+ latanie po mieście, żeby to znaleźć
Iron Maiden Beer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Beer
Oj tam 
Z ciekawości, piłeś kiedyś jakieś inne piwo niż typowe koncerniaki?
Forum internetowe to poważna sprawa.
Pytanie kiedy ostatnio piłem koncerniaka... Piję bardzo mało, a jak mi się zdarza to staram się za każdym razem w miarę możliwości coś nowego, jakieś polecane kraftowe chuju muju. Natomiast na piwie kompletnie się nie znam i browary dzielę na jasne, ciemne i smakowe, z czego naprawdę smakują mi tylko niektóre z tych ostatnich. A w tym roku piłem tylko cydr więc odzwyczaiłem się zupełnie.
- blackcocker
- -#Moderator

Te Guinessy 0 zaskakująco smaczne! Moim ulubionym bezalko jednak pozostaje Bezalkoholowa IPA Miłosława - palce lizać
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
W moim odczuciu ten Trooper również jest zbyt goryczkowy. Przy dalszym piciu trochę łagodnieje, a nawet wyczuwałem jakieś nuty owocowe. Spróbowałem, nie żałuję, ale więcej nie potrzebuję.
Czyli nie warto kupować?
Najlepszy ślepak, tak naprawdę jedyne piwo 0% które mi smakuje.blackcocker pisze: ↑pt maja 23, 2025 11:31 am Te Guinessy 0 zaskakująco smaczne! Moim ulubionym bezalko jednak pozostaje Bezalkoholowa IPA Miłosława - palce lizać
Goryczka zupełnie normalna jak na "jasne pełne", a przynajmniej piwo nie słodkie jak polskie koncerniaki. Taki poziom Pilsnera Urquella.
Natomiast aromat tej goryczki jest inny niż "europejski", bo użyto jakiegoś pachnącego chmielu pewnie Chinook, Cascade, Citra, Chgw. Stąd nuta kociej szczyny.
M.
Natomiast aromat tej goryczki jest inny niż "europejski", bo użyto jakiegoś pachnącego chmielu pewnie Chinook, Cascade, Citra, Chgw. Stąd nuta kociej szczyny.
M.
Kupiłem. Smakuje mi. Wcale nie jest za gorzkie, jak na moje kubki smakowe. I te 8,5 zeta, to nie jest jakaś wygórowana kwota.
Za drugim podejściem trochę lepiej, jak już wiedziałem czego się spodziewać.
W końcu przekonałem się do tego Troopera i przez ostatnich dziewięć tygodni obaliłem w sumie cały kupiony na własny użytek zapas, czyli kilkanaście puszek - kosmiczny jak na mnie wynik. Natomiast ani w piątek, ani wczoraj nie wypiłem ani kropelki, dlatego jak dziś w Żabce, zapewne z okazji koncertu, zobaczyłem czteropaka to się uśmiechnąłem i kupiłem. Wypiję w tygodniu i spróbuję choć częściowo nadrobić zaległości z ostatnich dni.