05/07/2025 - Black Sabbath - Birmingham
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05/07/2025 - Black Sabbath - Birmingham
Właśnie do historycznego gigu
przypomniał mi się plakat z Chorzowa 1991 ;p
O kurde, to nie jest Prima Aprilis?

Ładny ukłon w stronę Billa, ale przecież Ozzy nie da rady nawet stać prosto, to jest człowiek bardzo ciężko chory. Przydałby się dopisek "nie ma 100 % pewności, że koncert się w ogóle odbędzie".
Ładny ukłon w stronę Billa, ale przecież Ozzy nie da rady nawet stać prosto, to jest człowiek bardzo ciężko chory. Przydałby się dopisek "nie ma 100 % pewności, że koncert się w ogóle odbędzie".
To będzie w stylu stypy po Fredku Merkurym z 1992 r.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
tylko że wtedy Queen zagrali normalny pełny koncert z gośćmi, a tu w przypadku BS w to nie jestem w stanie uwierzyć
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Wiadomo, że jeśli Ozz "zaśpiewa", to 1-2 numery
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Ciekawi obecność Jake'a E. Lee wśród gości. Czyżby miało polecieć coś z Bark at the Moon lub The Ultimate Sin?
Mogliby Bruce'a zaprosić na Sabbath Bloody Sabbath xD
Strzelam, że te ogłoszone zespoły (Meta, Slayer) pocisną ze 45 minut, a potem "wystąpi" zespół Ozzy Osbourne z gośćmi, sam Ozzy zaśpiewa (albo poudaje śpiewanie) Mama I'm Coming Home, a następnie Black Sabbath po prostu wykona kilka piosenek i tyle w temacie. Jako event zapowiada się to fajnie (Jake!), ale jako koncert(y) nieszczególnie.
Inna sprawa, że nie wiem, czy coś takiego w ogóle jest etyczne, biorąc pod uwagę stan OO
Inna sprawa, że nie wiem, czy coś takiego w ogóle jest etyczne, biorąc pod uwagę stan OO
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Paranoid na koniec - to pewne.
Ja bym chciał usłyszeć Ozza jęczącego "Generals gathered...."
Ja bym chciał usłyszeć Ozza jęczącego "Generals gathered...."
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Szczerze, bardziej by pasowało Black Sabbath na sam finał. Zakończyć to wszystko tak, jak rozpoczęto. No ale Paranoid najbardziej realne.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Etyczne czy nie etyczne... show must go one. Phil Collins i Paul Di'Anno dawali radę na wózeczku, to i Ozzy'ego tak można wystawić. Wokal z taśmy - i wystarczy tylko trochę wargami poruszać. Będzie dobrze.
O ile cały ten koncert pod kątem uczestnictwa w nim interesuje mnie mniej więcej na poziomie dni Parzymiechów, tak akurat kwestie etyczne tu są raczej ok i wydaje mi się że jest to organizowane dlatego, że Ozzy faktycznie chce zagrać ten jeden ostatni koncert z pompą, skoro zyski i tak mają iść na cele charytatywne ciężko tu oskarżać o skok na kasę
Forum internetowe to poważna sprawa.
Ja też, gdybym mieszkał gdzieś nieopodal Birmingham 
Ozzy wygląda po prostu strasznie - https://youtube.com/shorts/jUq0Ndz3pNg? ... uGjcMpgvFB. Ten parkinson bardzo go niszczy, nie wiem czym go nafaszerują zeby wystał na scenie te 10-15 min, ale trzymam kciuki. Miał trasę ostatnią w 2018 i potem przerwa aż do 2022, gdzie zagrał dwa razy po dwa utwory.
Ten koncert w tym roku z takim składem to po prostu pożegnanie Ozzy’ego i podziękowanie mu za wkład w muzykę. Jeśli dojdzie do skutku oczywiście.
Ten koncert w tym roku z takim składem to po prostu pożegnanie Ozzy’ego i podziękowanie mu za wkład w muzykę. Jeśli dojdzie do skutku oczywiście.
https://www.last.fm/user/kamooo
Dokładnie. Totalne "game over".kam pisze: ↑śr lut 05, 2025 10:43 pm Ozzy wygląda po prostu strasznie - https://youtube.com/shorts/jUq0Ndz3pNg? ... uGjcMpgvFB. Ten parkinson bardzo go niszczy, nie wiem czym go nafaszerują zeby wystał na scenie te 10-15 min, ale trzymam kciuki. Miał trasę ostatnią w 2018 i potem przerwa aż do 2022, gdzie zagrał dwa razy po dwa utwory.
A Ozzy na scenie to pewno nawet nie 10 minut (3+6 Paranoid+Iron Man).
www.MetalSide.pl
Smutne bardzo, ale biorąc pod uwagę że powinien nie żyć od jakichś pięćdziesięciu lat... Takie pożegnanie w oryginalnym składzie należy się zarówno każdemu z osobna jak i zespołowi i fajnie że do niego ma w końcu dojść.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Tyle się o tym gadało i w końcu jest
Chociaż pewności co do tego czy to się w ogóle odbędzie ze względu na samego Ozzy'ego w 100% mieć nie można