Run for Your Lives tour 2025

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Re: Run for Your Lives tour 2025

Post autor: Psotnick »

Jak jebly te ognie przy Powerslave to chyba Adriana zapieklo w plecy bo aż się obejrzał:D
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Telefonów jest zdecydowanie mniej i każdy to widzi. I ten fakt zespół powinien podkreślić w mediach; nie dodawać nic więcej ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

remi pisze: pn cze 02, 2025 8:31 am Telefonów jest zdecydowanie mniej i każdy to widzi. I ten fakt zespół powinien podkreślić w mediach; nie dodawać nic więcej ;)
Zdecydowanie. To, że raz na czas ktoś wyciągnie telefon i sobie pstryknie fotę na pamiątkę, to już bez przesady. Sam to zrobiłem, bo na przykład będę potrzebował ich do relacji na serwisie :lol:
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

@Pinio, Ty chyba byłeś na pierwszym Budapeszcie na trybunach. Rzucił Ci się w oczy nadmiar/brak telefonów? Czy jednak zbyt skupiony na scenie byłeś :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dave poszedł w końcu po rozum i przeszedł na wireless, Janek nie może tego zrobić w pełni, bo straci wtedy zabawę przewodem :B
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Z perspektywy trybun na drugim Budapeszcie i w Bratysławie - zdecydowanie mniej telefonów, serio.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

pz pisze: pn cze 02, 2025 9:13 am @Pinio, Ty chyba byłeś na pierwszym Budapeszcie na trybunach. Rzucił Ci się w oczy nadmiar/brak telefonów? Czy jednak zbyt skupiony na scenie byłeś :D
Ja byłem na drugim i na płycie telefonów było bardzo mało. W porównaniu do innych koncertów, to aż w szoku byłem jak ludzie respektowali apel zespołu.
Mam takiego screena z Murders.
murders.png
Telefony się pojawiały na uwaga, uwaga - Fear, 2MTM, Run to the hills, Trooper, Number, Aces.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Wczoraj w Bratysławie bardzo mało telefonów, naprawdę pojedyncze sztuki i to przez prawie cały koncert - wyjątek wiadomo, FOTD.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Geri666 pisze:
Telefony się pojawiały na uwaga, uwaga - Fear, 2MTM, Run to the hills, Trooper, Number, Aces.

I tego nigdy nie mogłem zrozumieć. Grają ich ulubiony numer, a oni zamiast śpiewać, bawić się to nagrywają

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Lajki na relacjach w socialach są ważniejsze.
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Wczoraj Bruce wydawał się faktycznie zdziwionym tym, że ludzie siedzą na trybunach za telebimami, równo ze scena (czy może nawet już za :? ). Przed "Rime" podczas swoej gadki to wychwycił i pytał się ludziom czy oni cokolwiek tam widzą i że za to przeprasza...
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

MaidenFan pisze: pn cze 02, 2025 10:01 am Wczoraj w Bratysławie bardzo mało telefonów, naprawdę pojedyncze sztuki i to przez prawie cały koncert - wyjątek wiadomo, FOTD.
Fajnie jak podczas przerwy miedzy IM i Aces ludzie odpalili swiatelka
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

pz pisze: pn cze 02, 2025 9:13 am @Pinio, Ty chyba byłeś na pierwszym Budapeszcie na trybunach. Rzucił Ci się w oczy nadmiar/brak telefonów? Czy jednak zbyt skupiony na scenie byłeś :D
Zdecydowanie mało. Nie było zera, trochę ekraników było widać, ale znając koncertową średnią maidenową - było tego mało. Kilka razy dzieciakowi na to zwróciłem uwagę. Nie potrafię powiedzieć, czy - w zależności od rodzaju kotleta - były jakieś wahania w ilości.
Jak byłem drugiego dnia na podłodze też było mniej, choć tuż przede mną jakiś mocno dojrzały fan (a i tak pewno młodszy ode mnie) regularnie nagrywał. Na szczęście (dla mnie) - był nieco niższy i ciut z boku.
Generalnie kierunek bardzo dobry i pożądany.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Mi się koncert w Bratysławie bardzo podobał. To mój debiut na tej trasie, więc nie mam porównania, do poprzednich. Ale uważam ekran z tyłu za bardzo dobre posunięcie, nie trąci już myszką przesuwanie płacht. Nagłośnienie bardzo dobre, szwagier mówił, że osttanie trzy numery stał przy konsolecie, a tam według niego było wręcz idealne. Mysle, że ekran lepiej sprawdzi się w halach, bo tam jest ciemno. Niestety teraz dni beda długie, więc Maiden będzie rozpoczynać jeszcze koncerty za dnia

Faktycznie o wiele mniej telefonów niż na innych koncertach. Publicznośc bez bydła, ale żywiołowa.

Co do setlisty, to powtórzę raz jeszcze, bardzo żałuje, że nie ma nic z No Prayer. jakikolwiek kawałek (może poza Hooks in You) zrobiłby ekstra robotę. Za to ma mega plus The Crairvoyant i Mariner w secie.

Generalnie koncert powyżej moich oczekiwań. Na pewno bede jeszcze próbował zrobić jakia na trasie. Celuję w Londyn i trybuny, a co wyjdzie zobaczymy.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Bratyslawa najlepszy z tych czterech. Super energia, swietna hala, kameralny koncert, pewnie jeden z takich ostatnich w historii.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

To ja od siebie wrzucę tyle: ekrany jak dla mnie spoko, chociaż wczorajsze słowa Bruce'a że przygotowywali to 2 lata mnie trochę rozbawiły biorąc pod uwagę że 5 minut po tych słowach mamy klatkę wygenerowaną przez AI gdzie chłop trzyma strzałę bez łuku. Już future past pokazało że ludzi od strony techniczno-wizualnej to mają albo jakichś studentów 1 roku albo totalnych dzbanów - dwa proste przykłady z poprzedniej trasy to wystrzał z pistoletu Edka przy intro CSiTa gdzie nie zawsze był on zsynchronizowany z wejściem zespołu (jak to się dzieje skoro intro jest puszczane z taśmy?) oraz oczywiście walka Bruce'a z Eddiem na HCW gdzie on strzelał a Eddie wybuchał 3 sekundy później.

Set niestety dla mnie słaby, zagranie 12 z 16 kawałków z flight 666 to trochę wtopa. Nie kupuję argumentu że na Maidenów chodzą sami nowi ludzie którzy chcą RTTH, 2MTM, Wasted, Hallowed czy Numbera. Jakoś ostatnio kotletów było bardzo mało a ludzie byli zachwyceni i na pewno to się przełożyło na sprzedaż tej trasy. Boomerskiego podejścia Roda nie zrozumiem i też nie zamierzam wychwalać zespołu pod niebiosa bo "najważniejsze że dalej grają". Rozpalili apetyty poprzednią trasą bo pokazali że można, niby jest nowy bębniarz ale tym bardziej nie rozumiem że na FP ogarnęli nowy materiał + odkopali starocie i to z Nicko po udarze a teraz ciężko im było o coś ciekawszego.

I nie mam jakichś wygórowanych oczekiwań, myślę że nawet Tailgunner by w miarę to wszystko uratował, a w zamian dostaliśmy wycie na Aces High.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Tailgunner zamiast Aces na początek bissów byłby idealny. Tylko jeden utwór zamienić a cała masa plusów byłaby z tym związana.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Święta słowa z powyższych dwóch postów. Rozpieścili nas setowo na ostatnich dwóch trasach. Tutaj myśleli, że wrzucając Phantom, Rime i 7mego Syna - wygrali nam życie. Otóż nie…. To było mocne, ale nie mocarne.
Wystarczyła ta subtelna zmiana pierwszego bisu na coś lat 90tych i byśmy byli wszyscy kontent, nawet mimo braku Infinite Dreams.
Cieszy mnie, że wysoka forma z Budy dalej rośnie - też zespół live ma jeszcze wiele do zaoferowania :pijak:
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

Byłem i super się bawiłem. 22 lata jeżdżenia na ich koncerty to dalej duża przyjemność. Oczekiwań nie mam, grają dalej zajebiście! A dywagacje nad ekranami, płachtami itp to szukanie kwadratowych jaj. To nie lady gaga czy żabson 🤣
Under Jolly Roger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Under Jolly Roger »

Koncert w Bratysławie był całkiem dobry, jednak w moim przekonaniu nie ma podjazdu do pierwszego Budapesztu. Niestety miałem bilet na trybuny i jakiś gość zwrócił mi uwagę, żebym tak głośno nie śpiewał. Grzecznie mu powiedziałem żeby spierdalał i wybrał się do filharmonii. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Dalej uważam, że Czesi i Słowacy to stypiarze.
ODPOWIEDZ