm

Kreator - nie rozumiem malkontentów, którzy uważają, że Kreator skończył się na Coma of Souls.
Amen :pijak:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Doceniłbym uboższą scenografię na Kreatorze, bo mnie te jasełkowe diabły po prostu śmieszyły. Wyglądały jak popłuczyny po poprzedniej trasie Iron Maiden.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dobry jest, powinien grać w jakimś znanym zespole ;)
Crossowanie na thrashowym bicie fajnie zobaczyć, chyba większość młodszych kolesi już jedzie na dodatkowym hh, open handed :)
ODPOWIEDZ