Nie sądzę żeby wiecej niż 50 osób w venue obchodziły kawalki nagrane z Manginim
Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dream Theater
No tak, jak syn napieprza, to definitywnie świadczy o tym, że stary jest kozakiem
www.MetalSide.pl
Chwila - Mike Portnoy nie jest muzycznym i instrumentalnym kozakiem??
Może i jest, ale gra jego syna nie ma tu nic do rzeczy 
Ma - młody ma zajebiste predyspozycje po ojcu, Honor Thy Father 
Ciekawy zabieg logiczny, ale niech będzie - nie mam żadnego zdania w tym temacie.
Można zarzucić chłopakom z DT zjadanie własnego ogona, i słusznie, ale muzycy/instrumentaliści to absolutnie elitarni, najwyższej próby.
Nawet nie chodzi o to, że mają papiery z Berklee.
Nawet nie chodzi o to, że mają papiery z Berklee.
Jeszcze raz zapytam, bo wiecie, poniedziałek, różnie bywa... MP to średniak???? 
no co Ty, Bóg perkusji, nie najlepszy technicznie (ale zawsze się znajdzie ktoś lepszy) ale ma to coś i styl. Dla mnie ukochany perkusista.
Still Reigning...
Mike Portnoy to absolutne top 5 metalowych perkusistów. Może Virgil Donati, Minnemann, Mangini czy Lang są bardziej ogarnięci technicznie, ale żaden nie ma tego feelingu i groove'u.
Po prostu jego powrót do DT nie wzbudził takiego hajpu jaki był spodziewany przez management i tyle.
Po prostu jego powrót do DT nie wzbudził takiego hajpu jaki był spodziewany przez management i tyle.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Nic przeciwko MM, jest potworem, profesor polimetrum i polirytmu, ale dla mnie jego najbardziej pamiętliwy beat jest w Set the World on Fire w Annihilator
Trochę lat minęło, kiedy ogarnąłem, że kurwa... przecież to młody Mangini 
Lang - nadludzka koordynacja, Donati - swój świat, trudny świat, Marco all-round kozak, opierdoli seta DT na sobotę, ale z tych wymienionych, jednak styl MP mi najbardziej siedzi. Nie do podjebania w DT.
No muzycy DT to inspiracja dla wielu
dużo osób chce grać jak oni ile klonów było po wydaniu Images. Wpływ ogromny.
Mangini mi się najbardziej podobalo solo u Vaia to co się wyciera gazetą
i lepiej brzmi jego perka na solowym Serku niż w DT
Mangini mi się najbardziej podobalo solo u Vaia to co się wyciera gazetą
Still Reigning...
Wtedy go poznałem, na tamtym zielonym zestawie, brzmienie mega, naturalne, jak z karabinu. On miał wtedy i jeszcze przez łata oficjalnie zmierzony rekord uderzeń na padzie na minutę. Może dalej ma, nie wiem.
Jeszcze miałs stopy itd, z 5-6 rekordów było, niektóre pobite już, ale chyba nie wszystkie :O
Still Reigning...
Between 2002 and 2005, he set five World's Fastest Drummer records
Still Reigning...
Myślę, że stopy ma juz nieaktualne, kolesie już popchnęli perłę do absolutnej ekstremy, i to bez triggerow, ręce pewnie też, obyczaj sobie typów jak Chris Turner czy Riccardo Merlini.
Dla mnie najbardziej popierdolonym pałkerem jest Spencer Prewett ex- Archspire. To co on momentami wyczyniał to już było nieludzkie. Zasadniczo w Technicznym Death Metalu coraz bardziej przekraczane są granice.
A skoro już jesteśmy przy temacie to bardzo polecam solowe albumy Virgila Donatiego. Kapitalny Fusion Prog Metal.
A skoro już jesteśmy przy temacie to bardzo polecam solowe albumy Virgila Donatiego. Kapitalny Fusion Prog Metal.
www.last.fm/user/darkfuneral18