Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Z Lionheart chociaż tytułowy był grany dosyć często w późniejszych latach, ale UtB nawet bez takiej łachy.
Pełna zgoda co do tych kawałków i różnych innych. DoW jest u mnie w ścisłym saxonowym topie albumowym, a u nas odpadł żenująco wcześnie. Tak samo Call to Arms, bo to obok Sacrifice najlepszy Saxon post-Lionheart a został tu potraktowany na równi ze znienawidzoną przez większość dwójką z lat 80..
Pełna zgoda co do tych kawałków i różnych innych. DoW jest u mnie w ścisłym saxonowym topie albumowym, a u nas odpadł żenująco wcześnie. Tak samo Call to Arms, bo to obok Sacrifice najlepszy Saxon post-Lionheart a został tu potraktowany na równi ze znienawidzoną przez większość dwójką z lat 80..
Najlepsze post-Lionheart/Sanctum jest Carpe Diem 
Forum internetowe to poważna sprawa.
- johnny_o
Carpay Deeum nie jest nawet najlepsze post-Battering Ram 
Dobrze fanie Sabaton i Powerwolf
- johnny_o
I Alestorm, i paru innych herezji... Przynajmniej nie musisz mnie wypisywać z metalu, bo ja tylko ponoć kiedyś obok niego stałem. A serio - post-Lionheart nie będę się upierał, każdy album ma swoje mocne argumenty, jedynie Call to Arms jest tu strasznie niedoceniane i tyle.
Możesz spać spokojnie, wypisałem tylko tych co głosowali na Carpe przed Solid, Ty głosowałeś na co innego zupełnie 
A i każdego co teraz zagłosuje na Lionheart nie dość że wypisuje z metalu to skazuje na rok słuchania Senjutsu i ostatniego albumu Virgin Steele na zmianę bez przerwy
A i każdego co teraz zagłosuje na Lionheart nie dość że wypisuje z metalu to skazuje na rok słuchania Senjutsu i ostatniego albumu Virgin Steele na zmianę bez przerwy
Pierwszy wypisany z metalu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
W poprzednim survivorze Saxon (jakoś w zeszłym roku) pierwsze albumy odpadły dość szybko, a Unleash the Beast wygrał. Teraz na odwrót

XD
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
W linku słowa otuchy dla tych, co wcześniej spuścili do kibelka Unleash the Beast i Lionheart (czyli - jakby ktoś nie wiedział - dwie najlepsze pyty Saksą)
The Cure wyszło fajnie bo głosowały same osoby rzeczywiście znające i lubiące ten zespół
A saxon.....szkoda strzepic ryja
A saxon.....szkoda strzepic ryja
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Szczerze mówiąc na tym etapie te zabawy są dla mnie bezcelowe.
Płyty wypadają tak, jak wybierze algorytm, a algorytm jest co do zasady jeden: najpierw do odstrzału idą albumy powszechnie uznawane za gówno (zwłaszcza jak odstają od typowego albumu zespołu X). Potem kolej na średnie i nowe, aż w końcu wygrywa ten najwspanialszy album wydany 30-40 lat temu.
Jakikolwiek urok tych konkursów opierał się według mnie na względnej nieprzewidywalności wyników. I nie chodzi mi tu o to, że jestem jakimś ultrasem Lionheart czy innego Unleash (ja w ogóle nie jestem ultrasem Saxon), tylko jest to jakieś ogólne zjawisko i w zasadzie z mojej perspektywy jest naprawdę śmieszne, że wystarczy rzucić tytułem względnie nowego wydawnictwa, żeby szereg ludzi połapał i zaczął masowo na nie głosować. Jakby, no kurwa, całościowo to nie jest poważne xD potem dochodzi do sytuacji, kiedy ewidentnie wiele osób głosuje tak, żeby zrównoważyć głosy strony przeciwnej i nie ma w tym nic ciekawego. Generalnie to jest czysty vorgelizm, który od myśli vorgelowskiej różni się tym, że nie dyskredytuje zespołów zarabiających mniej hajsu (tu pewnie jest na odwrót i traktuje tak te duże xD).
Z mojej strony chyba pass z tymi rozgrywkami bo nie chce mi się głosować w ten sposób, zwłaszcza jeśli jakiś tam % tych głosów idzie od użytkowników, co do których nawet nie ma pewności, że istnieją.
Płyty wypadają tak, jak wybierze algorytm, a algorytm jest co do zasady jeden: najpierw do odstrzału idą albumy powszechnie uznawane za gówno (zwłaszcza jak odstają od typowego albumu zespołu X). Potem kolej na średnie i nowe, aż w końcu wygrywa ten najwspanialszy album wydany 30-40 lat temu.
Jakikolwiek urok tych konkursów opierał się według mnie na względnej nieprzewidywalności wyników. I nie chodzi mi tu o to, że jestem jakimś ultrasem Lionheart czy innego Unleash (ja w ogóle nie jestem ultrasem Saxon), tylko jest to jakieś ogólne zjawisko i w zasadzie z mojej perspektywy jest naprawdę śmieszne, że wystarczy rzucić tytułem względnie nowego wydawnictwa, żeby szereg ludzi połapał i zaczął masowo na nie głosować. Jakby, no kurwa, całościowo to nie jest poważne xD potem dochodzi do sytuacji, kiedy ewidentnie wiele osób głosuje tak, żeby zrównoważyć głosy strony przeciwnej i nie ma w tym nic ciekawego. Generalnie to jest czysty vorgelizm, który od myśli vorgelowskiej różni się tym, że nie dyskredytuje zespołów zarabiających mniej hajsu (tu pewnie jest na odwrót i traktuje tak te duże xD).
Z mojej strony chyba pass z tymi rozgrywkami bo nie chce mi się głosować w ten sposób, zwłaszcza jeśli jakiś tam % tych głosów idzie od użytkowników, co do których nawet nie ma pewności, że istnieją.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dlatego lepsze wydają się być anonimowe ankiety. Jak robiliśmy z albumami w kolejnych latach. Każdy zainteresowany wysyła swoją listę albumów i ktoś zlicza całość. Wtedy przynajmniej część głosów jest rzeczywiście przemyślana.
PS. Anonimowe to może nie dobre słowo. Chodzi o tajność głosowania.
PS. Anonimowe to może nie dobre słowo. Chodzi o tajność głosowania.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Oczy pęd był od zawsze obecny w tych zabawach. Kto głosował pierwszy ten wyznaczał trend.
- Saimon1995
- -#Moderator

Robimy coś nowego? Np. AC/DC albo Depeche Mode? Chętnie też bym zaproponował Ghost, ale to pewnie zrobimy po premierze albumu, skoro zbliża się lada moment.
- johnny_o
AC/DC spoko, Depeche Mode też pewnie zdążylibyśmy zrobić zanim wyjdzie nowy album Ghost i się przegryzie.
Depeszów zawsze! AC/DC nie ma nic przeciwko. A Ghost, faktycznie najlepiej będzie po premierze.
- Saimon1995
- -#Moderator

No to zapraszam na podróż z Depeszami