Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Jutro M. Shadows ma urodziny, szykuje się niezła imba :>
Zajzajer on the Road 2026:
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Inba, czy biba? 
a wszystko w jednym. Znalazłem 4 wina pod łóżkiem, kompletnie o nich zapomniałem, moze jedno otworzę. Rocznik 2020, australijskie. 
Zajzajer on the Road 2026:
- Caracalized
- -#Assassin

Riffy, melodie, groove, atmosfera, refreny, zwrotki, wartości rytmiczne, aranżacje, improwizacje, solówki, unisona, twisty (może niekoniecznie to muzyczny termin, chodzi mi o te tzw. nagłe zwroty akcji), niskie i wysokie częstotliwości, loopy, akcentowanie i sam nie wiem co jeszcze... pewnie jeszcze trochę rzeczy by się znalazło.
- johnny_o
Riff, Melodia i Refren to Święta Trójca, reszta to detale 
- Caracalized
- -#Assassin

Dla mnie te trzy rzeczy mogłyby w sumie równie dobrze nie istnieć, ale to zależy od muzyki i kawałka 
- Saimon1995
- -#Moderator

Spoko, rozumiem
uprzejmie proszę o odpisywanie moderacji na posty ze względu na uzasadnione podejrzenie powstania tego konta jedynie do forsowania swoich faworytów w zabawach forumowych
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Caracalized
- -#Assassin

Przypominam, że za 5 dni rozpoczyna się survival z Avenged Sevenfold. Nie każdy, kto chce wziąć udział w zabawie musi się z tym deklarować, ale warto zrobić remindera, bo może komuś to umknęło, a czasu na powtórki nie ma już zbyt dużo 
Ja się na A7X melduję.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja też będę, jeszcze jeden album do gruntownego przesłuchania mi pozostał. 
wzywam po raz ostatni, odbanowalem ze względu na wstawienie się widmana, ale sens zabaw wszelakich ucieka kiedy ponad połowa głosujących to są konta udzielające się jedynie w survivorach/teraz slucham
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- johnny_o
Pojebało Was z Heaven and Hell?!
Może jednak dałoby radę zrobić z tym jakiś porządek?
Może jednak dałoby radę zrobić z tym jakiś porządek?
- Saimon1995
- -#Moderator

Porządek to trzeba byłoby zrobić z osobami głosującymi na "Master of Reality". Ech, najlepszy album BS :/
Popieram zdecydowanie!Saimon1995 pisze: ↑śr sie 13, 2025 10:03 am Porządek to trzeba byłoby zrobić z osobami głosującymi na "Master of Reality". Ech, najlepszy album BS :/
- Caracalized
- -#Assassin

A co można powiedzieć o osobach, które głosują na Sabbath Bloody Sabbath?
Już dajcie se spokój z takimi głupotami na tym etapie xD Słusznie, że Master of Reality odpadło, nie licząc Never Say Die! i 13 to najsłabszy album z Ozzem. Kocham Solitude, dyskusyjnie to może nawet najlepszy utwór Black Sabbath, Into the Void jest wybitne, ale całościowo ta płyta nie przekonuje mnie jakoś ekstra. No ale każdy ma inne preferencje, nikt nie ma racji. I ja głosuję na Heaven and Hell, powinno się zrobić ze mną porządek w końcu, no ale na tym etapie to nie wstyd patrząc na to z jakimi płytami walczy o przetrwanie xD
Już dajcie se spokój z takimi głupotami na tym etapie xD Słusznie, że Master of Reality odpadło, nie licząc Never Say Die! i 13 to najsłabszy album z Ozzem. Kocham Solitude, dyskusyjnie to może nawet najlepszy utwór Black Sabbath, Into the Void jest wybitne, ale całościowo ta płyta nie przekonuje mnie jakoś ekstra. No ale każdy ma inne preferencje, nikt nie ma racji. I ja głosuję na Heaven and Hell, powinno się zrobić ze mną porządek w końcu, no ale na tym etapie to nie wstyd patrząc na to z jakimi płytami walczy o przetrwanie xD
-
Deleted User 6661
Zostały same pięciogwiazdkowe płyty. W zasadzie to już nic nie powinno odpaść...
- Caracalized
- -#Assassin

Chcieliście zrobić porządek z ludźmi głosującymi na takie i takie albumy Black Sabbath, a ja bym zrobił porządek z Saimon1995 za zagłosowanie na City of Evil w survivorze A7X (w sumie to za wcześniejsze zagłosowanie na Waking the Fallen też)
Jak pisałem, nikt nie ma racji, ale głosować na taką sztandarową płytę kiedy można oddać głos na Hail to the King, Nightmare czy eponimiczny xD Że tak wpadnę w mały wiral hipokryzji i też co nieco powypunktuję i się odpalę 
- johnny_o
Żeby była jasność - moje (i tylko moje!) słowa odnośnie zrobienia porządku odnosiły się wyłącznie do domniemanych botów o kórych pisał Sardi, a tak się złożyło że tym razem w komplecie zagłosowały na Heaven and Hell. Nikomu niczego nie odmawiam, po prostu jestem #TeamDio i uważam że płyta z nim zasługuje na finał. A że moim zdaniem H&H to najlepszy album BS to zupełnie inna sprawa 
- Caracalized
- -#Assassin

To nie wiedziałem, bo żadnej wzmianki o botach nie widziałem. Ale w każdym wypadku, Heaven and Hell i tak zaszło niesamowicie daleko, a moim ulubionym albumem Black Sabbath jest prawdopodobnie Sabbath Bloody Sabbath, też jeszcze walczące