Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Re: Saxon
O kurwa, no to różnica jest kolosalna! Dziwiło mnie wcześniej, że chemia przy prostacie, bo jak sprawa nie jest zaniedbana, to zazwyczaj wycinają i po temacie (w rodzinie mamy takie przypadki, ja z tego powodu też regularnie sprawdzam temat i przy okazji Was też zachęcam, wystarczy badanie PSA z krwi). Jelito grube to naprawdę... gruby temat. Trzymam kciuki, żeby facet jeszcze stanął na scenie...
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Jestem totalnie nieobeznany z tematem nowotworów - czy to aby na pewno jest okej, że on w tych okolicznościach będzie na jesieni grał koncerty?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wszystko zależy - guz guzowi nie równy. Mój tata kilka lat temu miał wycięty kawał jelita, na szczęście nowotwór nie złośliwy, ma stomię do tej pory ale jest praktycznie w pełni aktywny na działce, w lesie, zawsze we wszystkim też pomoże. Z kolei jego brat kilka tygodni po diagnozie zmarł po operacji zespolenia.
Więc jeśli będzie łagodna forma, nie wytną zbyt wiele, udanie zespolą to i koncerty zagra, szczególnie że nie należy do tych biegających po scenie
Więc jeśli będzie łagodna forma, nie wytną zbyt wiele, udanie zespolą to i koncerty zagra, szczególnie że nie należy do tych biegających po scenie
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Post w złym wątku.
Biff ma swoje lata, więc zapewne ma to schorzenie od nadmiaru jedzenia czerwonego mięsa i innych błędów dietetycznych. U młodszych mężczyzn nowotwór ten często jest pochodną ... domyślacie się czego.
Terapia, o której pisał Biff - najpierw krótki zabieg operacyjny, potem chemia i rehabilitacja dają sporą nadzieję, że ma/ miał nowotwór bez przerzutów. Gdyby co 10 lat robił kolonoskopię, to powstające polipy nie doprowadziłyby do powstania nacieku. No a skoro w ramach powrotu do zdrowia jeździ na rowerze, to można założyć, że nie miał problemu z najbardziej ostatnimi centymetrami przewodu pokarmowego ani tym bardziej nie ma wytworzonej stomii.
Tak jak pisał Barsiarz guz guzowi nie równy, ale nowotwory jelit, nawet mające status złośliwych, to relatywnie niewielkie zagrożenie życia dla normalnych mężczyzn po 60-tce.
Ufam, że wszystko w parę miesięcy skończy się pomyślnie i będzie musiał jedynie przestrzegać niezbyt skomplikowanej diety.
Terapia, o której pisał Biff - najpierw krótki zabieg operacyjny, potem chemia i rehabilitacja dają sporą nadzieję, że ma/ miał nowotwór bez przerzutów. Gdyby co 10 lat robił kolonoskopię, to powstające polipy nie doprowadziłyby do powstania nacieku. No a skoro w ramach powrotu do zdrowia jeździ na rowerze, to można założyć, że nie miał problemu z najbardziej ostatnimi centymetrami przewodu pokarmowego ani tym bardziej nie ma wytworzonej stomii.
Tak jak pisał Barsiarz guz guzowi nie równy, ale nowotwory jelit, nawet mające status złośliwych, to relatywnie niewielkie zagrożenie życia dla normalnych mężczyzn po 60-tce.
Ufam, że wszystko w parę miesięcy skończy się pomyślnie i będzie musiał jedynie przestrzegać niezbyt skomplikowanej diety.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
W 2016 robiliśmy wywiad na festiwalu w Goleniowie z Biffem. Opowiadał, że na rowerze to śmiga codziennie
- Ale lubisz wino, prawda?
- Tak, jak piję, to czerwone wino. Czasami piję rum, jeśli mam ochotę szybko się wstawić, ale generalnie nic takiego nie robię. Jak jestem w domu, jeżdżę dużo na rowerze, czasami 20 mil (32 km - przyp. red.), nieraz 2 razy dziennie, zależy, czy mam ochotę.
www.MetalSide.pl
Dziś wielki powrót na scenę po zawirowaniach zdrowotnych Biffa. Oby już wszystko było dobrze
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Czołówka
1.Strong Arm of the Law
2.Unleash the Beast
3.Call to Arms
4.Denim and Leather
5.Innocence is No Excuse
6.Power and the Glory
7.Killing Ground
Pozostałe są utrzymane w tendencji 1-2 świetne utwory i cała masa niezłych, przeciętnych plus jakieś słabe. Tak jest z Lionheart (tytułowy, Searching for Atlantis), Inner Sanctum (State for Grace, Going Nowhere Fast), Wheels of Steel (Motorcycle Man...fanem 747 nigdy nie byłem), Forever Free (Hole in the Sky, Nighthunter), Dogs of War (Great White Buffalo !!!), Crusader (tytułowy) czy debiutem (Frozen Rainbow, Stallions on the Highway) Tylko, że te niezłe, przeciętne w przypadku Saxona to i tak rzeczy, do których warto wracać z przyjemnością!
1.Strong Arm of the Law
2.Unleash the Beast
3.Call to Arms
4.Denim and Leather
5.Innocence is No Excuse
6.Power and the Glory
7.Killing Ground
Pozostałe są utrzymane w tendencji 1-2 świetne utwory i cała masa niezłych, przeciętnych plus jakieś słabe. Tak jest z Lionheart (tytułowy, Searching for Atlantis), Inner Sanctum (State for Grace, Going Nowhere Fast), Wheels of Steel (Motorcycle Man...fanem 747 nigdy nie byłem), Forever Free (Hole in the Sky, Nighthunter), Dogs of War (Great White Buffalo !!!), Crusader (tytułowy) czy debiutem (Frozen Rainbow, Stallions on the Highway) Tylko, że te niezłe, przeciętne w przypadku Saxona to i tak rzeczy, do których warto wracać z przyjemnością!
-
Powerslave100
- -#Prisoner

Tu też etapami
Pierwsze 4
1.And the Band Played On
2.Heavy Metal Thunder
3.Rainbow Theme/Frozen Rainbow
4.Strong Arm of the Law
5.Dallas 1.pm
6.Motorcycle Man
7.Stallions on the Highway
8.Never Surrender
9.To Hell and Back Again
10.Princess of the Night
Od Power and the Glory do Forever Free
1.Crusader
2.Nightmare
3.Rockin' Again
4.Nighthunter
5.Rock and Roll Gypsy
6.Requim (We Will Remember)
7.Hole in the Sky
8.Warrior
9.Broken Heroes
10.Battle Cry
Od Dogs of War do Lionheart
1.Great White Buffalo
2.Circle of Light
3.Preacher
4.Coming Home
5.Thin Red Line
6.Searching for Atlantis
7.Shadows on the Wall
8.Lionheart
9.Terminal Velocity
10.Deeds of Glory
Od Inner Sanctum do końca
1.Call to Arms
2.Mists of Avalon
3.State of Grace
4.Surviving Against the Odds
5.Stand Up and Fight
6.Battalions of Steel
7.Going Nowhere Fast
8.When Doomsday Comes
9.The Secret of Flight
10.Guardians of the Tomb
Pierwsze 4
1.And the Band Played On
2.Heavy Metal Thunder
3.Rainbow Theme/Frozen Rainbow
4.Strong Arm of the Law
5.Dallas 1.pm
6.Motorcycle Man
7.Stallions on the Highway
8.Never Surrender
9.To Hell and Back Again
10.Princess of the Night
Od Power and the Glory do Forever Free
1.Crusader
2.Nightmare
3.Rockin' Again
4.Nighthunter
5.Rock and Roll Gypsy
6.Requim (We Will Remember)
7.Hole in the Sky
8.Warrior
9.Broken Heroes
10.Battle Cry
Od Dogs of War do Lionheart
1.Great White Buffalo
2.Circle of Light
3.Preacher
4.Coming Home
5.Thin Red Line
6.Searching for Atlantis
7.Shadows on the Wall
8.Lionheart
9.Terminal Velocity
10.Deeds of Glory
Od Inner Sanctum do końca
1.Call to Arms
2.Mists of Avalon
3.State of Grace
4.Surviving Against the Odds
5.Stand Up and Fight
6.Battalions of Steel
7.Going Nowhere Fast
8.When Doomsday Comes
9.The Secret of Flight
10.Guardians of the Tomb
7 maja p. Paul Quinn ma wieczór autorski w Bochni w kinie Regis. Wjazd 130 pln
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Powerslave100
- -#Prisoner

Tak się zastanawiam jakie utwory Saxon by były dobre na gitarę akustyczną. Frozen Rainbow, Crusader, jakieś ballady....
-
Powerslave100
- -#Prisoner

Z tego co zrozumiałem to ma być instrumentalny koncert bez linii wokalnych. Nie wiem co to za człowiek Harrison Young. Pewnie jakiś podobny gość do Zwijsena.