04-07/06/2025 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 04-07/06/2025 - Mystic Festival - Gdańsk

Post autor: pz »

Dużo chętnych przed startem. My zawsze odbieraliśmy wchodząc podczas WarmUp Day. Nigdy nie byliśmy rano. Zazwyczaj koło 17-18 i było od ręki.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Thoves
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Thoves »

Cattle Decapitation cancels.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Thoves pisze: wt cze 03, 2025 8:55 pm Cattle Decapitation cancels.
How? I can't see any confirmation.
Thoves
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Thoves »

This is a statement given from them as they cancelled Sweden Rock.

Cattle Decapitation announces the following:

"Due to circumstances beyond our control that arose in the last 24h, in addition to the mental well being and personal situations occurring within the Cattle Decapitation camp, we regrettably must cancel our upcoming European summer tour.

We understand and apologize for the inconvenience this causes for all parties involved, as well as to our European fans, but unfortunately we have no way of still making this tour work.”
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Dajcie znac jak tam Mystic, czy wszystkie sceny stoją i nie ma lipy oraz jak zagral Jerry Cantrell :oops: Ja dopiero w sobotę dobijam do Danzig, niestety.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Mystic potwierdził brak Cattle Decapitation w składzie festiwalu. To jakie zastępstwo obstawiacie? Leprous? Soen? A może Killing Joke? :lol:
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Caracalized pisze: śr cze 04, 2025 12:39 pm Mystic potwierdził brak Cattle Decapitation w składzie festiwalu. To jakie zastępstwo obstawiacie? Leprous? Soen? A może Killing Joke? :lol:
1one :mryellow:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

kalectwo pisze: śr cze 04, 2025 12:56 pm 1one :mryellow:
1one? Ja ich przed Deep Purple w Krakowie widziałem w 2018 i to tragedia była xDD ale w sumie niech i oni nawet będą, ja w tym czasie będę końcówkę Eyehategod widział, a potem na Hér poczekam.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Wrzucili już Chaotian
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Zupełnie nieznana mi nazwa. O CD to chociaż słyszałem przed ogłoszeniami. No ale cóż, i tak i tak shrine mnie nie interesował o tej godzinie, więc nic się nie zmienia dla mnie xD
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ech, jakby tak jeszcze Jinjer podmienili... W tym roku koczowanie pod mainem nie zapowiada się źle, ale ten zespół to taka łyżka dziegciu w beczce miodu ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Caracalized pisze: śr cze 04, 2025 1:14 pm Zupełnie nieznana mi nazwa. O CD to chociaż słyszałem przed ogłoszeniami. No ale cóż, i tak i tak shrine mnie nie interesował o tej godzinie, więc nic się nie zmienia dla mnie xD
Duński death metal, pewnie szukali czegoś w miarę w zbliżonych klimatach i to się dało na szybko ogarnąć
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: śr cze 04, 2025 1:19 pm Ech, jakby tak jeszcze Jinjer podmienili... W tym roku koczowanie pod mainem nie zapowiada się źle, ale ten zespół to taka łyżka dziegciu w beczce miodu ;)
Szacun, że chce Ci się tam stać od 16! Ja mam zamiar sobie wycieczkę po scenach zrobić od 15:30, poza parkową, na której nic mnie kompletnie nie interesuje, ale koncertowo piątek zapowiada się na mój najbardziej intensywny dzień, jakieś 7 pełnych koncertów mam zamiar zobaczyć; Diamonda odpuszczę z utwór lub dwa, bo Browna chcę zobaczyć bardzo, Kinga widziałem dwa razy wcześniej w 2013 i 2019 + raz z MF w 2022, to niestety mój wybór jest jaki jest, a Browna nie miałem okazji zobaczyć wcześniej i z nim tym bardziej nie wiadomo ile szans jeszcze potem będzie. Więc w przypadku Diamonda liczę, że później odbiję sobie te "dwa utwory" i znowu z pełnym setem wpadnie, jak nie do nas to nawet do jakichś bliskich Polsce państw. W sumie to mam nadzieję, że skończy jakimś Black Horsemen albo czymś innym co wcześniej słyszałem.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Swoją drogą też Jinjer pasuje jak pięść do nosa na tym mainie xD Może Opeth to też nie jest jakieś klasyczne granie, ale bardziej się wpasowuje do Diamonda i Green Lung. Właściwie to Jinjer z Eagles of Death Metal mogłoby się zamienić; bardziej pasuje do czwartkowego zestawu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja postrzegam ten koncert jako swoje pożegnanie z Kingiem, przy jego aktualnych ambicjach artystycznych po prostu nie wierzę w kolejną trasę po EU. Są 3 zespoły, dla których mogę tyle koczować, KD to jeden z tych nielicznych.

Przed Mercyfulami grała Materia, Igorrr i VADER, więc tam naprawdę różne rzeczy bywają. Zupełna loteria trafiła się przed Ghost - a raczej miała trafić, bowiem rozpiska przewidywała Lord of the Lost (ostatecznie nie zagrali), Testament i Behemotha.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

No tak, taki urok festiwali jest, ale w tym roku jakoś organizatorzy zrobili tak, że w czwartek i piątek 3/4 rzeczy mniej lub bardziej do siebie pasuje xD Bullet for My Valentine do In Flames pasuje jak ulał, Imminence z tego co kojarzę to też jakiś metalcore, więc czwartek ma nawet lepsze dopasowanie od piątku xD Może Green Lung nie pasuje do Diamonda tak bardzo jak ulał, ale jednak ostatecznie ich muzyka jest skierowana do osób, które takie bardziej korzenne i klasyczne dźwięki lubią, a nie fanów melodic death metalu i metalcore'u, a niektóre riffy Opeth mają nieco "diamondowski vibe", więc pod pewnymi względami ten Opeth też do Diamonda pasuje :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Opeth pod kątem rifferki jest jak najbardziej klasycznym zespołem według mnie. Wiadomo, nie jest to jakieś typowe hard n heavy gitarowanie, ale Mike robi dobrze i dla fanów klasyków, których nie odstraszy stopa gęściej i trochę growlu, powinno być git :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Ja już stoję przed bramą. Jakaś spora kolejka - jakby jeszcze nie wpuszczali, a mieli już od pół godziny. Chyba, że stanąłem w kolejce nie wiedząc do czego ona jest :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Co za blamaż. Wszędzie było, że bramy od 14, a okazuje się, że jednak 15!!! Jak tak można Mystic??? Może jeszcze podmienią Exodusa?
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackcocker pisze: śr cze 04, 2025 2:35 pm Chyba, że stanąłem w kolejce nie wiedząc do czego ona jest :lol:
Pan tu nie stał :lol:
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ