13-16/11/2025 - Rome - Poznań/Warszawa/Wrocław/Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

13-16/11/2025 - Rome - Poznań/Warszawa/Wrocław/Kraków
Na przestrzeni ostatnich dwudziestu lat, Reuter i dowodzony przez niego projekt ROME (Jerome Reuter) urósł do rangi czołowego zjawiska na przecięciu neo-folku, post-industrialu i chanson noir. Trudno dziś o fana tych gatunków, który choć raz nie zetknął się z płytami takimi jak “Flowers from exile”, “A passage to Rhodesia” czy “Le Ceneri di Heliodoro”. Liryzm kompozycji luksemburskiego singer/songwritera od zawsze dopełniają teksty, które z poetyckiej perspektywy opisują ważne, nieraz trudne zjawiska historii i teraźniejszości.
Jesienią Rome wróci do Polski na cztery koncerty, na których jego stary, ale rzadko wykonywany materiał będzie przeplatał się z nowymi kompozycjami. Te koncerty to celebracja dwudziestu lat Jerome’a na scenie i jego muzycznych opowieści.
Barda neofolku na żywo zobaczymy w:
Rome + Artur Rumiński / 13 XI 2025 / Poznań, 2Progi
Rome + Artur Rumiński / 14 XI 2025 / Warszawa, Hydrozagadka
Rome + Artur Rumiński / 15 XI 2025 / Wrocław, Łącznik
Rome + Artur Rumiński / 16 XI 2025 / Kraków, Zaścianek
Na całej trasie towarzyszyć mu będzie ze swoim solowym materiałem Artur Rumiński, gitarzysta zespołów Furia, THAW, ARRM, Mentor, Grieving, Gruzja.
Bilety na koncerty dostępne w serwisie TicketClub Polska:
https://ticketclub.pl/artysci/rome-570/
Organizatorem koncertów jest Iron Realm Productions.
Jesienią Rome wróci do Polski na cztery koncerty, na których jego stary, ale rzadko wykonywany materiał będzie przeplatał się z nowymi kompozycjami. Te koncerty to celebracja dwudziestu lat Jerome’a na scenie i jego muzycznych opowieści.
Barda neofolku na żywo zobaczymy w:
Rome + Artur Rumiński / 13 XI 2025 / Poznań, 2Progi
Rome + Artur Rumiński / 14 XI 2025 / Warszawa, Hydrozagadka
Rome + Artur Rumiński / 15 XI 2025 / Wrocław, Łącznik
Rome + Artur Rumiński / 16 XI 2025 / Kraków, Zaścianek
Na całej trasie towarzyszyć mu będzie ze swoim solowym materiałem Artur Rumiński, gitarzysta zespołów Furia, THAW, ARRM, Mentor, Grieving, Gruzja.
Bilety na koncerty dostępne w serwisie TicketClub Polska:
https://ticketclub.pl/artysci/rome-570/
Organizatorem koncertów jest Iron Realm Productions.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Re: 13-16/11/2025 - Rome - Poznań/Warszawa/Wrocław/Kraków
Fajnie, że Warszawa. Dopisuję do kalendarza
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Fajnie, że Kraków. Dopisuję do kalendarza
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Fajnie, że Wrocław. Dopisuję do kalendarza.
www.MetalSide.pl
Fajnie, że Poznań. Dopisuję do kalendarza.
www.last.fm/user/darkfuneral18
No i to jest przykład jak zagraniczni artyści powinni organizować trasy po Polsce, a nie jeden koncert i trzeba kawał jeździć.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Ciekawe czy kiedyś staniemy się takim rynkiem jak Niemcy i zespoły bedą do Polski wpadać na 4-5 koncertów od Poznania po Gdańsk po Kraków na WWA kończąc.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Klubówki czasem się tak trafiają. Wydaje mi się, że i tak mamy sporą poprawę pod tym względem.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
W przypadku mniejszych wykonawców jest to coraz bardziej powszechne, na pewno kierunek właściwy - odwrotnie proporcjonalny do cen biletów.
Fajnie, że Wrocław i do tego w sobotę. Dopisuję do kalendarza. Tym bardziej, że pamiętam super występ na Castle Party kilka lat temu.
Wbijam na to.
https://www.last.fm/user/kamooo
Pełna zgoda. Jakby był 1 koncert i nie Wro to nawet bym tego nie zapisał sobie w kalendarzu. A tak jest szansa, że wpadę
www.MetalSide.pl
Mam dokładnie tak samo. Chętnie zobaczę, ale nie aż tak, żeby jechać do Wrocławia czy Krakowa.
Co prawda już mnie powoli zaczyna męczyć Jerome z napierdalaniem tych albumów taśmowo częściej niż zespół z kontraktem w Napalm Records, ale jednak kupiłem ten bilet na Kraków, oby jednak w końcu coś zamieszał tym setem
Forum internetowe to poważna sprawa.
-
Francois I
- -#Prisoner

Będę miał 2 bilety po 100 zł do sprzedania na Warszawę. Jeśli ktoś chętny zapraszam na priv
https://www.setlist.fm/setlist/rome/202 ... f8f20.html
No powiedzmy że coś tam zamieszał, akceptowalnie
Z sześć lat mi zajęło dotarcie na Rzyma Dżeromskiego. Chyba z 3 razy odmawiałem sobie tych występów w Krakowie. Udało mi się zdobyć bilet za grosze, także tym razem trzeba było iść.
Rome to niby klimaty które lubię, chociaż kilka podejść do ich dyskografii miałem i różnie z tym bywało na przestrzeni lat. Muszę jednak przyznać, że na żywo kupują, zarówno starszymi jak i nowszymi kawałkami. Wykony na 3 bębny mają solidny martialowy wydźwięk (w ogóle Zaścianek to udźwignął). Takie Kali Yuga Uber Alles czy One Fire to bangierowe pozycje i dobrze kalibrowały ten set. Koncert w pełni na plus, dobrze to było w końcu odhaczyć. Musnąłem coś od gościa występującego jako to Rites, to czego słuchałem było okej, ale dzisiaj ten umca umca dark ambient wygonił mnie na szluga po kwadransie słuchania. Pozdro dla Żelaznego, niczego nie złapałem.
Rome to niby klimaty które lubię, chociaż kilka podejść do ich dyskografii miałem i różnie z tym bywało na przestrzeni lat. Muszę jednak przyznać, że na żywo kupują, zarówno starszymi jak i nowszymi kawałkami. Wykony na 3 bębny mają solidny martialowy wydźwięk (w ogóle Zaścianek to udźwignął). Takie Kali Yuga Uber Alles czy One Fire to bangierowe pozycje i dobrze kalibrowały ten set. Koncert w pełni na plus, dobrze to było w końcu odhaczyć. Musnąłem coś od gościa występującego jako to Rites, to czego słuchałem było okej, ale dzisiaj ten umca umca dark ambient wygonił mnie na szluga po kwadransie słuchania. Pozdro dla Żelaznego, niczego nie złapałem.
Potwierdzam, dobrze siadł na żywo set, i dobry miks akustyków i marszowych rytmów. Za dużo tych płyt wydaje ostatnio ale i tak ma łeb do pisania utworów, to będzie jednak zawsze mój ulubiony neofolkowy muzyk.
Też pozdrawiam kol. manicheana, nic nie złapałem, ale nie próbowałem nawet, z poprzedniego Rome w Krakowie mam już kostkę
Też pozdrawiam kol. manicheana, nic nie złapałem, ale nie próbowałem nawet, z poprzedniego Rome w Krakowie mam już kostkę
No i wyszły dzisiaj dwie kolejne płyty - łącznie dając cztery w tym roku. The Hierophant kontynuuje taką se jakość z ostatnich lat, znowu The Tower nade siedzi po pierwszym odsłuchu.
Powinien sobie i tak ochłonąć po tej nawale wydawniczej. Ile można
Powinien sobie i tak ochłonąć po tej nawale wydawniczej. Ile można