jak będę miał wolny wieczór to się tym zajmę
Turbo - Polska 2026
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Turbo - Polska 2025
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Fajnie, że jeszcze spokojnego pocisnęli na pożegnanie, bo ten standardowy encore trochę niesmaczny 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ale to był dobry koncert. Przed dojechaniem do Wrocławia bałem się, że zagrają set ze stycznia i dorzucą ewentualnie obiecane Zwyczajnie nie. No ale właśnie Zwyczajnie nie.
Zaczęli od Rozdziału i 4W, jak na płycie. Zajebiście to działa na otwarcie. Potem Pismo, które myślałem że mi się już znudziło, ale w sumie to mogą grać. Fajnie wypadło. Na dno najmniej mi siadlo z nowej płyty studyjnie, ale na żywo jest znakomite i można sobie pośpiewać refreny (wrocławskiej publiczności się to udało, choć gdy Tomek zapowiadał nowe utwory z publiki wiało chłodem, poza mną i blackcockerem klaskały może ze dwie obce osoby).
Potem set Smakocipowy. Trochę zmieniony w stosunku do stycznia - doszły Czas, Wariacki, OK i NARODZINY!!!, wypadło Czy mnie nie ma, Smak i Słowa. Jakby Słowa wpadły za OK to by było niemal idealny, bo trochę przymulilo obok Dnia w secie. Dzień był zagrany dla jakiejś pani, która miała 50tke tego dnia, ale z początku nie chciała się ujawnić. Wojtek wtedy opowiedział zart Jurka Styczyńskiego że życzymy nam, muzykom zdrowia, a naszym kobietom żeby zawsze miały prace. Narodziny wypadły genialnie, kocham ten instrumental. Wariacki, czyli drugi z rodzynkow też spoczko.
Potem znowu powrót do strojenia z D - Otwarte, Zwyczajnie nie, które będzie następnym singlem, a nie Na dno (nawet ludzie pośpiewali) i diss na putina skurwysyna, który zebrał chyba największe owacje z nowości. Na koniec set kotletowy, który w sumie był spoko bo zawierał w sobie Grzeszników i Mówili kiedyś. Na bis Sztuczne Dzieci więc trochę nuda, ale po tym jak cocker przed dziećmi krzyknął o Spokojnego, Tomek po Sztucznym został na scenie i tak jak w Poznaniu, zaśpiewał ten numer do podkładu. A my wcześniej mu Sto lat, bo dzień wcześniej skończył 46 latek.
Poza tym że było WCHUJ za głośno, a sami chłopcy mieli problemy z dźwiękiem na scenie, było warto. W stosunku do kartki doszedł Spokojny, a Lotra zamienili miejscem z ZN, co wyszło in plus bo gdy Tomek śpiewał outro reszta zmienila gitary.
Zaczęli od Rozdziału i 4W, jak na płycie. Zajebiście to działa na otwarcie. Potem Pismo, które myślałem że mi się już znudziło, ale w sumie to mogą grać. Fajnie wypadło. Na dno najmniej mi siadlo z nowej płyty studyjnie, ale na żywo jest znakomite i można sobie pośpiewać refreny (wrocławskiej publiczności się to udało, choć gdy Tomek zapowiadał nowe utwory z publiki wiało chłodem, poza mną i blackcockerem klaskały może ze dwie obce osoby).
Potem set Smakocipowy. Trochę zmieniony w stosunku do stycznia - doszły Czas, Wariacki, OK i NARODZINY!!!, wypadło Czy mnie nie ma, Smak i Słowa. Jakby Słowa wpadły za OK to by było niemal idealny, bo trochę przymulilo obok Dnia w secie. Dzień był zagrany dla jakiejś pani, która miała 50tke tego dnia, ale z początku nie chciała się ujawnić. Wojtek wtedy opowiedział zart Jurka Styczyńskiego że życzymy nam, muzykom zdrowia, a naszym kobietom żeby zawsze miały prace. Narodziny wypadły genialnie, kocham ten instrumental. Wariacki, czyli drugi z rodzynkow też spoczko.
Potem znowu powrót do strojenia z D - Otwarte, Zwyczajnie nie, które będzie następnym singlem, a nie Na dno (nawet ludzie pośpiewali) i diss na putina skurwysyna, który zebrał chyba największe owacje z nowości. Na koniec set kotletowy, który w sumie był spoko bo zawierał w sobie Grzeszników i Mówili kiedyś. Na bis Sztuczne Dzieci więc trochę nuda, ale po tym jak cocker przed dziećmi krzyknął o Spokojnego, Tomek po Sztucznym został na scenie i tak jak w Poznaniu, zaśpiewał ten numer do podkładu. A my wcześniej mu Sto lat, bo dzień wcześniej skończył 46 latek.
Poza tym że było WCHUJ za głośno, a sami chłopcy mieli problemy z dźwiękiem na scenie, było warto. W stosunku do kartki doszedł Spokojny, a Lotra zamienili miejscem z ZN, co wyszło in plus bo gdy Tomek śpiewał outro reszta zmienila gitary.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

KUUUUUUURWA TURBO. TO JEST TO
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
16 II grają w Kielcach w Garażu. Jak patrzę na zdjęcia lokalu to mam wątpliwości czy to dobre miejsce na koncerty ...
Czy ktoś z was był tam i coś może napisać?
Czy ktoś z was był tam i coś może napisać?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
byłem na Acidach w 2018, było pełno, ok. 300 osób, bardzo dobrze wspominam ten gig, dźwiękowo było też chyba spoko. minus taki że backstage nie jest za scena tylko po drugiej części klubu, więc muzycy idąc na scene musieli się przepychać przez publikę. ale to jedyny minus.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Progresja na głównej scenie. Zrodlo: zespol
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
No i dobrze
- Sun Quench
- -#Trooper

W Londynie koncert 22/02 no i zajebiście, 25/02 Fish a dzień puźniej Uriah Heep nad którym ciągle się zastanawiam, dzisiaj kupiłem bilety na Turbo, wg mnie wstyd nie iść. Akurat jedziemy sobie na wycieczkę w okolice Cambridge, ja zobaczyć Concorda, córka i syn też plus córka zobaczyć szkoły, żona zobaczyć Cambrige, a ten koncert Turbo to jak wisienka na torcie, jedyny minus to to że mam do roboty w niedzielę na 6 rano.
idz i wyślij tu seta, plisSun Quench pisze: ↑sob lut 08, 2025 3:00 pm W Londynie koncert 22/02 no i zajebiście, 25/02 Fish a dzień puźniej Uriah Heep nad którym ciągle się zastanawiam, dzisiaj kupiłem bilety na Turbo, wg mnie wstyd nie iść. Akurat jedziemy sobie na wycieczkę w okolice Cambridge, ja zobaczyć Concorda, córka i syn też plus córka zobaczyć szkoły, żona zobaczyć Cambrige, a ten koncert Turbo to jak wisienka na torcie, jedyny minus to to że mam do roboty w niedzielę na 6 rano.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
W końcu miałem możliwość posłuchania i... Jest bardzo dobrze. Aż mi było szkoda, że nie mogę włączyć ten kolejny raz. Jestem prosty człek wychowany na melodyjnych patatajach więc i bardziej melodyjne momenty lepiej mi siedzą - Nowy Rozdział, Przyjdź do mnie, Na dno (cudowna linia melodyczna w pre chorus i refrenie, dla mnie numer 1 na płycie), Do domu.
Nie pasuje mi zwolnienie w Łotrze - takie od czapy, psuje dynamikę, no nie leży mi to.
Płyta bardzo równa, w zasadzie nie ma utworu, który uznałbym za niepotrzebny.
Narobiła też smaka na koncert - oby grali z niej jak najwięcej.
Nie pasuje mi zwolnienie w Łotrze - takie od czapy, psuje dynamikę, no nie leży mi to.
Płyta bardzo równa, w zasadzie nie ma utworu, który uznałbym za niepotrzebny.
Narobiła też smaka na koncert - oby grali z niej jak najwięcej.
- blackcocker
- -#Moderator

Na koncert w Lublinie ogłoszono gości:
Kupczyk
Brat Strusia
Kupczyk
Brat Strusia
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
O kurde
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Fatalnie
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Oczywiście, już od dawna bilet czeka. Jestem umówiony na walentynowanie z Cockerem.
- blackcocker
- -#Moderator

Co do Kupy w Lublinie... No ok, ale to jest promocja nowej płyty nagranej z TOMKIEM
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Chyba promocja Smaku EjAj
Kto wie, czy nie namówią Kupczyka, żeby na nowo nagrał wokale 
z dwojga złego wolałbym coś takiego niż wycinanie przez ejaj starych wokali
a najchętniej to bym przyjął rejestrację i wydanie Poznania lub Warszawy jeżeli chcą koniecznie wydawać coś na 40tkę Smaku
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01