13/10/2025 - Opeth - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

13/10/2025 - Opeth - Kraków

Postautor: blackcocker » czw cze 19, 2025 10:19 am

Płyty takie jak „Blackwater Park”, „Deliverance” czy „Ghost Reveries” to kamienie milowe metalu progresywnego – kochane i uwielbiane w momencie premiery, a także teraz. Opeth jednak nie żyją przeszłością, wciąż ewoluując i nagrywając wspaniałe materiały. Szwedzi zapewnią nam świetny wieczór, a wesprą ich krajanie z równie progresywnego Paatos.

OPETH (Szwecja) progressive metal:

Nawet na debiutanckim albumie zdradzali progresywne tendencje. Z czasem było ich tylko więcej. Opeth stali się królami prog metalu i są nimi właściwie po dziś dzień. Ich organiczny, z góry rozpoznawalny styl to efekt nie tylko wielkich umiejętności, ale także konsekwentnego cyzelowania formy, nawet mimo licznych
zmian.

https://www.facebook.com/Opeth
https://www.youtube.com/watch?v=UenLRXki8KA
https://www.instagram.com/officialopeth

PAATOS (Szwecja) progressive rock:

Dla nich progresywny rock to sposób na rozwój, a nie tylko wygodny tag. I pewnie, progrockowe mechanizmy są wiodącymi w muzyce Paatos, ale nie jedynymi. Do nich dochodzi wszystko od art popu przez alt-rocka, post-rocka czy nawet jazz.

https://www.facebook.com/Paatos.of.Sweden
https://www.youtube.com/watch?v=Gaa4S88rOYI
https://www.instagram.com/paatosofficial

𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝘆 | 𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀:
www.ebilet.pl

UWAGA! Prosimy o kupowanie biletów wyłącznie w autoryzowanych sklepach wyznaczonych powyżej.
ATTENTION! We kindly request you to purchase your tickets only through authorized stores listed above.

Regulamin | Regulations: https://knockoutprod.net/pl/page/regulamin

Organizator | Host:
Knock Out Productions
http://www.knockoutprod.net
https://www.facebook.com/productions.knock.out
https://www.instagram.com/knockoutprod
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

Deleted User 8263

Re: 13/10/2025 - Opeth - Kraków

Postautor: Deleted User 8263 » czw cze 19, 2025 10:22 am

300zl za sektor przy scenie i siedzący Opeth? Odpuszczam

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » czw cze 19, 2025 10:34 am

Mimo że od kilkunastu dni było wiadomo, że siedzący to ból dupy dalej jest. Tak liczyłem na to studio...
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » czw cze 19, 2025 10:40 am

Jak za dużo się siedzi, to dupa boli ;)

Ale rzeczywiście dziwne trochę. Gdyby był w Studio, to pewnie bym się skusił i wpadł. Tak, to odpuszczam. Dla Ciebie gorzej, bo pod domem i jednak na tego Opetha trochę jeździsz.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » czw cze 19, 2025 10:48 am

Niestety, oni na trasie miewają ostatnio zawsze jakieś daty siedzące, to je omijałem :lol: a Kraków? 5 przystanków ode mnie? Tatuś musi :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » pt cze 20, 2025 4:43 pm

Chętnie zobaczyłbym Opeth na tej trasie. Niestety data mi nie pasuje.

Natomiast co do miejsca, to akustyka tej sali przebija wszystkie kluby i chocby dlatego to opcja do rozważenia. Nie trzeba wybierać najdroższych miejscówek
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: paulek » pt cze 20, 2025 5:05 pm

Natomiast co do miejsca, to akustyka tej sali przebija wszystkie kluby i chocby dlatego to opcja do rozważenia. Nie trzeba wybierać najdroższych miejscówek
Akustyka tej sali nie umywa się do klubu Studio....

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » sob cze 21, 2025 12:02 am

Nigdy nie byłem w tym miejscu, ale muszę pochwalić Studio - od czasu remontu byłem tam chyba na 5 koncertach i każdy brzmiał zajebiście.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob cze 21, 2025 12:40 am

Tak, Studio to świetne venue. Może wizualnie nie jest to miejsce idealne na metalowe koncerty, ale fakty są takie, że cięższa muzyka wybrzmiewa tam zajebiście. Widziałem tam i black, death metal i klasyczny heavy, zawsze było dobrze. Opeth by tam bardzo pasował.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Mr. M » sob cze 21, 2025 10:45 am

ICE to ciekawy wybór na koncert Opeth, choć termin nie za bardzo. Z drugiej strony, w piątek jest Disturbed i Megadave w Tauronie, tak że czemu by się nie zastanowić nad takim dwupakiem w Krakowie. :wink:

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: Max323 » sob cze 21, 2025 10:58 am

Jak pod nosem, to wypadałoby się pojawić.
A
B
C
D
E

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » sob cze 21, 2025 8:44 pm

Wierzę Wam, że akustyka w studiu lepsza. Czy zatem wg Was ICE jest słaba np jak Torwar?
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob cze 21, 2025 8:54 pm

Ja byłem tylko dwukrotnie (EABS, projekt jazzowy i tribute band Floydów). Dźwięk wspominam dobrze, na tych prawie-Floydach nawet bardzo dobrze, ale wtedy siedziałem na całkiem tylnych siedzeniach górnych i tam rzekomo jest najlepszy dźwięk. Do Torwaru nie porównam, bo byłem tylko raz i to 6 lat temu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » sob cze 21, 2025 8:58 pm

Wierzę Wam, że akustyka w studiu lepsza. Czy zatem wg Was ICE jest słaba np jak Torwar?
W życiu. ICE jest bardzo dobre, siedziałem tam i na balkonie i na parterze i nigdy nie narzekałem. Widziałem tam Camel, Mike and the Mechanics, LP i Zalewskiego akustycznie, więc raczej lżejsze rzeczy. Nie wiem jak wypadnie tam Opeth
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: Zajzajer » ndz cze 22, 2025 2:44 am

Ostatnio we Wro nie pykło, nie widziałem od 16 lat, wybieram się. O ile zdąże kupić bilety, bo mam różne wydatki.
I am your wrath, I am your guilt, I am your lust (And you know it's right) I am your law, I am your scar, I am your trust, Know me by name - Shepherd of fire

paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: paulek » ndz cze 22, 2025 8:41 am

ale wtedy siedziałem na całkiem tylnych siedzeniach górnych i tam rzekomo jest najlepszy dźwięk.
Bo tak właśnie jest. Siedziałem tam na B. Ferrym, na S. Wilsonie i było zacnie. Siedziałem na Camelu bodajże w 4 albo 5 rzędzie na dole i była kaszana...
Gdybym miał jechać (a prawie na bank nie pojadę) to kupowałbym bilet na górne sektory balkonowe.

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » ndz cze 22, 2025 10:47 am

ale wtedy siedziałem na całkiem tylnych siedzeniach górnych i tam rzekomo jest najlepszy dźwięk.
Bo tak właśnie jest. Siedziałem tam na B. Ferrym, na S. Wilsonie i było zacnie. Siedziałem na Camelu bodajże w 4 albo 5 rzędzie na dole i była kaszana...
Gdybym miał jechać (a prawie na bank nie pojadę) to kupowałbym bilet na górne sektory balkonowe.
Dobrze wiedziec, jakbym last minute jednak wymyślił sobie ze pojade

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: Zajzajer » śr cze 25, 2025 6:06 am

Pytanie do znawców Opeth, jak schodzą bilety? bo siora mówi, że szybko, zastanawiamy się czy nie kupić w tym tygodniu, żeby mieć już spokój, mnie miejsce byle jakie wystarczy, może być najtańsze. Byłem na Camel i na Vaiu tam. Na Camel dół 2 rząd, Vai sama góra. Tu i tu było wszystko dobrze słychać, ale nie wiem jak tam się w tym Ice sprawdza Metal.
I am your wrath, I am your guilt, I am your lust (And you know it's right) I am your law, I am your scar, I am your trust, Know me by name - Shepherd of fire

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Caracalized » śr cze 25, 2025 6:33 am

Widzę, że niemała część biletów rzeczywiście poszła, ale trochę jeszcze jest na każdym sektorze. Podejrzewam, że najwięksi maniacy jak mieli je kupić to je kupili do tej pory, to może teraz będą czekać na bardziej niezdecydowanych przez jakiś czas :P Ale Opeth to marka, to prędzej czy później ten koncert na pewno się wyprzeda, jak nie za 2 czy 4 tygodnie to tydzień-dwa przed wydarzeniem jak dużo innych koncertów Knock Outu :D
https://borderlineissues.bandcamp.com/

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Caracalized » śr cze 25, 2025 6:46 am

I ja sam się zastanawiam nad tym koncertem, na Mysticu ich nie widziałem przez Eyehategod i ostatnio nieśmiało jakoś do nich próbuję wracać i znowu się przekonać. Widziałem ich raz na żywo w 2012 w Stodole, gdzie nawet przy barierce stałem i najbardziej na przełomie 2011 i 2012 ich słuchałem, po tym koncercie w Warszawie właściwie straciłem zainteresowanie nimi na długi czas. Mystica 2022, gdzie na trzech ostatnich utworach chyba byłem, nawet nie liczę, ale ta końcówka mi się podobała. Daję sobie miesiąc czasu na zastanowienie, ale o ile jeszcze będą bilety za ten miesiąc i nadal będzie mnie korciło na ten koncert jakkolwiek to nie wiem czy jakichś tańszych trybun (oczywiście naprzeciwko sceny, tak najlepiej!) sobie nie wezmę.
https://borderlineissues.bandcamp.com/

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”