Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Helloween

Postautor: gumbyy » sob cze 14, 2025 11:52 am

Wejdźcie w komentarze na Facebooku pod singlem. Ale orka. Pewnie pali się w dupce ładnie po reakcjach.

Nie wiem jak można było wypuścić takie popowe gówno na pierwszego singla mając w składzie Weikatha, Kiske i Hansena. Wszystko tam jest źle. Od tekstu, po teledysk, po cringowe zaśpiewy i żałosny refren.
To jest skład wypalonych muzyków. Ostatnia płyta nie wykrzesała zbytnio ognia, więc niby czemu ta nowa ma to zrobić? Niech grają trasy i cisną to co już nagrali. Katalog duży, więc jest w czym wybierać :)
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Kevin18 » sob cze 14, 2025 12:14 pm

Wejdźcie w komentarze na Facebooku pod singlem. Ale orka. Pewnie pali się w dupce ładnie po reakcjach.

Nie wiem jak można było wypuścić takie popowe gówno na pierwszego singla mając w składzie Weikatha, Kiske i Hansena. Wszystko tam jest źle. Od tekstu, po teledysk, po cringowe zaśpiewy i żałosny refren.
To jest skład wypalonych muzyków. Ostatnia płyta nie wykrzesała zbytnio ognia, więc niby czemu ta nowa ma to zrobić? Niech grają trasy i cisną to co już nagrali. Katalog duży, więc jest w czym wybierać :)
Wiesz co niby tak ale jak na dzień dobrzy rzucili ' I fell from the sky … ' to były ciarki. A tutaj ? Ciarki są, ale żenady.

Ale tak jak mówisz, 2-3 obowiązkowe dziadostwa z nowej płyty a reszta to niech będą klasyki i jakieś perełki i wszyscy będą zadowoleni.
www.last.fm/user/darkfuneral18

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » sob cze 14, 2025 3:54 pm

W sumie jestem w szoku jak mocno sie obrywa temu wałkowi, jest słaby ale takie 4-5/10. Zle to wrózy bo ostatnia płyta była okej, chociaż najmocniej zyskiwała na żywo - pod odsłuchu w życiu bym nie powiedział, że Best Time i Mass Pollution okazą się takimi killerami, a na żywo śpiewało sie je równie dobrze co Keeperowe dobroci.

Niemniej najchetniej bym ich widział tłukacych "FULL KEEPER 1&2 TOUR", potem "FULL MASTERS OF RINGS TOUR" etc. I tak do konca niech sobie odswiezaja katalog.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » sob cze 14, 2025 9:08 pm

Ten nowy kawałek to na pewno Helloween? Czy może Pink Cream 69?

Jak dla mnie to Hansen mógłby napisać cały album dla Helloween, nawet jeśli brzmiałoby to jak Gamma Ray. Niech się już Deris nie bierze za komponowanie.

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz cze 15, 2025 9:39 am

Ponieważ nawet najbardziej entuzjastyczne recenzje nie są mnie w stanie tak mocno zachęcić do odsłuchu jak skomlenia rycerzy metalu o popowym gównie... Nie zawiodłem się :lol: Nie brzmi to jak Helloween ale to żaden zarzut, numer zostaje w głowie już po pierwszym odsłuchu i pewnie sprawdzi się na koncertach.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz cze 15, 2025 10:11 am

5/10

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » ndz cze 15, 2025 2:51 pm

Ponieważ nawet najbardziej entuzjastyczne recenzje nie są mnie w stanie tak mocno zachęcić do odsłuchu jak skomlenia rycerzy metalu o popowym gównie... Nie zawiodłem się :lol: Nie brzmi to jak Helloween ale to żaden zarzut, numer zostaje w głowie już po pierwszym odsłuchu i pewnie sprawdzi się na koncertach.
Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki ;)
www.MetalSide.pl

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » ndz cze 15, 2025 4:59 pm

Mam podobną opinię, jak kilka wyżej. Numer jest po prostu ok - nic specjalnego, w pamięci po 2 odsłuchach specjalnie nie zagościł, ale też nie słyszę tam specjalnej popeliny. Skrajnie krytyczne opinie są dla mnie mocno przesadzone, ale też, uzjadę prawo krytyków do krytykowania ;)

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » pn cze 16, 2025 3:01 pm

+1

To nie jest zły numer
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » pn cze 16, 2025 11:43 pm

Swoją drogą, rośnie moje zaciekawienie tym albumem.
Ostatnio zmieniony pn cze 16, 2025 11:45 pm przez IgorW, łącznie zmieniany 1 raz.

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » pn cze 16, 2025 11:44 pm

Swoją drogą, rośnie moje zaciekawienie tym albumem.

Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: Journeyman666 » sob cze 21, 2025 1:43 pm

Za pierwszym razem odbiłem się od tego utworu całkowicie, że aż z żenady chciałem przełączyć przed końcem. Ale przed chwilą poleciał z zaskoczenia i nie powiedziałbym żeby był beznadziejny, a nawet całkiem przyjemny.
Ale w przeciwieństwie do sporej części z Was, ja nie mam nic do Derisa i z równą przyjemnością słucham takiego Better than Raw, Dark Ride czy Gamblinga, co Keeperów. Że nie wspomnę o Time of the Oath, które do tej pory jest moją ulubioną płytą od Helloween.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » sob cze 21, 2025 2:59 pm

Ale w przeciwieństwie do sporej części z Was, ja nie mam nic do Derisa i z równą przyjemnością słucham takiego Better than Raw, Dark Ride czy Gamblinga, co Keeperów. Że nie wspomnę o Time of the Oath, które do tej pory jest moją ulubioną płytą od Helloween.
No ja też zupełnie nie mam nic do Derisa. Lubię te płyty co wymieniłe, a szczególnie "Time" i "Better" :)
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: sajki » sob cze 21, 2025 8:52 pm

Ja mam dużo do Derisa. Tyle, że wczesne płyty z jego udziałem były bardzo dobre, a jego wokal nie przeszkadzał. Potem jakość płyt znacząco spadła, a z nimi jakość jego wokalu.

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » ndz cze 22, 2025 7:27 pm

Numer może wybitny nie jest, ale na pewno wpada w ucho. I zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: barsiarz » pt lip 25, 2025 10:20 am

No i mamy kolejny singiel - i tu jest o niebo lepiej. Ponad 8 minut, Kiske 90% na wokalu, jest naprawdę dobrze. Poleciało raz, mam ochotę na więcej ale z reguły nie katuję sigli, żeby się nie przejadły.

https://youtu.be/o0_IO3BBDAc?si=zmNos3tgQAwZvcRA

Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: Journeyman666 » pt lip 25, 2025 10:55 am

Oczywiście wrócę do tego utworu za jakiś czas, ale jak dla mnie gorszy od Tokio. Ta partia co się zaczyna od ok 4 minuty, tam gdzie jest to gadanie, jest zupełnie zbędna. Wokalnie fajnie, ale całościowo tak sobie. Zdecydowanie za długi jak na to co ma do zaprezentowania.
Zaletą jest to, że to najdłuższy utwór na albumie więc powinno już być tylko lepiej. A no i okładka singla jest cudowna.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » pt lip 25, 2025 11:06 am

Jak gorszw od Tokio to boje się odpalać XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: barsiarz » pt lip 25, 2025 11:10 am

Jak Cię znam, to myślę, że jednak będzie lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: Journeyman666 » pt lip 25, 2025 11:16 am

Tak jak wcześniej pisałem, mój gust nieczęsto pokrywa się z większością osób tutaj na forum także chyba możesz śmiało odpalać :D

Wróć do „Zespoły i Albumy”