Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia

Post autor: wojczi »

A już było pompowanie balonika - Infinite, Die with, Bring, Akacjowa, Be quick XD
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2025 11:01 pm przez wojczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Poza tym uważam też, że po Ides powinien wlecieć Wrathchild. Zobaczyłem teraz na YouTube i źle to działa jak po intro mamy drugie intro od Murders.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To drugie intro zbędne, 20 lat temu go nie było i to było super. Wrathchild jako pierwszy utwór dla mnie mega słabo by siedział.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Cóż poradzić...
W sierpniu ciągnę się przez pół kraju na Killers, Siódmego Syna, Phantoma, Edgara Allana Poe i (niech będzie) Marinera. Więcej grzechów nie pamiętam... Trzeba se jednak kupić bilet na Metę, dla poprawienia humoru :wink:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

wojczi pisze: wt maja 27, 2025 11:00 pm A już było pompowanie balonika - Infinite, Die with, Bring, Akacjowa, Be quick XD
Ależ przecież tak jest PRZED każdą trasą IM :D A teraz ludzie mieli fantazję po secie z poprzedniej ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Schizoid pisze: wt maja 27, 2025 11:02 pm To drugie intro zbędne, 20 lat temu go nie było i to było super. Wrathchild jako pierwszy utwór dla mnie mega słabo by siedział.
20 lat temu to bodaj od Another Life zaczynali. Które to też się na otwieracz nie nadaje.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

sajki pisze: wt maja 27, 2025 11:04 pm
Schizoid pisze: wt maja 27, 2025 11:02 pm To drugie intro zbędne, 20 lat temu go nie było i to było super. Wrathchild jako pierwszy utwór dla mnie mega słabo by siedział.
20 lat temu to bodaj od Another Life zaczynali. Które to też się na otwieracz nie nadaje.
Murders było przeca :) i Idy z taśmy przed.
www.MetalSide.pl
Marcian
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Marcian »

gumbyy pisze: wt maja 27, 2025 11:03 pm
wojczi pisze: wt maja 27, 2025 11:00 pm A już było pompowanie balonika - Infinite, Die with, Bring, Akacjowa, Be quick XD
Ależ przecież tak jest PRZED każdą trasą IM :D A teraz ludzie mieli fantazję po secie z poprzedniej ;)

Set z Future wciąga nosem obecny pomimo, że jest kilka fajnych numerów to kotleciarnia od 7 syna i bisy zaorały...
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jak wkleiłem swoją spekulacyjną setlistę, to ktoś napisał, że by nie chciał, bo kotleciarnia. A był tam i Tailgunner, i Bring, i From Here...
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Jak dla mnie, jeśli bym miał porównywać z setami z 2018 i 2023 gdzie oba dla mnie były 10/10 - sporo niespodzianek, dawno nie granych rarytasów itd, to ten to dla mnie takie 7,5/10 - jest 2-3 perełki, niespodzianka w postaci Rime i 7 syna na raz, ale poza tym to pójście po linii najmniejszego oporu. Leniwie to wyszło. Ktoś tu wrzucał set z drobnymi podmiankami gdzie wchodziły BYDTTS oraz ID zamiast 2MTM i Wrathchilda i to byłoby juz 9/10 dla mnie...
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

gumbyy pisze: wt maja 27, 2025 11:06 pm
sajki pisze: wt maja 27, 2025 11:04 pm
Murders było przeca :) i Idy z taśmy przed.
Faktycznie coś mi się pomieszało.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Tak jak Future Past to był mocny strzał, tak ta setlista to jest absolutne kino.

Trooper, Halloweed, 2MTM, Wrathchild, Iron Maiden, 666, Run To The Hills, Aces High, WY, FOTD, Phantom.. Trzeba być bezczelnym żeby zapowiadać Setlist For The Ages a potem walić taką kotleciarnie.

Infinite Dreams, Afraid To Shoot Strangers, Be Quick.. , No Prayer, Bring Your Daughter, To Tame A Land... Tyle szans zmarnowanych.

Współczuję jak ktoś robi kilka koncertów na tej trasie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

sajki pisze: wt maja 27, 2025 11:07 pm Jak wkleiłem swoją spekulacyjną setlistę, to ktoś napisał, że by nie chciał, bo kotleciarnia. A był tam i Tailgunner, i Bring, i From Here...
Przyznaję się, to ja. Mea culpa.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

W sumie to jaki jest cel tej trasy? Taki drugi The Best of po Legacy of the Beast, ale z gorszym setem.
Jeśli to ma być na 50-lecie, to powinni zawrzeć wszystkie lub większość albumów.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Setlista raz jest taka, raz inna, o co drążyć :D
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Sadek pisze: wt maja 27, 2025 11:12 pm W sumie to jaki jest cel tej trasy? Taki drugi The Best of po Legacy of the Beast, ale z gorszym setem.
Jeśli to ma być na 50-lecie, to powinni zawrzeć wszystkie lub większość albumów.
Ktoś pisał że to trasa na odbicie finansowe po COVID. Jak najwięcej kotletów które dobrze sprzedadzą się w USA czy Europie. Może coś w tym być, bo takiego dziadostwa nie było od lat.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Bardzo dobry set hehe
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

No cóż. Posłucham dwóch utworów, których jeszcze nigdy na żywo nie słyszałem. Cieszę się z dwóch epików. Zwłaszcza z Synka (to od lat mój number one, jeśli chodzi o dyskografię Maidenów). Poza tym - no kotleciarnia do kwadratu. Pewnie, gdybym jechał pierwszy raz, to narzekać bym nie mógł. A tak...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To jest spoko zestaw, jak ktoś ich widzi po raz pierwszy. Ogólnie ładne piosenki, robią robotę live.

Słaba oferta dla bardziej zaprawionych w boju fanów i generalnie słabe fetowanie 50 lat na scenie.

Nic niegranego przed reunion, zupełne olanie jednej płyty. To "pierwsze 9 płyt" było wyłącznie po to, żeby upchać Feara. No ludzie :facepalm: Całego seta w zasadzie można było odgadnąć na długo przed startem trasy.

Że repertuar będzie Powerslave-heavy, to było do przewidzenia. Ale Aces High na bis... Aj, no nie, no po prostu nie. To już mieliśmy i wiemy, jak się sprawdziło. Teraz lepiej nie będzie, bo set nie jest łatwy do śpiewania. No i 4 sloty z Powerslave kontrastują z 0 propozycjami z Prayera...

Seventh Son to świetny numer. Dlaczego znalazł się w tym secie? Nie wiem. Ale już pal licho, niech sobie będzie. To po co dali jeszcze The Clairvoyant, zamiast wyciągnąć coś z tego Prayera? Jasnowidz to nie jest utwór, który muszą grać. Cholera, było go cisnąć na TFP (zamiast Madness) i teraz coś ciekawszego zaproponować.

Dziwi mnie trochę ułożenie tych piosenek, zwłaszcza w środkowej części seta i zwłaszcza ten blok z 3 numerami z Powerslave. Mega randomowe to się wydaje.

Z tego, co widziałem, to ekran LED jest wykorzystywany nieźle, te grafiki są dość szczegółowe i fajnie się prezentują. Filmik podczas Ides klimatyczny.

Z decyzją dot. pojechania do Wawy wstrzymywałem się do dzisiaj i teraz wiem, że raczej bez bólu odpuszczę ten gig. Co prawda będzie mi trochę szkoda Killers, ale nie mam ciśnienia na tę imprezę. Nie mówię kategorycznie "nie", ale nie odczuwam najmniejszego ciśnienia, żeby wpaść do Stolicy. Zwłaszcza biorąc pod uwagę venue.

Według mnie trasą na 50-lecie powinno być pierwsze Legacy, które dużo lepiej podchodziło do tematu celebracji twórczości Iron Maiden.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Skoro nie zrobili nigdy jedynej trasy wspominkowej, której brakuje, czyli lat 90, to teraz mogli choć trochę to zrekompensować, moment był idealny. Fajnie, że dali tyle z Killers, ale przecież była trasa Early Days. Piece, Powerslave, Syn i nawet ostatnio SiT zostały ładnie ograne po Reunion, tylko właśnie No Prayer i Fear olany. Przecież gdyby nie to, że muszą zagrać tytułowy, to trasa obejmowałaby tylko albumy do 7 Syna... Parodia.
ODPOWIEDZ