Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Koncertowe przewidywania

Postautor: Kevin18 » czw lip 03, 2025 11:14 pm

Mi bez różnicy czy z kimś, czy sam. Na miejscu i tak zawsze kogoś znajomego spotkam :) A już podczas samego koncertu ide na sam przód i większość znajomych woli gdzieś dalej stać, więc i tak jestem sam :D zupełniej mi to nie przeszkadza. Bardzo lubię wsselkie spotkania przed i pokoncertowe. Choćby tylko na wymianę kilku zdań gdy czasu nie ma.

Inna sprawa dłuższe wyjazdy typu Wacken - tu już bym nie chciał sam być :D
Ja mam wrażenie że ty jesteś na każdym większym koncercie przyjacielu, więc jak ktoś ma cię nie znać :lol:

Mi się na Wacken samemu jezdziło fajnie, ale niestety od Covidku to już nie mój festiwal. Nie te zespoły, nie ten line-up. Trochę się pozmieniało na gorsze.

Dlatego teraz wsiadam w auto i cisnę na Brutal Assault.
No gdzieś tam człowiek się jeszcze buja od czasu do czasu ;) a jak tak zerknę w przeszłość, to też z tymi znajomymi to robi czas bo ja na te koncerty od 30 lat śmigam ( w tym roku będzie), bo przecież pierwsze Maiden zaliczyłem w 1995, w 1997 m.in. Megadeth, Dickinson, w 1998 Judas Priest, Morbid Angel, HammerFall, drugie Maiden. Później Metallica, Testament, Children of Bodom, In Flames w 1999. A w 2000 po raz 3 Maiden, Opeth, Overkill, Annihilator. A 2002 to Ozzy, Slayer… długo by wymieniać. I tak to się dalej kręciło i rozkręciło. Szok, że od tych koncertów minęło tyle lat :D

A Wacken rzeczywiście muzycznie zjechało mocno, ale mnie bardzo trzyma wyjazd ze znajomymi. Mam stałą, kapitalną ekipę z którymi mogę przysłowiowe konie kraść. Dla mnie to tydzień relaksu, śmiechu, piwka, dobrej zabawy i muzyki na żywo.
No dlatego jak masz swoją ekipę, ludzi itp to jak najbardziej towarzysko i dla atmosfery można się wybrać. Ja w ogóle kochałem Wacken mega kiedyś, lata 2010-2020 to był TOP jeśli chodzi o ciekawych headlinerów i środkowe zespoły. A nagle po Covid coś się zmieniło i zaczęły się pojawiać jakieś Korny, Slipknoty, Papa Roache i inne dziadostwa rodem z Rock Am Ring. Do tego środkowy tier mocno ucierpiał i też jest coraz mniej pyszności. ŻYCIE :)
www.last.fm/user/darkfuneral18

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » pt lip 04, 2025 7:31 am

To prawda, wajcha się lekko przestawiła ;) no ale co zrobić, jak napisałeś - życie. A atmosfera jest świetna. Do tego pole prasowe, a nie ogólny pierrolnik też robi robotę :)

ps.
można ostatnie posty przerzucić do "Ogólnie o koncertach" :)
www.MetalSide.pl

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » pt lip 04, 2025 10:41 am

Oj tak, pole prasowe a ten ogolny pierdolnik to jest niebo a ziemia...

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Mr. M » czw lip 10, 2025 11:21 am

Taka ciekawostka: festiwal Rubicon na przedmieściach Bratysławy (18-20 lipca) oglosil, że wystąpi u nich Kanye West. Ogłoszenie o tyle ciekawe, że nie bylo go w Europie z dekadę jak nie więcej, daje tylko kilka koncertów w roku, a z racji tego, jak mocno mu odjechał peron, to zapewne wielu bookerow by go zwyczajnie nie chciało. Zatem jest to całkiem wyjątkowa dla fanów, żeby go zobaczyć.
No i festiwal odwołany XD. Żodyn się nie spodziewał :lol: Kanye musiałby przejść chyba jakieś totalne nawrócenie, żeby była okazja zobaczyć go jeszcze na koncertach w Europie.

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Shedao Shai » czw lip 10, 2025 1:34 pm

Co ciekawe, to nie Kanye odjebał, tylko dzięki jego obecności w lineupie wycofali się sponsorzy i inne takie... no i umar :lol:

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » czw lip 10, 2025 2:53 pm

Jebani słowaccy rasiści!

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » czw lip 10, 2025 3:15 pm

Nie słowaccy rasiści, a opłacane przez Sorosa woke korporacje.

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Postautor: Caracalized » ndz lip 13, 2025 8:46 am

Pentagram ma w lutym mini-trasę po UK (zaledwie 4 daty), więc reszta Europy w styczniu/lutym nieprawdopodobna się nie wydaje :D Klubówka na południu Polski (Kraków, Kato, Wrocław) lub w Warszawie byłaby świetna. Po koncercie na Mysticu przynajmniej jeszcze raz bym zobaczył ten zespół, a gig z pełnym setem i w niefestiwalowych warunkach przyjmę z otwartymi ramionami!
https://borderlineissues.bandcamp.com/

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Sardi » ndz lip 13, 2025 7:06 pm

W lipcu 2026 w Empire Polo Club w Kalifornii podobno powrót Big 4, ale duże prawdopodobieństwo że to fake
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » ndz lip 13, 2025 10:53 pm

Na necie latał też plakat Big 4 w Ameryce Południowej 2026. Chyba fejk również.

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » pn lip 14, 2025 4:02 am

Jestem pewien, że nie ma na to szans.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: Max323 » czw lip 31, 2025 7:55 pm

Godsmack na feście w Portugalii 7-9 sierpnia. Czyli jednak dalej cisną z muzykami na umowie zlecenie. Ciekawe, czy do nas przyjadą. Ja już chyba znam set na ewentualny gig. Mogę podesłać jak ktoś chce.
A
B
C
D
E

Awatar użytkownika
kam
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: kam » pt sie 01, 2025 9:09 am

A jeszcze dwa miesiące temu Sully płakał, ze Godsmack zrobią sobie jakiś rok przerwy. Dotrzymał słowa, słowny chłopak.
https://www.last.fm/user/kamooo

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pt sie 01, 2025 11:31 am

Kolejny dobry ruch, zaraz po trzymaniu w tajemnicy do końca, że podczas ostatniej trasy będzie połowa składu.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » ndz sie 03, 2025 5:46 pm

To ogłoszenie Emperora na Wacken odebrałem neutralnie, bo panowie grają regularnie (acz w małych ilościach), natomiast osobne oświadczenie kapeli nieźle mnie rozgrzało:
Get ready for a unique performance as we play a special set featuring the complete “Emperor” EP, with legendary guests Faust and Mortiis joining us on stage. Don't miss out, see you there!
Wspaniały pomysł, mega bym chciał to zobaczyć. Po pierwsze przedwieczny skład, po drugie ta EPka to dla mnie chyba ostateczna wizytówka gatunku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Shedao Shai » ndz sie 03, 2025 6:00 pm

Get ready for a unique performance as we play a special set featuring the complete “Emperor” EP, with legendary guests Faust and Mortiis joining us on stage. Don't miss out, see you there!
Wspaniały pomysł, mega bym chciał to zobaczyć. Po pierwsze przedwieczny skład, po drugie ta EPka to dla mnie chyba ostateczna wizytówka gatunku.
Ożesz kur... pozostaje mieć nadzieję, że to będzie mniej "unique" niż obiecują, bo to bym chętnie, oj chętnie...

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Mr. M » wt wrz 09, 2025 5:11 pm

Są plotki dotyczące koncertów System of a Down w Europie w 2026. Pewnie tylko kilka stadionów, jak to było teraz w USA i Ameryce Południowej. Ciekawe czy Studnia się załapie.

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » wt wrz 09, 2025 6:41 pm

No na pewno wyciekła, kilka tygodni temu, data w Berlinie. Przez chwilę wisiało wydarzenie na FB, ale szybko zostało zdjęte. Czy u nas stadion by się wyprzedał? Ciężko powiedzieć. Chociaż jak dodadzą dobrego gościa - tak jak w Ameryce Północnej - to nie jest to nierealne.

Aktualizacja:
Live Nation Polska wrzucił filmik z SOAD. Z dopiskiem 10.09. Czyli jutro się pewnie wszystkiego dowiemy ;)

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Mr. M » wt wrz 09, 2025 8:36 pm

Tak, napisałem wcześniejszy post i niedługo potem live nation zapostowało tę zapowiedź. Ciekawe czy będzie jak z Metalliką - billboard w Warszawie, a koncert w Chorzowie :wink:.

SOAD gra zwykle ok. 90 minut, więc dobry gość to niezbędny dodatek. Może A7X, może Deftones. Jutro się okaże :).

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: Kevin18 » wt wrz 09, 2025 10:02 pm

Nie doceniacie mocy System Of A Down. Niesamowity na nich popyt jest, zwłaszcza że do Europy powrócą po 9 latach. Z palcem w ... wyprzedadzą Narodowy ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”