Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Turbo - Polska 2024 / 2025

Post autor: cezi »

pz pisze: śr sty 29, 2025 12:53 pm
Max323 pisze: śr sty 29, 2025 11:39 am Co im te sety przeszkadzają? XD
Tantiemy
Sorry PZ, ale co ma do tego setlist.fm? Jakie utwory musieliby grać, zeby nie płacić tantiemów? Bacha i Chopina które są w domenie publicznej? Skoro Wojtek Hoffmann sprzedał MMP prawa do utworów, to ponosi tego konsekwencje. Setlist.fm jest ogolnie dostępny i nie ma wartości dowodowej. Turbo moze powiedzieć, ze grali Szła dziewieczka do laseczka, albo, ze nic nie grali. Idąc tym tropem, to zeby nie płacic tantiemów, musieliby w konspiracji występować.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Setlist może być traktowane jako dowód co zostało zagrane i z czego się trzeba rozliczyć. To oczywiście strzał jeśli chodzi o przyczynę niechęci do tego portalu, ale jakie są potencjalnie inne? "Bo ludzie będą znali seta"?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Przecież oni do dziś mają więcej rotacyj w secie niż 90% kapel
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wykreśleń ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Z tą nową płytą to jest w ogóle jakaś kpina, zaraz premiera, a nikt nic nie wie: gdzie kupić, kiedy, za ile... Nie zdziwiłbym się gdyby fizyczne nośniki były jeszcze nie wytłoczone i wydrukowane.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Dowód anegdotyczny, ale...kiedyś po 3 latach od koncertu dzwoniła do mnie pani z Zaiksu o wysłanie setlisty jaką zagraliśmy z kapelą w Sandomierzu żeby potwierdzić brak coverów. Oni są pazerni, sprawdzają setlist.fm dość skrupulatnie i szukają łosiów.

Kupa powinien płacić Wojtkowi i spadkobiercom Sobczaka za granie DD i w drugą stronę też to tak działa. Turbo musi zapłacić Zaiksy współautorom, których nie ma już w składzie. To nie jest kwestia chujowych umów, po prostu tak działa prawo.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

@cezi, będę tylko w Wawie 14.02, na szczęście na 1.02 mam inne plany, swoją drogą... W Warszawie ;) ale panowie powiedzieli już wszystko, po więcej pytać menago ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Setlist.fm dowodem? Ahahahaha... grubo.

Turbo - cóż.to.jest.za.mistrzowski.markting.pl
www.MetalSide.pl
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

blackcocker pisze: śr sty 29, 2025 2:16 pm ale panowie powiedzieli już wszystko, po więcej pytać menago ;)
Widze chyba, ze skarga była. Faktycznie nie wytrzymałem i napisalem bardzo grzecznie do Piotra Mielczarka, ze jest taki wątek na forum i zeby rozważył krytyczne glosy. Odpowiedź zostawię dla siebie, bo zakładam, ze została udzielona mi prywatnie. Napiszę tylko, ze według managementu gdyby zależało nam na dobrym imieniu Turbo, nie hejtowalibyśmy i oskarżalibysmy zespołu w Internecie.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Nikt nikogo tutaj nie hejtuje, jedynym podmiotem który gra na niekorzyść dobrego imienia zespołu jest jego management i osoby decyzyjne.

Typowe, aż szkoda gadac :roll: zenujacy brak autorefleksji
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ręce opadły już dawno, więc zero zdziwienia.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

cezi pisze: śr sty 29, 2025 3:21 pm
blackcocker pisze: śr sty 29, 2025 2:16 pm ale panowie powiedzieli już wszystko, po więcej pytać menago ;)
Widze chyba, ze skarga była. Faktycznie nie wytrzymałem i napisalem bardzo grzecznie do Piotra Mielczarka, ze jest taki wątek na forum i zeby rozważył krytyczne glosy. Odpowiedź zostawię dla siebie, bo zakładam, ze została udzielona mi prywatnie. Napiszę tylko, ze według managementu gdyby zależało nam na dobrym imieniu Turbo, nie hejtowalibyśmy i oskarżalibysmy zespołu w Internecie.
Tak gwoli ścisłości, kiedy do niego pisales? I w sumie to w jakim celu?
setlist.fm/user/matt01
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dzisiaj....ze trzy godziny temu. Podlinkowałem mojego posta zaczynającego się od " podsumujmy więc".
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

jeżeli menago uwaza uzasadnione głosy krytyki za hejt to polecam więcej dystansu do siebie i przemyślenie własnych decyzji, bo jednak mówimy o ludziach, którzy przejechali tysiące kilometrów za zespołem który prowadzi i którym zależy żeby jedna z ich ulubionych kapel działała na najwyższych obrotach
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Hejtować? Piotrek chyba powinien zajrzeć do SJP. Powiem krótko, gdyby nam nie zależało, to by nas nie wkurwiał całkowity brak promocji nowego albumu i prowadzenie wręcz jego antypromocji.

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

pz pisze: śr sty 29, 2025 4:06 pm Hejtować? Piotrek chyba powinien zajrzeć do SJP. Powiem krótko, gdyby nam nie zależało, to by nas nie wkurwiał całkowity brak promocji nowego albumu i prowadzenie wręcz jego antypromocji.
Skończy się tak, że dostaniemy bana na koncerty:)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ja pierdziu, ale odklejka :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: śr sty 29, 2025 4:06 pm Hejtować? Piotrek chyba powinien zajrzeć do SJP. Powiem krótko, gdyby nam nie zależało, to by nas nie wkurwiał całkowity brak promocji nowego albumu i prowadzenie wręcz jego antypromocji.
Wyniki w Antyradiu są (szczyt Turbo Topu), więc chociażby idąc za ciosem przydałoby sie pociągnąć temat, wrzucić tracklistę, kolejny numer...płyta wychodzi za 3 dni!!!
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Nie wiem o co chodzi z drugim singlem. Dwa razy słyszałem, że jest planowany na połowę stycznia. Też uważam, że powinien się pojawić. Zwłaszcza, że promocja pierwszego nie była zła (wyjątkowo), może poza momentem wypuszczenia (jak dla mnie zbyt blisko świąt). Pojawili się w Esce u Krzyśka (to nie zostało właściwie wykorzystane), bo więcej o nowej płycie mówił Krzysiek niż goście. I tam puścili Łotra - to było zaskoczenie, bo tam powinien pojawić się drugi singiel i od razu potem zostać wypuszczony w odmęty internetu.

A tak wyglądała moja dyskusja z kumplem, którego namawiam na koncert w Progresji (i Nowy rozdział mu się bardzo spodobał)
JA: Wczoraj w Esce był wywiad z Turbo i puścili kolejny kawałek z nowej płyty. Muszę przyznać, że również świetny.
ON: Jaki tytuł? Jest do posłuchania w necie.
JA: Łotr...eeeee no właśnie nigdzie go nie udostępnili :/

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: śr sty 29, 2025 7:53 pm Nie wiem o co chodzi z drugim singlem. Dwa razy słyszałem, że jest planowany na połowę stycznia.
I już nie usłyszysz bo jesteś hejterem i zle życzysz zespołowi, jak my wszyscy tutaj. W przeciwieństwie do najebanych januszych krzyczących wiecznie o Kawalerię
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ