15-16/08/2025 - Ed Sheeran - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
15-16/08/2025 - Ed Sheeran - Wrocław
FKP SCORPIO PREZENTUJE:
Światowej sławy artysta Ed Sheeran ogłosił kolejną serię koncertów w ramach trasy Mathematics, które odbędą się od maja do września 2025 roku. Trasa obejmie takie kraje jak Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Norwegia, Szwajcaria, Belgia, Polska, Szwecja i Dania.
Fani będą mogli zamawiać bilety od godziny 9:00 w środę, 10 lipca na stronie www.edsheeran.com. Ed zachwyci swoich fanów wieloma ulubionymi utworami z dekady obejmującej matematyczny okres jego albumów, w tym z najnowszego wydania „-” (Subtract).
Ed Sheeran to artysta, który definiuje epokę, sprzedając prawie 200 milionów płyt na całym świecie. Po podbiciu Ameryki Północnej swoją rekordową trasą Mathematics, Sheeran zabrał swoją blockbusterową trasę do Azji Południowo-Wschodniej, ZEA, Indii, a ostatnio ponownie do Europy, cały czas bijąc rekordy i tworząc historię.
Koncerty w Europie w 2025 roku:
30 maja, Hiszpania, Madryt, Cívitas Metropolitano
6 czerwca, Francja, Marsylia, Orange Vélodrome Stadium
14 czerwca, Włochy, Rzym, T.B.A
20 czerwca, Francja, Lille, Decathlon Arena - Stade Pierre Mauroy
29 czerwca, Niemcy, Stuttgart, MHPArena
05 lipca, Niemcy, Hamburg, Volksparkstadion
26 lipca, Norwegia, Oslo, Ullevaal Stadion
02 sierpnia, Szwajcaria, Zurych, Stadion Letzigrund
08 sierpnia, Belgia, Antwerpia, Middenvijver Park
16 sierpnia, Polska, Wrocław, Tarczyński Arena
23 sierpnia, Szwecja, Sztokholm, Strawberry Arena
29 sierpnia, Dania, Kopenhaga, Øresundsparken
30 sierpnia, Dania, Kopenhaga, Øresundsparken
05 września, Niemcy, Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena
Bilety będą dostępne na www.edsheeran.com.
BILETY Z DRUGIEJ RĘKI – PROSIMY O PRZECZYTANIE
Ed Sheeran i jego zespół ponownie stanowczo sprzeciwiają się korzystaniu z nieoficjalnych serwisów sprzedaży biletów z drugiej ręki, aby zapobiec wykorzystywaniu fanów podczas zakupu biletów na jego koncerty. Koncerty w ramach tej trasy będą korzystać ze specjalnie opracowanej technologii mobilnych biletów cyfrowych z zabezpieczeniami, aby zapewnić, że prawdziwi fani kupują autentyczne bilety, oraz aby zapobiec sprzedaży biletów po zawyżonych cenach przez nieoficjalne serwisy i sprzedawców. Fani, którzy nie będą mogli wziąć udziału w koncertach, będą mogli odsprzedać swoje bilety innym fanom po cenie zakupu plus opłata rezerwacyjna za pośrednictwem oficjalnej platformy odsprzedaży po cenie nominalnej tam, gdzie kupili bilety.
Organizatorzy apelują do wszystkich klientów, aby korzystali wyłącznie z oficjalnych stron sprzedaży biletów wymienionych na Edsheeran.com i przypominają, że Viagogo nie jest oficjalnym sprzedawcą biletów na tę trasę. Jak w przypadku poprzednich tras Ed Sheerana, organizatorzy będą monitorować transakcje sprzedaży we współpracy z Narodowym Zespołem ds. Cyberprzestępczości, aby identyfikować zakupy naruszające warunki sprzedaży biletów na koncerty Eda Sheerana. Wszystkie zakupy biletów naruszające te warunki będą podlegać możliwości anulowania. Aby uzyskać listę często zadawanych pytań, prosimy odwiedzić Edsheeran.com.
Sobota, 16 sierpnia 2025, Tarczyński Arena Wrocław
SPRZEDAŻ BILETÓW OD 10 LIPCA, od godz. 9:00
BILETY BĘDĄ DOSTĘPNE NA WWW.EDSHEERAN.COM
Światowej sławy artysta Ed Sheeran ogłosił kolejną serię koncertów w ramach trasy Mathematics, które odbędą się od maja do września 2025 roku. Trasa obejmie takie kraje jak Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Norwegia, Szwajcaria, Belgia, Polska, Szwecja i Dania.
Fani będą mogli zamawiać bilety od godziny 9:00 w środę, 10 lipca na stronie www.edsheeran.com. Ed zachwyci swoich fanów wieloma ulubionymi utworami z dekady obejmującej matematyczny okres jego albumów, w tym z najnowszego wydania „-” (Subtract).
Ed Sheeran to artysta, który definiuje epokę, sprzedając prawie 200 milionów płyt na całym świecie. Po podbiciu Ameryki Północnej swoją rekordową trasą Mathematics, Sheeran zabrał swoją blockbusterową trasę do Azji Południowo-Wschodniej, ZEA, Indii, a ostatnio ponownie do Europy, cały czas bijąc rekordy i tworząc historię.
Koncerty w Europie w 2025 roku:
30 maja, Hiszpania, Madryt, Cívitas Metropolitano
6 czerwca, Francja, Marsylia, Orange Vélodrome Stadium
14 czerwca, Włochy, Rzym, T.B.A
20 czerwca, Francja, Lille, Decathlon Arena - Stade Pierre Mauroy
29 czerwca, Niemcy, Stuttgart, MHPArena
05 lipca, Niemcy, Hamburg, Volksparkstadion
26 lipca, Norwegia, Oslo, Ullevaal Stadion
02 sierpnia, Szwajcaria, Zurych, Stadion Letzigrund
08 sierpnia, Belgia, Antwerpia, Middenvijver Park
16 sierpnia, Polska, Wrocław, Tarczyński Arena
23 sierpnia, Szwecja, Sztokholm, Strawberry Arena
29 sierpnia, Dania, Kopenhaga, Øresundsparken
30 sierpnia, Dania, Kopenhaga, Øresundsparken
05 września, Niemcy, Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena
Bilety będą dostępne na www.edsheeran.com.
BILETY Z DRUGIEJ RĘKI – PROSIMY O PRZECZYTANIE
Ed Sheeran i jego zespół ponownie stanowczo sprzeciwiają się korzystaniu z nieoficjalnych serwisów sprzedaży biletów z drugiej ręki, aby zapobiec wykorzystywaniu fanów podczas zakupu biletów na jego koncerty. Koncerty w ramach tej trasy będą korzystać ze specjalnie opracowanej technologii mobilnych biletów cyfrowych z zabezpieczeniami, aby zapewnić, że prawdziwi fani kupują autentyczne bilety, oraz aby zapobiec sprzedaży biletów po zawyżonych cenach przez nieoficjalne serwisy i sprzedawców. Fani, którzy nie będą mogli wziąć udziału w koncertach, będą mogli odsprzedać swoje bilety innym fanom po cenie zakupu plus opłata rezerwacyjna za pośrednictwem oficjalnej platformy odsprzedaży po cenie nominalnej tam, gdzie kupili bilety.
Organizatorzy apelują do wszystkich klientów, aby korzystali wyłącznie z oficjalnych stron sprzedaży biletów wymienionych na Edsheeran.com i przypominają, że Viagogo nie jest oficjalnym sprzedawcą biletów na tę trasę. Jak w przypadku poprzednich tras Ed Sheerana, organizatorzy będą monitorować transakcje sprzedaży we współpracy z Narodowym Zespołem ds. Cyberprzestępczości, aby identyfikować zakupy naruszające warunki sprzedaży biletów na koncerty Eda Sheerana. Wszystkie zakupy biletów naruszające te warunki będą podlegać możliwości anulowania. Aby uzyskać listę często zadawanych pytań, prosimy odwiedzić Edsheeran.com.
Sobota, 16 sierpnia 2025, Tarczyński Arena Wrocław
SPRZEDAŻ BILETÓW OD 10 LIPCA, od godz. 9:00
BILETY BĘDĄ DOSTĘPNE NA WWW.EDSHEERAN.COM
Ostatnio zmieniony śr sie 21, 2024 11:14 am przez Mr. M, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 16/08/2025 - Ed Sheeran - Wrocław
Rudy nieźle ciśnie z tymi koncertami, data ogłoszona w zeszłym tygodniu, jeszcze przed koncertami w Gdańsku
. Ciekawe, że tym razem Wrocław. Może ten stadion będzie w końcu bardziej wykorzystywany, bo koncerty, które na nim się przez kilkanaście lat odbyły, można policzyć na palcach dwóch rąk.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ale peszek, jak już się coś tam dzieje to coś z naprawdę niewielkiej części świata muzycznego który mnie nie interesuje (Sheeran, Podsiadło, Kings of Leon). Ale może przejdę się pod stadion posłuchać sobie za darmo xD
Tarczynski Arena, trudno się dziwić, że nikt tam nie chce robić koncertów 
A poważnie, to spoko, że i we Wrocławiu coś dużego będzie.
A poważnie, to spoko, że i we Wrocławiu coś dużego będzie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Re: 15-16/08/2025 - Ed Sheeran - Wrocław
Doszedł drugi koncert dzień wcześniej.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

A pierwsza data wyprzedana. Jezu xD
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Nie wiem, czy słyszeliście, ale jak nie to donoszę: parking na Stadionie w dniu koncertu będzie po... 100 zł. Nie wiem, czy to są normy na takich eventach, ale mi się wydaje, że to na tyle drogo, że już warto się pośmiać.
- blackcocker
- -#Moderator

Masakrycznie drogo, ale znając życie zaraz ktoś przyjdzie i zacznie pierdolić, że takie są ceny, więc nie bądź cebulą. Może i są, ale kurwa nie powinny. Kupujesz bilet na koncert za kilkaset złotych i nawet nie możesz sobie zaparkować tylko musisz dopłacić 1/5 ceny biletu za parking. A jeszcze na obydwu opłatach zapłacisz kilkanaście złotych opłaty serwisowej. Jebać
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
W Łodzi pod AA parking jest za 50 zł, w krakowskim Tauronie chyba podobnie, ale widać Breslau to miasto bogatych ludzi skoro kasowana jest stówka dla fanów Eda Szirana 
https://www.last.fm/user/kamooo
- blackcocker
- -#Moderator

50 zł to też moim zdaniem za dużo 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
To już Janusze Parkingu nad polskim morzem biorą mniej za dobę, choć stówka to chyba wciąż taniej niż w Zakopanem
.
Spokojnie. W Sztokholmie pod Gruna Lund (park rozrywki) za 10 godzin parkowania zapłaciłem 250 zł
Można było pewnie czegoś poszukać taniej w okolicy, ale to był ten parking "dla parku". Co prawda Ed gra trochę krócej, ale ta stówka nie wygląda tak tragicznie. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja skusiłem się w końcu na najtańszy bilet. Kompletnie nie moja bajka, ale mam pod domem, a tu i tak się tak mało dzieje...
Supportów nawet nie obczajałem, tzn. poczytałem o nich chwilę i stwierdziłem, że szkoda czasu. Tym bardziej, że był to piątek, 34 stopnie, aura taka, że człowiek ledwo funkcjonował. Coś tam posłuchałem z balkonu. Ok. 20 minut przed planowanym rozpoczęciem koncertu wyszedłem z domu. Ciekawostka: już na osiedlu miałem problemy z internetem, na stadionie padł on praktycznie kompletnie. Czasem przechodziły tylko wiadomości na Whatsappie, ale i to ledwo.
Przy wejściu zaskoczenie - pustki. Znaczy, logiczne - wszyscy już siedzieli i czekali, ale wciąż: tak wielka impreza i tak pusto? Trochę dziwnie się czułem. Poszczęściło mi się i miałem sektor akurat koło mojego wejścia, więc obyło się bez obchodzenia stadionu i jeszcze przed rozpoczęciem występu siedziałem na swoim biedackim miejscu. Koncert rozpoczął się punktualnie i trwał prawie 2,5h. Przez pierwsze trzy kawałki nagłośnienie było tak złe, jak wyobrażam sobie bywa na tych gorszych występach na Basenie Narodowym. Nic nie rozumiałem z tego, co grał Sheeran. Potem się poprawiło i było już OK. Choć to w sumie żaden powód do radości, bo nie była to muzyka warta jakiegoś uważnego słuchania. Ot, taki generyczny pop bez żadnego pazura, bez niczego co sprawiłoby, że te utwory jakoś zapadną w pamięć. Zlały mi się w jedną, monotonną całość. Żona chciała, żebym nagrał jej "Shape of You", które leciało na bisach, i tak zrobiłem - inaczej chyba bym wyszedł w trakcie. Ten utwór akurat znałem, i muszę powiedzieć, że w mojej opinii... studyjnie wypada lepiej niż na koncercie. Nieźle. Na początku ostatniego kawałka przeprowadziłem szybką ewakuację, dzięki czemu sprawnie wydostałem się ze stadionu i wróciłem do domu piechotą, mijając pęczniejące wszędzie naokoło korki samochodowe.
Była jakaś pirotechnika, więc ludzie na widowni mogli sobie porobić ładne fotki i rolki, które potem powrzucali na social media z dopiskami "był ogień" itd. No ogień był, ale tylko dosłownie, bo w sensie metaforycznym było to widowisko bezpieczne, nudne i niefantazyjne. Czyli takie, jak twórczość Sheerana. Jak ktoś takie lubi, to rzeczywiście mógł być zachwycony. Choć muszę przyznać, że Sheeran wygląda na naprawdę miłego gościa, który ciągle jest zajarany tym, że tyle ludzi go lubi słuchać i podchodzi do tego z szacunkiem.
Nie powiem, żebym żałował wybrania się - (względnie) drogo nie było, a zawsze to kolejna duża gwiazda obczajona, zdanie wyrobione na podstawie własnych doświadczeń a nie tego co mi się wydaje. Jest to wartość dodana, którą cenię. I teraz wiem, a nie podejrzewam, że Sheeranem nie ma się co interesować w żadnym zakresie.
Supportów nawet nie obczajałem, tzn. poczytałem o nich chwilę i stwierdziłem, że szkoda czasu. Tym bardziej, że był to piątek, 34 stopnie, aura taka, że człowiek ledwo funkcjonował. Coś tam posłuchałem z balkonu. Ok. 20 minut przed planowanym rozpoczęciem koncertu wyszedłem z domu. Ciekawostka: już na osiedlu miałem problemy z internetem, na stadionie padł on praktycznie kompletnie. Czasem przechodziły tylko wiadomości na Whatsappie, ale i to ledwo.
Przy wejściu zaskoczenie - pustki. Znaczy, logiczne - wszyscy już siedzieli i czekali, ale wciąż: tak wielka impreza i tak pusto? Trochę dziwnie się czułem. Poszczęściło mi się i miałem sektor akurat koło mojego wejścia, więc obyło się bez obchodzenia stadionu i jeszcze przed rozpoczęciem występu siedziałem na swoim biedackim miejscu. Koncert rozpoczął się punktualnie i trwał prawie 2,5h. Przez pierwsze trzy kawałki nagłośnienie było tak złe, jak wyobrażam sobie bywa na tych gorszych występach na Basenie Narodowym. Nic nie rozumiałem z tego, co grał Sheeran. Potem się poprawiło i było już OK. Choć to w sumie żaden powód do radości, bo nie była to muzyka warta jakiegoś uważnego słuchania. Ot, taki generyczny pop bez żadnego pazura, bez niczego co sprawiłoby, że te utwory jakoś zapadną w pamięć. Zlały mi się w jedną, monotonną całość. Żona chciała, żebym nagrał jej "Shape of You", które leciało na bisach, i tak zrobiłem - inaczej chyba bym wyszedł w trakcie. Ten utwór akurat znałem, i muszę powiedzieć, że w mojej opinii... studyjnie wypada lepiej niż na koncercie. Nieźle. Na początku ostatniego kawałka przeprowadziłem szybką ewakuację, dzięki czemu sprawnie wydostałem się ze stadionu i wróciłem do domu piechotą, mijając pęczniejące wszędzie naokoło korki samochodowe.
Była jakaś pirotechnika, więc ludzie na widowni mogli sobie porobić ładne fotki i rolki, które potem powrzucali na social media z dopiskami "był ogień" itd. No ogień był, ale tylko dosłownie, bo w sensie metaforycznym było to widowisko bezpieczne, nudne i niefantazyjne. Czyli takie, jak twórczość Sheerana. Jak ktoś takie lubi, to rzeczywiście mógł być zachwycony. Choć muszę przyznać, że Sheeran wygląda na naprawdę miłego gościa, który ciągle jest zajarany tym, że tyle ludzi go lubi słuchać i podchodzi do tego z szacunkiem.
Nie powiem, żebym żałował wybrania się - (względnie) drogo nie było, a zawsze to kolejna duża gwiazda obczajona, zdanie wyrobione na podstawie własnych doświadczeń a nie tego co mi się wydaje. Jest to wartość dodana, którą cenię. I teraz wiem, a nie podejrzewam, że Sheeranem nie ma się co interesować w żadnym zakresie.
Ostatnio zmieniony śr sie 20, 2025 9:30 pm przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 1 raz.
- Caracalized
- -#Assassin

A ile, tak z ciekawości, dałeś za bilet? Bo ciekawe, że wybrałeś się na koncert wokalisty, którego uważasz za nudziarza, a wcześniej pisałeś nawet, że jego twórczość Ciebie nie interesuje xD Nawet jeżeli to jest pod domem i tanio, co w przypadku Sheerana akurat by mnie dziwiło.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dlaczego wybrałeś się bez żony, albo nie sprezentowałeś jej biletu?
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

- Shedao Shai
- -#Rainmaker

284 zł. Wiem, to brzmi śmiesznie, ale ja ogólnie jestem koncertowo mało wybredny, lubię obczajać rzeczy spoza swojej bańki. Tu był to zerowy wysiłek i koszt tyle co biletu, wiec sie wybrałem. Wciąż, to jakieś nowe doświadczenie, wieczór spędzony bardziej konstruktywnie niż jakbym siedział w domuCaracalized pisze: ↑śr sie 20, 2025 7:34 pm A ile, tak z ciekawości, dałeś za bilet? Bo ciekawe, że wybrałeś się na koncert wokalisty, którego uważasz za nudziarza, a wcześniej pisałeś nawet, że jego twórczość Ciebie nie interesuje xD Nawet jeżeli to jest pod domem i tanio, co w przypadku Sheerana akurat by mnie dziwiło.
- Caracalized
- -#Assassin

To ciekawe, w sumie szanuję to, że decydujesz się nawet na koncerty wykonawców, za którymi nie przepadasz, ale z drugiej strony, dla mnie 284 zł na kogoś kogo nie lubię to miliony i w domu jednak można robić sporo fajnych rzeczy. To tylko ja co prawda, ale wolałbym oszczędzać na coś co naprawdę bym chciał zobaczyć (+ jakiś sprzęt, noclegi czy ogólnie na przyszłość
), tym bardziej, że nie zarabiam dużo i siłą rzeczy muszę robić selekcję wydarzeń + nie mieszkam niestety ani we Wrocławiu ani w Krakowie ani w Warszawie, gdzie jest naprawdę dużo koncertów, więc i na transporcie ciężko mi oszczędzić jak nie mieszkam w bardziej koncertowych miejscach. Lecz ciężko mi na to narzekać też, bo taki sposób spędzania wolnego czasu sobie wybieram
Ale nawet jakbym był bardzo bogaty, to nie wydałbym pieniędzy na coś na co nie lubię, lecz szanuję Twoje podejście i to Twoja wola 
Bardzo podobne wrażenia miałem 3 lata temu po koncercie na Narodowym. Ciekawe, że lata mijają, a Ed dalej swoim generycznym popem wyprzedaje stadiony. Niektórym to się w życiu naprawdę potrafi poszczęścićShedao Shai pisze: ↑śr sie 20, 2025 7:26 pm Koncert rozpoczął się punktualnie i trwał prawie 2,5h. Przez pierwsze trzy kawałki nagłośnienie było tak złe, jak wyobrażam sobie bywa na tych gorszych występach na Basenie Narodowym. Nic nie rozumiałem z tego, co grał Sheeran. Potem się poprawiło i było już OK. Choć to w sumie żaden powód do radości, bo nie była to muzyka warta jakiegoś uważnego słuchania. Ot, taki generyczny pop bez żadnego pazura, bez niczego co sprawiłoby, że te utwory jakoś zapadną w pamięć. Zlały mi się w jedną, monotonną całość. Żona chciała, żebym nagrał jej "Shape of You", które leciało na bisach, i tak zrobiłem - inaczej chyba bym wyszedł w trakcie. Ten utwór akurat znałem, i muszę powiedzieć, że w mojej opinii... studyjnie wypada lepiej niż na koncercie. Nieźle.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

U mnie jeszcze jest taka sprawa, że zdecydowaną większość tego, co chciałem zobaczyć, już widziałem. Kilka lat temu nawet twierdziłem, że widziałem wszystko co chciałem, ale od tamtego czasu doszło trochę nowych wykonawców i już tak nie twierdzę. I twierdził nie będę, bo się nauczyłem, że jednak przecież wciąż poznaję nową muzykę, więc naturalnym jest, że moje must-see za 5 lat będzie zawierać rzeczy, o których teraz nie mam pojęcia.Caracalized pisze: ↑śr sie 20, 2025 10:07 pm To ciekawe, w sumie szanuję to, że decydujesz się nawet na koncerty wykonawców, za którymi nie przepadasz, ale z drugiej strony, dla mnie 284 zł na kogoś kogo nie lubię to miliony i w domu jednak można robić sporo fajnych rzeczy. To tylko ja co prawda, ale wolałbym oszczędzać na coś co naprawdę bym chciał zobaczyć (+ jakiś sprzęt, noclegi czy ogólnie na przyszłość), tym bardziej, że nie zarabiam dużo i siłą rzeczy muszę robić selekcję wydarzeń + nie mieszkam niestety ani we Wrocławiu ani w Krakowie ani w Warszawie, gdzie jest naprawdę dużo koncertów, więc i na transporcie ciężko mi oszczędzić jak nie mieszkam w bardziej koncertowych miejscach. Lecz ciężko mi na to narzekać też, bo taki sposób spędzania wolnego czasu sobie wybieram
Ale nawet jakbym był bardzo bogaty, to nie wydałbym pieniędzy na coś na co nie lubię, lecz szanuję Twoje podejście i to Twoja wola
![]()
Wciąż, jestem spełniony koncertowo, z przysłowiowej listy priorytetowej to już tylko odławianie po parę sztuk na rok. A koncertować przecież trzeba