Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

Nie wiem nic o żadnych planach w sprawie tego koncertu. Nie ma tej daty w żadnych oficjalnych źródłach, nie widniała też na koszulkach z trasy. Nie mam pojęcia, skąd wzięła się na setlist.fm.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

W swoim czasie na wikipedii pełno było takich kwiatków z różnymi dopisanymi koncertami w Polsce w latach 80 i 70tych. Na pewno przy Queen, AC/DC, Dire Straits i czymś tam jeszcze.

Priest chyba po prostu nie bardzo kwapiło się do odwiedzania Żelaznej Kurtyny, skoro nie dotarli też choćby na Węgry, gdzie przecież ogółem wpadało więcej zespołów niż do nas (Queen, Genesis, Purple, Scorpions) w słusznie minionej epoce.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Spadło z rowerka :(
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pysznie.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Będzie wieczorem grzane przy placku i 200ml :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

U mnie już było przy piwku :D

Bardzo dobry koncert. Niestety na nowe DVD ani live album nie ma co liczyć, więc to musi wystarczyć. Widać, że kamery festiwalowe, ale ładnie to wyprodukowali. Szkoda tylko, że na Hellfest dostali jedynie 1h15, przydałoby się te kilka numerów więcej :(

Swoją drogą już wiadomo, dlaczego nie wypuścili tego zaraz po fakcie - dźwiękiem zajmował się Andy Sneap :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Wolałbym surówkę, ale wiadomo ;)

Może nie było: https://youtu.be/2X233KZ4YQ0?si=gO-lUX1lvWdl-2gd&t=2127
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Surówka jest spoko, jeśli jest w czym wybierać. Od Battle Cry w 2016 nie nie było, a możliwe, że to ostatnie video, jakie dostajemy w czasach aktywności JP, więc wolę wersję wygładzoną.

nugz
SMERF MARUDA

Dobra, prowiant jest, laptop wpięty w tv jest, Żona pobita w sypialni (żeby nie przeszkadzała, bez zonobijki) jest ;)
Czas na seans ;)
nugz
SMERF MARUDA

Koncert mega, może trochę zbyt wygładzony przez Sneapa, ale jeśli to ma być w najbliższym czasie najbliżej oficjalnego wydawnictwa live, to spokojnie to łykam bez popity i jeszcze do tego wrócę, pewnie nawet dziś.

Maiden może possać czule Priest heavy-metalowe kule ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

HEAVY FUCKING METAL

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

FUCK YEAH!
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: ndz lip 20, 2025 11:08 pm HEAVY FUCKING METAL
Ok, rozwinę tę enigmatyczną myśl :lol:

Priest w Oberhausen ABSOLUTNIE ROZJEBAŁO. Nie wiem dlaczego tak się wylosowało, ale zespół był w znakomitym humorze. Rysiek kontaktowy na poziomie maksimum, Rob gadatliwy i też konktaktowy. Oficjalnie z @manichean jesteśmy 'regulars" :mryellow: Co do seta nie będę się rozpisywał, bo słyszeliście to w Łodzi niedawno, ale oj kurwa, Rob odpiął wroty i autentycznie było to moje najlepsze Priest na żywo. Co on wyczyniał, to głowa mała... Zaliczyłem polski koncert, osłuchałem się z Hellfestem i tutaj było już totalnie na pełnej. Rob począwszy od Freewheel Burning zaczął jakieś eksperymenty ze swoimi wokalami, praktycznie w co drugim utworze serwował jakieś nieszablonowe screamy (poza utworami też), typ jechał równo bez wytchnienia, no miazga. Rysiek rzucał tyle kostek, żebym w końcu jakąś złapał :lol: Chłop to jest absolutne złoto, uwielbiam ten moment gdy się orientuje, że jesteśmy na barierce :mryellow: Jestem rozpierdolony tym, co widziałem, bo koncert przebił wszystkie oczekiwania.

O organizacji tego wydarzenia napiszę w temacie Ogólnie o koncertach, bo chętnie podzielę się z wami swoimi przemyśleniami na temat hali w Oberhausen. Jebać to miejsce w chuj.

nugz
SMERF MARUDA

"We are JUDAS - FUCKIN' - PRIEST!" :)
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Podpisuję się pod wszystkim co napisał Schizoid. Może pełniejsza relka wjedzie ode mnie później, na razie jedynie stwierdzam fakt bycia rozwalcowanym wczoraj przez ten koncert na wielu płaszczyznach. Rysiu Sokołowski i Robercik Halfernus - niechaj wam się wiedzie po wsze czasy.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Zdążą do jutra dodać nowego Gianta in the Sky?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie zdziwię się, jak w ogóle tym razem na głównym ekranie będzie sam Ozzy, a reszta na bocznych.

Przyznam, że ze 3-4 dni temu przyszła mi do głowy myśl, czy nie trzeba będzie tej wizualizacji w najbliższym czasie zaktualizować ze względu na Ozzy'ego...

nugz
SMERF MARUDA

Jak to jest możliwe, że chłop, który wyszedł do nabitego pod korek stadionu niecałe 2 tygodnie temu, już jest zimy.
ODPOWIEDZ