Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Bruce Solo

Postautor: remi » sob sie 23, 2025 7:49 am

Mega fajnie. Pewnie z każdym gigiem wyciągnie refren jeszcze lepiej aczkolwiek poprzeczkę se postawił wysoko - i to się ceni!

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: sajki » sob sie 23, 2025 9:09 am

https://youtu.be/vA6Bg5zBmnc?si=b9K0ujyK_QL3EoL_

Nie jest to mój ulubiony numer, ale super że zagrał. I zaskakująco dobrze śpiewa refren, który przecież do łatwych nie należy. Nie wyje.
Bruce gra solo rarytasy, Nicko gra rarytasy, a Maiden nie może. Ciekawe czy to wina Harrisa czy Smalwooda.

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » sob sie 23, 2025 9:15 am

Zdecydowanie Harrisa. Jednak za sprawą tego CSiTa, Strangera, Alexandra czy Killers trochę poprawili sytuację. Z otwarciem nowego etapu zespołu (czuć w nich podjarkę, optymizm i plany na przyszłość z Simonem) nie wykluczałbym większej ilości tras przed nimi niż by się wydawało w 2022 roku, a co za tym idzie - szanse na Infinite, coś z lat 90tych.
Co do Bruce'a - ciekawe kiedy dorzuci/wymieni Flash na Revelations - czyżby serio tylko na gig w Brazylii?

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » sob sie 23, 2025 9:26 am

Spoko wykon, choć dla mnie za dużo tych "odpustowych" klawiszy ;)
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: DeJMIeN Wielki » sob sie 23, 2025 9:54 am

Świetny wybór! :B

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: sajki » sob sie 23, 2025 9:55 am

Mi też przeszkadzają, ale ma klawiszowca, w dodatku nie takiego co stoi w tle, tylko śmiga po scenie, to musi mieć jakieś zajęcie.

Awatar użytkownika
Geri666
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Geri666 » sob sie 23, 2025 10:03 am

Nie jest to mój ulubiony numer, ale super że zagrał. I zaskakująco dobrze śpiewa refren, który przecież do łatwych nie należy. Nie wyje.
Bruce gra solo rarytasy, Nicko gra rarytasy, a Maiden nie może. Ciekawe czy to wina Harrisa czy Smalwooda.
Kapitalne :jee:

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » sob sie 23, 2025 11:07 am

Zobacz na setlisty Liona. Sztywne jak chuj
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: marekkraw » sob sie 23, 2025 11:26 am

Gdyby Nicko był osobą mocno decyzyjną co do setu to mielibyśmy od ch*ja perełek na poprzednich trasach, bo to jego sety są najbardziej zaskakujące.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Kevin18 » sob sie 23, 2025 12:07 pm

Wow wow wow.

Kapitalnie wyciągnął Bruce ten utwór. Te klawisze wkurwiaja wiadomo, ale podczas refrenu ciary.

Pomyśleć ile perełek Maiden nie zagrali bo Harris zabrania..
www.last.fm/user/darkfuneral18

Awatar użytkownika
Gary91
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Gary91 » sob sie 23, 2025 9:05 pm

Bruce na trasie solo w '98 śpiewał Ikara, którego Maideni wpletli w seta 20 lat później, także z czasem może Steve pozwoli na jakieś nowe szaleństwa xD
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob sie 23, 2025 10:03 pm

Bardzo fajnie, że to wyciągnął. Wykon idealny nie jest, ale to był dopiero pierwszy raz, pewnie się wyrobi. Nie pomaga fakt, że to jest trudny wokalnie numer, ale tym bardziej szacun dla Dickinsona.

No jest to dość kuriozalne, jeżeli lider zespołu blokuje zespół przed robieniem fajnych rzeczy :lol: A chęci ze strony muzyków jak widać są. Bruce wyciągnął Flash (swoją drogą ciekawi mnie, czy nie chciał wrzucić go do seta RfYL i granie go solo to po prostu nie jest efekt opozycji ze strony Harrisa), Nicko pogrywa sobie jakieś rarytasy...

Swoją drogą ta aktywność solowa poszczególnych muzyków może sporo mówić na temat tego, jakie cele ma obecnie Maiden. Bruce wrócił pod własnym szyldem i już mówi o kolejnej płycie, Adrian regularnie gra i wydaje płyty z Kotzenem. Steve niby ciągle tłucze te koncerty Liona, ale nowej płyty na horyzoncie nie ma, zresztą nagranie drugiej zajęło mu dużo czasu. Dave i Janick myślami są odpowiednio na plaży i w barze. To nie wróży rychłej aktywności studyjnej ze strony kapeli. Nie będę się tego czepiał, bo dla mnie na tym etapie mogliby już po prostu do końca grać trasy i tyle.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Kevin18 » ndz sie 24, 2025 1:25 am

Bardzo fajnie, że to wyciągnął. Wykon idealny nie jest, ale to był dopiero pierwszy raz, pewnie się wyrobi. Nie pomaga fakt, że to jest trudny wokalnie numer, ale tym bardziej szacun dla Dickinsona.

No jest to dość kuriozalne, jeżeli lider zespołu blokuje zespół przed robieniem fajnych rzeczy :lol: A chęci ze strony muzyków jak widać są. Bruce wyciągnął Flash (swoją drogą ciekawi mnie, czy nie chciał wrzucić go do seta RfYL i granie go solo to po prostu nie jest efekt opozycji ze strony Harrisa), Nicko pogrywa sobie jakieś rarytasy...

Swoją drogą ta aktywność solowa poszczególnych muzyków może sporo mówić na temat tego, jakie cele ma obecnie Maiden. Bruce wrócił pod własnym szyldem i już mówi o kolejnej płycie, Adrian regularnie gra i wydaje płyty z Kotzenem. Steve niby ciągle tłucze te koncerty Liona, ale nowej płyty na horyzoncie nie ma, zresztą nagranie drugiej zajęło mu dużo czasu. Dave i Janick myślami są odpowiednio na plaży i w barze. To nie wróży rychłej aktywności studyjnej ze strony kapeli. Nie będę się tego czepiał, bo dla mnie na tym etapie mogliby już po prostu do końca grać trasy i tyle.
Z jednej strony nie wierzę w kolejny album ale z drugiej nie mam pojęcia jaka miałaby być kolejka trasa po obecnej. O ile oczywiście w ogóle będzie. Stefan nigdy nie pozwoli na ogłoszenie Farewell Tour bo to nie w jego stylu.

Ta trasa obecna jest tak nudna, że czekam już na jej koniec :)
www.last.fm/user/darkfuneral18

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » ndz sie 24, 2025 1:29 am

Schizoid jest moim głosem. Więcej pisać nie muszę :P

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » ndz sie 24, 2025 9:39 am

Jeden z najbardziej niedocenianych utworów w dorobku IM. Świetny więc wybór. Bardzo dobry wykon. Klawisze może niepotrzebne, ale też jakoś specjalnie mnie nie irytują.

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Recit The Thornographer » ndz sie 24, 2025 9:59 am

Bardzo lubię ten niedoceniany kawałek. Fajne wykonanie, a klawisze dodają mu pewnej głębi, nic nie ujmują. Odróżniają też wykon solowego zespołu od potencjalnego wykonu Iron Maiden.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath

Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: wojteq » ndz sie 24, 2025 11:09 am

Super perełka i brzmi bardzo dobrze. Liczę na jakiś koncert u nas, bo chętnie bym ponownie solo Bruce'a zobaczył, jednak 1h na Mysticu to było trochę mało ;)

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 1:04 pm

Przesłuchałem wreszcie i ja. Zaskakująco dobrze. Widać było, że ten refren wymaga sporo wysiłku, ale udźwignął to. Lepiej niż niektóre numery na ostatniej trasie. Klawisze porażka. Początek to miałem wrażenie, że coś nie tak z dźwiękiem, potem się trochę przyzwyczaiłem. Z jednej strony fajnie, że mając klawiszowca w składzie przygotowali aranż uwzględniający ten instrument. Z drugiej strony wiadomo, że najważniejszy tu jest Bruce i jakby klawiszowiec przez jeden numer tylko pomachał łbem, albo poszedł na siku to nic by mu się nie stało z tego powodu :)

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: MaidenFan » ndz sie 24, 2025 2:43 pm

Wczorajsze wykonanie jeszcze lepsze.

https://youtu.be/DvUHPVpk8ks

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 2:50 pm

Forma wyśmienita.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Wróć do „Different World”