Nie pojechałem teraz do Katowic, ale w 2026 chętnie zamelduję się w Kwadracie. No, może nie tak chętnie, bo nie lubię tego venue... Ale liczę na dobry koncertZ przyjemnością informujemy, że The Watch plays Gensis wraca na koncerty do Polski. Po ostatnich świetnie przyjętych koncertach Zespół zaprasza na projekt „𝗧𝗮𝗹𝗲𝘀 𝗳𝗿𝗼𝗺 𝟭𝟵𝟳𝟬–𝟭𝟵𝟳𝟲”, który od listopada będzie można zobaczyć na scenach w całej Europie a w maju 2026 roku również w kilku miastach w Polsce.
04.05.2026 – Lublin, Centrum Spotkania Kultur w Lublinie, Klub Muzyczny CSK
05.05.2026 – Kraków Klub Kwadrat
06.05.2026 – Katowice, Kinoteatr Rialto.
07.05.2026 – Warszawa, Hybrydy.
08.05.2026 – Poznań, 2progi.
09.05.2026 – Bydgoszcz, Kuźnia Bydgoszcz .
10.05.2026 – Gdańsk, Klub Muzyczny Parlament.
Otwarcie drzwi: 19,
koncert: 20,
ceny biletów: 169 zł przedsprzedaż, 189 zł w dniu koncertu.
The Watch plays Genesis zaprasza na muzyczną podróż przez złoty okres Genesis, podczas której usłyszymy utwory z legendarnych albumów 𝐓𝐫𝐞𝐬𝐩𝐚𝐬𝐬, 𝐍𝐮𝐫𝐬𝐞𝐫𝐲 𝐂𝐫𝐲𝐦𝐞, 𝐅𝐨𝐱𝐭𝐫𝐨𝐭, 𝐒𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐛𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐨𝐮𝐧𝐝, 𝐓𝐡𝐞 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐋𝐢𝐞𝐬 𝐃𝐨𝐰𝐧 𝐨𝐧 𝐁𝐫𝐨𝐚𝐝𝐰 𝐚𝐲, 𝐀 𝐓𝐫𝐢𝐜𝐤 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐓𝐚𝐢𝐥 i 𝐖𝐢𝐧𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐖𝐮𝐭𝐡𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠.
„Tales from 1970–1976” to wyjątkowa podróż do mitycznego świata Genesis: wierna, pełna mocy i emocji celebracja jednego z największych muzycznych dziedzictw wszech czasów!
![]()
04-10/05/2026 - The Watch Plays Genesis - Polska
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
04-10/05/2026 - The Watch Plays Genesis - Polska
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Assassin

Re: 04-10/05/2026 - The Watch Plays Genesis - Polska
A co jest nie tak z Kwadratem?
- blackcocker
- -#Moderator

Bardzo słabe venue pod kątem akustyki. A dla mnie (i w sumie dla Schizoida też) dojazd dosyć długi, bo to dość daleko. Niewiele pezypominam sobie tam naprawdę dobrze nagłośnionych koncertów metalowych i rockowych. Liczę, że tutaj materiał sprawi, że nie będzie aż tak ciężko z nagłośnieniem
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Pierwszy problem to lokalizacja. O ile pozostałe kluby w Krakowie są albo w centrum albo blisko niego i jest do nich dobry dojazd, bo są ulokowane w okolicach dobrze skomunikowanych (Miasteczko Studenckie np.), tak Kwadrat jest okej w zasadzie tylko dla ludzi z tych rejonów.
Druga sprawa to nagłośnienie. Akurat w przypadku The Watch może być okej, z progów to oglądałem tam Airbag i było git, ale mam złe wspomnienia z koncertów Kata czy Iced Earth, niekiedy nawet bardzo złe.
No i finalnie sauna tam panująca. Latem to miejsce bywa wprost okropne, ostatnio na KK's Priest był absolutny piekarnik i to pomimo względnie spokojnej publiki.
Druga sprawa to nagłośnienie. Akurat w przypadku The Watch może być okej, z progów to oglądałem tam Airbag i było git, ale mam złe wspomnienia z koncertów Kata czy Iced Earth, niekiedy nawet bardzo złe.
No i finalnie sauna tam panująca. Latem to miejsce bywa wprost okropne, ostatnio na KK's Priest był absolutny piekarnik i to pomimo względnie spokojnej publiki.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Assassin

Z lokalizacją się zgadzam, strasznie daleko ten klub od centrum jest. Ale nagłośnienie wydawało mi się często naprawdę dobre tam, może na Iced Earth rzeczywiście było trochę słabiej, Onslaught w 2013 aż tak nie pamiętam, ale Geoff Tate, Boris czy wspomniane wyżej KKs Priest brzmiały naprawdę dobrze.
W moim przypadku KK's Priest to był bardzo miły wyjątek od reguły, bo faktycznie na dźwięk nie narzekałem. Natomiast Iced Earth padaka straszna. Pamiętam, że srogo mi piszczało w uszach po tym gigu, nie było mowy o jakiejkolwiek selektywności dźwięku - i niestety z moich doświadczeń wynika, że nie był to przypadek jednostkowy. No ale jak mówię, Genesis to inna muzyka, może nie będzie źle.
Plusem kwadratu jest ochroniarz, który pilnuje, by nikt nie wszedł z gazem pieprzowym. #saxon
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- Shedao Shai
- -#Rainmaker