Run for Your Lives tour 2025

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Run for Your Lives tour 2025

Post autor: Schizoid »

nugz pisze: pt cze 20, 2025 2:12 pm gumbyy, mnie nie pytaj, ja sobie nie tworzę alternatywnych rzeczywistości przed trasą ;)
Nie mogę ich winić za to, że preferują Legacy czy TFP, bo faktycznie były lepsze, overall.

Dla mnie, od początku pomysł na 50th Anni z obcięciem połowy dyskografii był fatalny, bo co to za świętowanie, skoro tyle materiału zostało olanego. Taki tour powinien mieć chociaż 20 pozycji, z dobrze skrojoną i przemyślaną reprezentacją zespołu, nie umarliby od tych 30 minut dłużej na scenie ;)
Wystarczyłoby nie grać Marinera i Sona, jeszcze wydłużonego o kilka minut. To numery istotne dla całokształtu Maiden, ale nie kluczowe. Ponadto rzeczy z SBiT i ME miały nie być grane po tych trasach - wraz z RfLY zostało zagrane już wszystko, co wtedy prezentowano (poza Afraid). Wycięcie tych dwóch kompozycji z seta to jest zysk jakichś 25 minut. Od razu robi się miejsce na Brave New World, Coming Home, Speed of Light czy inne These Colours Don't Run. A symbolicznie z ery Blaze'a dorzucić Futureal/Man on the Edge i temat zamknięty.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Sam Powerslave ma czas antenowy ponad 30 minut :D
Który geniusz to zaplanował, mając 17 albumów w stajni? ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Ja myślę, ze oni jak planują to robią to pod randomów, którzy pierwszy czy drugi raz idą na ich koncert, bo stwierdzają, ze starzy i tak przyjdą :P W Pradze byłem z kolegą, który widział ich pierwszy raz i bardzo mu się podobało, ja sądzę, ze gdybym widział ich pierwszy czy drugi raz to też bym złego słowa na set nie powiedział.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

Emilio pisze: pt cze 20, 2025 3:17 pm Ja myślę, ze oni jak planują to robią to pod randomów, którzy pierwszy czy drugi raz idą na ich koncert, bo stwierdzają, ze starzy i tak przyjdą :P W Pradze byłem z kolegą, który widział ich pierwszy raz i bardzo mu się podobało, ja sądzę, ze gdybym widział ich pierwszy czy drugi raz to też bym złego słowa na set nie powiedział.
Dla mnie były to nr-y 26 i 27 (2xBudapeszt), staż koncertowy IM mam od 1984 i też złego słowa o tym secie nie powiem.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Jak pisałem wcześniej i jak w zasadzie przed każdą trasą sie dzieje: ludzie się nakręcają do swoich wymysłów i wyobrażeń seta, a później narzekanko wlatuje. A Maiden wychodzi, klepie swoje i tyle. Raz złożą seta ciekawiej, raz mniej, wiadomo. Prosta sprawa.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

No to jest chyba z prostego powodu . Większość z nas tutaj jeździ na Maiden od kilkunastu/kilkudziesięciu lat, więc oczekiwania co do seta są inne niż ludzi dla których jest pierwszy czy czwarty koncert.

Przykładowo, takiego Seventh sona czy Powerslave słyszałem już kilka razy i widziałbym w ich miejsce inne utwory ,a połowa zmienia pieluchę
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
nugz
SMERF MARUDA

Pinio, według Ciebie godnie reprezentuje przekrój twórczości do tego umownego Fear?? Mniejsza o jego odbiór przez nowych, czy wyjadaczy
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Nie no ten set jest zły, bo nie ma zadnej perełki, jakiegoś ratytasa pod die hardow. Legacy i Future Past to były pod tym wzgledem niesamowite trasy, wczesniejsze historyczne też odkopywaly sporo i na tym tle jedynie Killers to za mało. Za to numery typu RTTH, 2MTM, Hallowed, Number, Aces, WY sa grane za często.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Dzosef pisze: pt cze 20, 2025 5:53 pm Nie no ten set jest zły, bo nie ma zadnej perełki, jakiegoś ratytasa pod die hardow. Legacy i Future Past to były pod tym wzgledem niesamowite trasy, wczesniejsze historyczne też odkopywaly sporo i na tym tle jedynie Killers to za mało. Za to numery typu RTTH, 2MTM, Hallowed, Number, Aces, WY sa grane za często.
Dla mnie ta nadreprezentacja Powerslave to jest kino absolutne. Po co to Wasted Years, 2MTM czy zarzynane Aces High ? Przecież nikt nie oczekuje od razu To Tame a Land czy Infinite Dreams ale można było dać coś ciekawszego. Nie wierzę że nagle ludzie nie kupiliby biletów bo by się dowiedzieli że w secie jest Bring Your Daughter, Tailgunner czy Be Quick.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

marekkraw pisze: pt cze 20, 2025 5:07 pm No to jest chyba z prostego powodu . Większość z nas tutaj jeździ na Maiden od kilkunastu/kilkudziesięciu lat, więc oczekiwania co do seta są inne niż ludzi dla których jest pierwszy czy czwarty koncert.

Przykładowo, takiego Seventh sona czy Powerslave słyszałem już kilka razy i widziałbym w ich miejsce inne utwory ,a połowa zmienia pieluchę
Nie do końca o to mi chodziło. To co napisałeś to oczywista oczywistość. Ale mi chodzi o to, że ludzie którzy znają Maiden i ich podejście do setów, przed każdą trasa wymyślają sobie jakie to perełki tym razem polecą, a później są rozczarowani tym co zespół zagrał.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kevin18 pisze: pt cze 20, 2025 6:25 pm
Dzosef pisze: pt cze 20, 2025 5:53 pm Nie no ten set jest zły, bo nie ma zadnej perełki, jakiegoś ratytasa pod die hardow. Legacy i Future Past to były pod tym wzgledem niesamowite trasy, wczesniejsze historyczne też odkopywaly sporo i na tym tle jedynie Killers to za mało. Za to numery typu RTTH, 2MTM, Hallowed, Number, Aces, WY sa grane za często.
Dla mnie ta nadreprezentacja Powerslave to jest kino absolutne. Po co to Wasted Years, 2MTM czy zarzynane Aces High ? Przecież nikt nie oczekuje od razu To Tame a Land czy Infinite Dreams ale można było dać coś ciekawszego. Nie wierzę że nagle ludzie nie kupiliby biletów bo by się dowiedzieli że w secie jest Bring Your Daughter, Tailgunner czy Be Quick.
Jedyne sensowne wytłumaczenie tej maidenowej konserwy, jeśli chodzi o sety, to lenistwo :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Kevin18 pisze: pt cze 20, 2025 6:25 pm Nie wierzę że nagle ludzie nie kupiliby biletów bo by się dowiedzieli że w secie jest Bring Your Daughter, Tailgunner czy Be Quick.
Niektórzy to by kupili nawet więcej, na przykład ja. :D
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Dyskusja jakby bilety się nie sprzedawały i trzeba szukać przyczyny ;) Tymczasem chyba nigdy lepiej się nie sprzedawały xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
nugz
SMERF MARUDA

Docelowo miały się nie sprzedawać, ale poszedł masowy trolling i siedzenia się zgadzają ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Wszystko dzięki relacji Ralfa z Argentyny ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Emilio pisze: pt cze 20, 2025 7:12 pm Dyskusja jakby bilety się nie sprzedawały i trzeba szukać przyczyny ;) Tymczasem chyba nigdy lepiej się nie sprzedawały xD
No i może właśnie ta konsekwencja w żelaznych setach jest tego sukcesem? :wink:
www.MetalSide.pl
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Akurat pominiecie Infinite na trasach ME i tej to jest absurd, to jednak nie jest niszowy To Tame, był singlem itd. Idealnie pasowalby na tej trasie zamiast RTTH czy jakiegoś 2MTM
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Dzosef pisze: pt cze 20, 2025 7:46 pm
Akurat pominiecie Infinite na trasach ME i tej to jest absurd, to jednak nie jest niszowy To Tame, był singlem itd. Idealnie pasowalby na tej trasie zamiast RTTH czy jakiegoś 2MTM
No dlatego szkoda że nikt z otoczenia zespołu nie powie o co tak naprawdę chodzi. Skoro byli w stanie odkopać Aleksandra, Ikara czy Sign Of The Cross na ostatnich trasach to co szkodziło tutaj dać szansę Tailgunnerowi, Be Quick czy Infinite Dreams ? Przecież bilety i tak sprzedają się jak ciepłe bułeczki a i zespół spokojnie dałby radę zagrać te utwory. Ich nie nudzi tłuczenie w kółko tego Aces High czy RTTH ? Ja bym ochujał :)

Powiem więcej, założę się że większość osób wolalałaby na start duet Be Quick + From Here To Eternity niż Murders i Wrathchild :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
nugz
SMERF MARUDA

Nie może ich męczyć materiał, który najbardziej rusza ludzi i daje wymianę energii z drugą stroną - sytuacja patowa :)
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Set jest bardzo metalowy, bez żadnej ballady. Myślę, że zamiana Aces nawet na Running Free byłaby niezła na stadiony; nie mówiąc o Daughter czy …. Cokolwiek innego. :mrgreen:
ODPOWIEDZ