Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: Max323 »

"We have friends on both sides" XD

Nie będę zdziwiony, jak trasa spadnie z rowerka. Albo, chociaż te spółki z plakatu przejrzą na oczy i się odetną.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Oby zespół też spadł.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Celeste grało kiedyś we Wrocławiu na festiwalu, ale o północy, więc ich nie zobaczyłem bo wolałem iść do domu spać ;)

Najlepiej jak zwykle w sekcji komentarzy:

The fact you felt you had to preemptively include your justification of this was probably a good clue that this wasn't the best idea

- Hey, Celeste, how stupid are you?
- Yes
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Żebyście się czasem wszyscy nie zdziwili za parę miesięcy
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Żelazny pisze: pt mar 14, 2025 6:19 pm Żebyście się czasem wszyscy nie zdziwili za parę miesięcy
oni juz sie zdziwili. oglo trasy zlecialo
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

O, to pozytywny news. Jest szansa dla metalu. Byłem pesymistą w tej sprawie
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Żelazny pisze: pt mar 14, 2025 6:48 pm O, to pozytywny news. Jest szansa dla metalu. Byłem pesymistą w tej sprawie
Też od razu pomyślałem, że powoli się to zacznie rozszczelniać
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

kam pisze: pt mar 14, 2025 10:40 am Do tego Męskie Granie / Letnie Brzmienia / festiwal Podsiadly gdzie jest ten sam zestaw liżących się po fiutach ludzi grających tę samą nudną, miałką i radiową papkę dla mas. Czekam aż bedzie w końcu przesyt tego gówna i taka przykładowa sanah zejdzie ze stadionów do grania po domach kultury i dniach miasta, gdzie na backstage'u dostanie starą zapiekankę, po której złapie ją cięzkie sranie. Pies ich wszystkich jebał.
Cytat zapisany ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Schizoid pisze: pt mar 14, 2025 4:53 pmZ takich akcji kojarzy mi się Joe Lynn Turner, który w ostatnich latach też występował u kacapów. On w ogóle chyba mieszka (mieszkał?) na Białorusi. Teraz zerknąłem na Setlist.fm i koncertuje teraz głównie na wschodzie.
JLT ma żonę Białorusinkę, mieszka w Mińsku
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wczoraj zaliczyłem imprezę wodzirejowaną przez zespoły Czort, Königreichssaal oraz Kir. W sumie częściowo dlatego, że dawno nie byłem na koncercie tego rodzaju, a częściowo z uwagi na nowe venue, czyli klub Confession w Krk.

Kir - grali pierwsi i dla mnie koncert wieczoru. W zasadzie nietrudno się domyślić, wokół czego może kręcić się muzyka kapeli o nazwie Kir :lol: Ale naprawdę, pełna profeska. Wokalista ma wielki talent, niewiele osób na polskiej scenie dysponuje takim głosem. Polecam zapoznać się z ich debiutem sprzed roku, bdb krążek i super wypada na żywo. Jak ktoś ma opcję, to zachęcam do obczajenia live.

Königreichssaal - wyglądali jak kominiarze z Udo Dirkschneiderem w składzie. I w sumie więcej nie powiem, bo pierwsze minuty mnie nie zachęciły do uczestnictwa w koncercie, więc spędziłem ten czas na piciu piwa i rozmowach z @manichean.

Czort - mój stosunek do tego zespołu jest, hmmm... Sam do końca nie wiem jaki xD Debiut mieli mocarny, Czarna ewangelia broni się po latach jako naprawdę udana płyta. Potem jest już trochę gorzej, acz z przebłyskami, jednakże teksty niejako utrudniają mi odbiór ich muzyki. Miejscami sam nie wiem, czy to są sataniści czy filozofowie. No mniejsza z tym, koncert był okej, grali numery z różnych wydawnictw. Jak ktoś ogólnie lubi ten zespół, to powinien być zadowolony.

Natomiast samo Confession to ciekawe miejsce, ale (przynajmniej obecnie) wyłącznie na mniejsze koncerty. Klub jeszcze nie jest w 100% ukończony i oficjalne otwarcie ma być w maju, do tego czasu ma się tam trochę pozmieniać. Największy problem? Klaustrofobiczna scena i sala jakby w korytarzu, przez co w rzędzie stoi kilka osób, a tych rzędów może być powiedzmy kilkanaście (rzekomo zeszło 116 biletów). Niestety siłą rzeczy to oznacza słaby odbiór koncertu z odległości, bo mało widać i niezbyt dobrze słychać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Jakoś mi znikł ten gig z radaru, mimo że wcześniej pamiętam, że go widziałem. A ostatnio nawet Sardiemu mówiłem, że poszedłbym sobie na bleczurki :lol: może następnym razem
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

14.07.2026 Bad Bunny na Narodowym (też nie mam pojęcia kto to jest).
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Brzmi jak szoł erotyczne.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ticketmaster tak się podniecił że aż dwa maile mi w tej sprawie wysłał. Również nie wiem o co cho i skojarzenia erotyczne, ale może tak miało być.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

blackcocker pisze: pt mar 14, 2025 4:50 pm Francuski zespół Celeste ogłosił mini tour po jebanej rosyjskiej ziemi:

https://www.facebook.com/share/p/14UmGip1sT/

Jest to pierwsza tego typu sytuacja od początku wojny, gdzie zespół nie najmniejszy, który kojarzę, ogłasza tam koncerty. Co tu dużo mówić... Absolutnie obleśne. A na plakacie wsparcie Nuclear Blastu...
Hehe, kabaretu ciąg dalszy. Jak się okazuje, po fali hejtu zespół ściągnął momentalnie plakaty o tej trasie w social mediach, ale... Trasa się odbywa:

https://youtu.be/V7NxiYOS8uM?si=XNoGNvi-nwivrdC5

Tutaj wrzutka z występu francuzów w Moskwie. Na socialach możliwość dodawania komentarzy wyłączona.
Dziś jeszcze mieli otwartą sekcję opinii (takie trochę oceny na google, ale na zasadzie polecam/nie polecam). Dodałem dziś swoją z tym linkiem z opisem, że jednak zespół gra trase wspierając zbrodniczą gospodarkę Putina. Zgadnijcie. Tak ;) sekcja opinii jest w ogóle już niedostępna na profilu :) KURWY
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Haha, co za pizdy

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Rosyjskie koncerty też zostały ogłoszone na trasie As I Lay Dying. W tej ekipie już podobno były jakieś kwasy, a teraz mamy jeszcze to. Oczywiście komentarze wyłączone, a większość nieprzychylnych musiała polecieć.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

O to ciekawe, kolejny nieanonimowy zespół
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pinionc nie śmierdzi...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wręcz spory zespół, o ile kojarzę.

ODPOWIEDZ