20/03/2025 - Zakk Sabbath - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 20/03/2025 - Zakk Sabbath - Warszawa
Zakładam, że nie zagra nic z kultowych płyt z Dio ani z Martinem. Więc odpuszczam bez żalu.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jak widać Polacy są utęsknieni gwałtów na riffach Iommiego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Byłem raz, trochę z ciekawości jak to wypadnie w wykonaniu Zakka, bo lubię jego twórczość. No i mi zdecydowanie wystarczyło 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Szkoda, że Zakk bawi się w ten cyrk, zamiast reaktywować chyba najlepszy i najciekawszy zespół w jego karierze, czyli Pride and Glory.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Coś ostatnio sporo dyskutowaliśmy o drogich biletach? Nie, nie są za drogie. Już bardziej rozumiem osoby bulące jeszcze więcej kasy na Panterkę, naprawdę. Jeśli tamto to był cash grab, to na ten projekt brakuje słów.
Coverbandy sprzedają się dobrze. O tym też rozmawialiśmy, nawet w kontekście naszych muzyków.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
Pamiętam, te wszystkie Nonajrony i Poliszpristy przy zaniedbywaniu macierzystych formacji. Niezmiennie mnie to dziwi, no ale jeśli jest popyt i rachunki trzeba płacić...
A warto dodać że era cover bandów dopiero się rozpoczyna. Teraz mamy Tribute To Bathory a za 10 lat na festiwalach będzie Tribute to Maiden z muzykami Sałatona czy innego Accept.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Tribute Bathory to jednak bym wyciągnął poza nawias tutaj
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Nawiasy nawiasami, różnie można liczyć, ale to w sumie smutna perspektywa obecna i przyszła. Dlatego szczęśliwi ci którzy widzieli co trzeba i nie muszą posiłkować się tego typu cyrkami.
Akurat nie żeby coś, ale Bathory zobaczyć na żywo po prostu się nie dało, więc taki projekt ma duuuużo sensu.
Żeby nie offtopować - ZS sensu ma zero, gdyby jeszcze te numery byly grane z godnością...a tak to do zaorania i nie wiem dlaczego ten koncert się sprzedał
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- johnny_o
Tak, i można się z tym pogodzić lub nie. Mnie taki tribute zupełnie nie interesuje, ale co kto lubi i rozumiem że przypadek jest ciut inny niż ten w temacie. A Zakk niech się ogarnie albo spierdala.
Zakk Wylde mimo ze nudzi solówkami niemiłosiernie i jest nie do zniesienia na dłuższą mete to jednak ma dużą fanbazę w PL. A do tego jeszcze starzy fani +50 czy +60 chcący posłuchać Sabbs w jakiejkolwiek formie i cyk - przepis na sold out jest.
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Francois I
- -#Prisoner

Wybiera się ktoś na ten koncert? Jeśli tak i byłby ktoś chętny to mam za darmo do odstąpienia meet & greet z zespołem (ale trzeba mieć bilet na koncert) , szczegóły na PW
A tam bębni dalej Joey Castillo?
Bo chyba na amerykańskiej trasie z końcem roku go nie było. Gdzieś mi jakieś zdjęcia jakiegoś kogoś bliżej mi nieznanego za perkusją migły stąd pytanie.
Bo chyba na amerykańskiej trasie z końcem roku go nie było. Gdzieś mi jakieś zdjęcia jakiegoś kogoś bliżej mi nieznanego za perkusją migły stąd pytanie.
-
Francois I
- -#Prisoner

W Europie zapowiadali Castillo chyba. W USA był Jeff Fabb
Królowie złoci, a jakieś miejsce parkingowe koło Progresji polecicie?