Run for Your Lives tour 2025

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
pinio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Run for Your Lives tour 2025

Postautor: pinio » pt cze 20, 2025 9:01 pm

Pinio, według Ciebie godnie reprezentuje przekrój twórczości do tego umownego Fear?? Mniejsza o jego odbiór przez nowych, czy wyjadaczy
Odpowiem za kilka dni - teraz tłukę kilometry na szlaku i mam tylko telefon. Nie chcę dokładać odcisków na palcach dłoni do tych na stopach.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pt cze 20, 2025 9:43 pm

OK, ale wystarczy napisać - NIE ;)

Awatar użytkownika
pinio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: pinio » pt cze 20, 2025 10:00 pm

OK, ale wystarczy napisać - NIE ;)
Aaa, czyli to było pytanie czarno - białe, takie na "tak" lub "nie"? Porucznik Zubek takie pytania zadawał. Raz się srodze przejechał :wink:
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: dostoevsky » sob cze 21, 2025 10:13 am

Nie sądzę, żeby przestali się jarać, ocenili tylko szczerze trasę ;)
Nie dam się wciągnąć w typową rozmowę między Polakami, czyli: golono, strzyżono. :)

Dla mnie wszystkie argumenty na kanale Capnharris są uzasadnione i jednocześnie bezcelowe. Ta trasa to nie to samo co The Legacy of the Beast, a tak w ogóle to należało udać się na koncert Iron Maiden w ich prime w latach 80tych (kiedy sporej części fanów nie było na świecie), bo wszystko co się wydarzyło od przyjścia Janicka to popłuczyny.

Każde pokolenie fanów będzie miało swój pogląd i tak w koło Macieju.

Natomiast z tego całego podsumowania na kanale Capnharris wyłania się kluczowe pytanie bądź dylemat: czy nie należało zawinąć zespołu po rezygnacji Nicko, gdyż wraz z przyjściem Simona cokolwiek zrobią będzie wyłącznie namiastką tego co było?

Osobiście mam do tego spory dystans - moim zdaniem Maiden to zespół Stefana i będą działali tak długo i w takim kształcie w jakim sobie zażyczy.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » sob cze 21, 2025 11:38 am

Każda trasa to inny rozdział, co ma do tego ich prime time?
Mnie też nie było dane w ejtis, a chciałbym doświadczyć.
Nie rozumiem, dlaczego niektórzy fani chcą zezłomować zespół i wysłać na emeryturę, nie wiem, czy inne wielkie bandy mają takich empatycznych wyznawców :D
Państwo Harris powiedzieli, że to najsłabsza trasa, na jakiej byli, dlaczego mieli tego nie mówić, skoro tak myślą? ;)

Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: marekkraw » sob cze 21, 2025 12:32 pm

Natomiast z tego całego podsumowania na kanale Capnharris wyłania się kluczowe pytanie bądź dylemat: czy nie należało zawinąć zespołu po rezygnacji Nicko, gdyż wraz z przyjściem Simona cokolwiek zrobią będzie wyłącznie namiastką tego co było?

Osobiście mam do tego spory dystans - moim zdaniem Maiden to zespół Stefana i będą działali tak długo i w takim kształcie w jakim sobie zażyczy.
Nie jest powiedziane że tak się nie wydarzy po tej trasie , mieli już ją dograną podczas TFP więc musieli kimś zastanowić Nicko.

Zastanawiające jest jaki mają dalszy pomysł na siebie , bo zostało im klepanie kotletów lub nowy album , w te drugie nie specjalnie wierzę.

Dla mnie osobiście niech klepią Best offy ile będą mieli ochotę , odechce mi się to przestane na nich jeździć , a przypływ forumowych maruderów kompletnie im nie zmienia popytu na bilety. Tu jest już totalne wyciskanie cytryny.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: dostoevsky » sob cze 21, 2025 8:38 pm

Państwo Harris powiedzieli, że to najsłabsza trasa, na jakiej byli, dlaczego mieli tego nie mówić, skoro tak myślą? ;)
Przecież nie odbieram im prawa do krytyki. Ty też nie odbieraj mi prawa do krytyki Capnharris. :)

Nie jest powiedziane że tak się nie wydarzy po tej trasie , mieli już ją dograną podczas TFP więc musieli kimś zastanowić Nicko.

Zastanawiające jest jaki mają dalszy pomysł na siebie , bo zostało im klepanie kotletów lub nowy album , w te drugie nie specjalnie wierzę.

Dla mnie osobiście niech klepią Best offy ile będą mieli ochotę , odechce mi się to przestane na nich jeździć , a przypływ forumowych maruderów kompletnie im nie zmienia popytu na bilety. Tu jest już totalne wyciskanie cytryny.
Też jestem tego zdania.

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » ndz cze 22, 2025 12:48 am

Najlepszy zespol swiata. Kocham ich

Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Postautor: Puszek123 » ndz cze 22, 2025 3:23 am

Witam wszystkich ! Chciałbym podzielić się swoimi skromnymi spostrzeżeniami z pierwszego koncertu na tej trasie, niewiem jak tam było wcześniej ale dziś w Birmingham dość często zespół się rozjeżdżał, ogólnie nagłośnienie bardzo słabe , co do setlisty to myślę jak prawie każdy że to świetne kawałki ale takie zestawienie tych utworów niezdaje egzaminiu według mnie , koncertuje od 2010 roku i to jest pierwszy raz kiedy tak myślę . Pozdro dla wszystkich !!
IRON MAIDEN

Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: cellman » ndz cze 22, 2025 10:06 am

Myślałem, że to tylko ja słyszałem te rozjazdy. Teraz nie jestem pewny czy to nagłośnienie czy perkusja.

Ogólnie rzecz biorąc, nie zmieniam zdania. Zatrudnienie Simona na bębny było błędem. Ale Harris konsekwentnie zabija ten zespół już od dawna. Np. nadal nagrywając albumy z Shirleyem, podczas gdy Judas Priest brzmi jak zespół metalowy XXI wieku.

No ale to dygresja. Brakuje Nicko. To widać, słychać i czuć.

Setlista the best of, ciężko ją krytykować. Ale brakuje „deep cuts” dla fanów, ominięcie NPFTD to na pewno błąd. Przydałby się jeszcze jeden kawałek z FotD.

Aaaa! Zapomniałbym. Bruce brzmiał wczoraj rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Kevin18 » ndz cze 22, 2025 10:16 am

Myślałem, że to tylko ja słyszałem te rozjazdy. Teraz nie jestem pewny czy to nagłośnienie czy perkusja.

Ogólnie rzecz biorąc, nie zmieniam zdania. Zatrudnienie Simona na bębny było błędem. Ale Harris konsekwentnie zabija ten zespół już od dawna. Np. nadal nagrywając albumy z Shirleyem, podczas gdy Judas Priest brzmi jak zespół metalowy XXI wieku.

Setlista the best of, ciężko ją krytykować. Ale brakuje „deep cuts” dla fanów, ominięcie NPFTD to na pewno błąd. Przydałby się jeszcze jeden kawałek z FotD.

Na Reddit piszą że Simon strasznie rozjeżdża zespół na ostatnich koncertach.
www.last.fm/user/darkfuneral18

Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Postautor: Puszek123 » ndz cze 22, 2025 10:38 am

Na Reddit piszą że Simon strasznie rozjeżdża zespół na ostatnich koncertach.
Niema co mieć pretensji do Simona widać że to super gość ,skromnym nie gwiazdorzy , łezka się zakręciła za Nicko widać jak życie leci do przodu . Według mnie Simon jeszcze nie wdrożył się w to wszystko gosc ma po 60tce jedynie gdzie grał to gdzieś po pubach więc dajmy mu więcej czasy
IRON MAIDEN

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » ndz cze 22, 2025 10:44 am

Moim zdaniem te rozjazdy to wina Bruce'a, najczęściej dochodzilo do nich jak łaził gdzieś z dala od odsłuchow.

Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Postautor: Puszek123 » ndz cze 22, 2025 10:47 am

Moim zdaniem te rozjazdy to wina Bruce'a, najczęściej dochodzilo do nich jak łaził gdzieś z dala od odsłuchow.
Dokładnie, ja ogólnie odczułem wrażenie że zespół jeśli chodzi o walory muzyczne nie jest w najlepszej formie
IRON MAIDEN

Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: cellman » ndz cze 22, 2025 10:56 am

Dokładnie, ja ogólnie odczułem wrażenie że zespół jeśli chodzi o walory muzyczne nie jest w najlepszej formie
Bruce na 100% rozjeżdżał. Czasami za późno, czasami za wcześnie, ale ostatecznie on tylko śpiewa, nie trzyma zespołu w kupie.

Jest jakiś ewidentny problem z timingiem Simona.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz cze 22, 2025 10:58 am

Należy też pamiętać, że Bronek nie ma "ucha", przynajmniej do TFP używał osłuchow i zatyczek.

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: dostoevsky » ndz cze 22, 2025 7:39 pm

Pod tym filmikiem ludzie komentują, że Simon zagrał znakomicie w Birmingham: https://youtu.be/o3kDdx8W8JI?si=qQtJRrfnqC1i5E2f

Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Postautor: Puszek123 » pn cze 23, 2025 1:24 am

Dziś w Manchesterze o wiele lepszy gig, to fakt Bruce czasami komplikuje robotę chłopaką i rozjeżdża ale dziś było o wiele lepiej , zauważyłem że gitarzyści patrz na siebie przy długich kwestiach aby nic nie pomylić i by bylo równo. Niewiem czy to wiek czy co ale parę lat temu owszem zdażały się pomyłki ale nie aż tyle. Dobra koniec biadolenia bo jeszcze na Ralfa wyjdę:D to nie prawda że chłopcy wyglądaj na starych wyglądaj lepiej niż na ostatniej trasie . Nawiazujac do pogaduszek Bruca to wynika z nich że chcą dalej grać , a i wczoraj jak i dziś na 666 było we will return :D . Pozdrawiam !
IRON MAIDEN

Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: cellman » pn cze 23, 2025 8:06 am

Dziś w Manchesterze o wiele lepszy gig, to fakt Bruce czasami komplikuje robotę chłopaką i rozjeżdża ale dziś było o wiele lepiej , zauważyłem że gitarzyści patrz na siebie przy długich kwestiach aby nic nie pomylić i by bylo równo. Niewiem czy to wiek czy co ale parę lat temu owszem zdażały się pomyłki ale nie aż tyle. Dobra koniec biadolenia bo jeszcze na Ralfa wyjdę:D to nie prawda że chłopcy wyglądaj na starych wyglądaj lepiej niż na ostatniej trasie . Nawiazujac do pogaduszek Bruca to wynika z nich że chcą dalej grać , a i wczoraj jak i dziś na 666 było we will return :D . Pozdrawiam !
Znowu zgoda. Było dużo lepiej. Nowa hala w Manchesterze pełna. Przed ‘Rime’ dostało się dziennikarzowi który biadolił coś o nudnym środku tegoż utworu w Birmingham.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pn cze 23, 2025 8:22 am

Pod tym filmikiem ludzie komentują, że Simon zagrał znakomicie w Birmingham: https://youtu.be/o3kDdx8W8JI?si=qQtJRrfnqC1i5E2f
Już wczoraj spadł z YT :)

Wróć do „Run For Your Lives Tour 2025/2026”