Turbo - Polska 2025

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: Turbo - Polska 2025

Postautor: Sardi » ndz cze 29, 2025 11:04 pm

https://www.setlist.fm/setlist/turbo/20 ... 5e8f9.html

otóż nie, chyba serio czytają forum :lol:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » ndz cze 29, 2025 11:09 pm

xD

elegancko!!
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pn cze 30, 2025 1:27 pm

No to mi się podoba. Czuję w tym rękę Tomka.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: Max323 » pn cze 30, 2025 1:50 pm

https://www.setlist.fm/setlist/turbo/20 ... 5e8f9.html

otóż nie, chyba serio czytają forum :lol:
Ale, że wszystko?
A
B
C
D
E

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: cezi » ndz sie 17, 2025 11:08 am

Coś cicho w tym wątku, a za tydzień Turbo gra w Miasteczku Sląskim za free. Festiwal Śląskie Larmo. Kto sie wybiera? Pytanie, czy grają pełny set, czy skrócony. Nie ma dokładnej rozpiski, jako ostatni wchodzą na scenę o 20.30.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sie 17, 2025 11:23 am

Pojawię się
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 17, 2025 12:10 pm

Ja również pewnie się pojawię.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » sob sie 23, 2025 9:43 pm

Szkoda strzępić ryja
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 12:52 am

Set spoko. Organizacja tragedia. Jutro (znaczy dziś ale jak się obudzę) napiszę więcej.

Edit:

Nie mieliśmy w planach tego koncertu, ale ponieważ i tak musieliśmy pojechać w ten weekend na południe kraju, to kolega Cocker zaproponował, że "Skoro będziecie koło Krakowa, to może na Turbo na Śląsk wyskoczymy. W uczciwej cenie grają". Trochę pomyśleliśmy i stwierdziliśmy, że w sumie można (potem okazało się, że bliżej, a na pewno szybciej, byłoby z Warszawy niż miejsca, w którym byliśmy :lol: Jednak ekspresówki czy EIP to szybki środek transportu.

W Krakowie pojawiliśmy się kolo południa, koncert miał być wieczorem, więc była jeszcze szansa obejrzeć wspólnie pierwszy mecz Polek na MŚ zanim ruszyliśmy w krętą podróż do Miasteczka Śląskiego. Przez ten nieszczęsny pociąg, który po koncercie miał zawieść chętnych z MŚ do Bytomia, jako pierwszy w nawigację został wpisany ten nieszczęsny Bytom. Dojechaliśmy tam i widzimy, że "ej, ale tu niczego nie ma" :D Szybkie sprawdzenie wpisanego w nawigację adresu i adresów na plakacie skończyło się wybuchem śmiechu i stwierdzenie "a, bo to jeszcze kilkanaście kilometrów". "Dobrze", że mieliśmy z pół godziny zapasu. Dojechaliśmy sprawnie, ale pierwsza wtopa organizacyjna to dla mnie brak zorganizowanego parkingu. Był kawałek pod lokalnym dino, a poza tym samochody porzucone wzdłuż ulicy. Jednak MŚ to nie jest duża miejscowość i należało się spodziewać, że będzie sporo przyjezdnych (choćby ze Śląska). Jakiś parking powinien być zorganizowany.

Sam teren spoko. Ochrony w śladowych ilościach i nic nie sprawdzała. Tzn. bezpośrednio pod scenę nie można było wnosić napojów, ale sprawdzali tylko czy nie masz kubka w ręku, więc puchę w kieszeni na luzie można byłoby wnieść. Podobnie jak nóż :mryellow: Kupiliśmy jakieś piwo (cocker) oraz popcorn (moje młode), spotkaliśmy Ceziego i w powiększonej grupie czekaliśmy aż skończy się przerwa po "poprzednim zespole", który kończył grać jak wchodziliśmy na teren "stadionu", na którym odbywała się impreza. Minęła chwilę, wybiła 20:25 i na scenie pojawił się zespół... Leniwiec. "Ej, co jest". Szybkie wyjaśnienie Ceziego "tak, jest 50 minut obsuwy". Fantastycznie. Żeby umilić nam czekanie dodatkowo zaczął padać deszcz. Leniwiec grał kupę czasu - parę numerów ok, parę coverów, parę żenujących. Wreszcie konie i poszliśmy pod scenę. Zajęliśmy miejsce na barierkach i czekaliśmy. Turbo rozstawiło się w miarę szybko po czym zaczęła się walka ze sceną. Najpierw nie było dźwięku z mikrofonów (na szczęście z tego, który trzymał konfenansjer również), potem kable były za krótkie i chłopaki walczyli, żeby zapas kabla na mikrofonie dla Tomka był wystarczający. Było jeszcze coś nie tak z gitarą Przemka, ale ostatecznie techniczni uznali, ze jest w porządku i 1:20 po czasie na scenie pojawiła się gwiazda wieczoru.

Poleciało intro. Nagle w połowie urwało się i zaczęło lecieć od początku. W połączeniu z problemami przy ustawianiu instrumentów nie wróżyło to dobrze. Z drugiej strony znak, że będę grane utwory z Blizn. Zaczęli od Nowego Rozdziału. Dźwięk tragedia (a na Leniwcu brzmiało bardzo fajnie). Oczywiście ustawieni za głośno. Sekcja kryła gitary. W zasadzie podczas Rozdziału ledwo je było słychać. Potem stopniowo się poprawiało, ale dobrze było dopiero na "Już nie z Tobą". Pełen sabotaż nowej płyty, Wraz z zespołem na scenie pojawił się Bartek Struszczyk. I to największy plus tego koncertu. Obecność Bartka oznacza zazwyczaj dużo nowych numerów (tych ostatecznie było 5) oraz fajniejsze wykonania numerów śpiewanych na dwa głosy. Z Blizn dostaliśmy po kolei Intro (z taśmy), Rozdział, Na dno, WWWW, a jakiś czas potem jeszcze Magnetyczny sen i Zwyczajnie nie. Szczerze mówiąc widząc Bartka mocno liczyłem, że pojawi się Do domu, bo tam tego drugiego wokalu chyba najbardziej brakuje w solowych wykonaniach Tomka (najbardziej musi się spieszyć, żeby drugi głos zaśpiewać), ale trudno. Najgorszy fragment to zdecydowanie sekcja kawaleryjska jak jedno za drugim poleciały obie kawalerie (jak ja nie lubię "palenia zgierza") oraz "galeon". Do tego wspomniane Już nie z Tobą oraz Wybieraj sam (spoko, nieoczywisty wybór ze Smaku). Jak zespół się kłaniał przed bisami, zrobiliśmy szybką ewakuację, bo niektórzy z nas mieli przed sobą 3 godziny jazdy, a żadne z nas nie miało ochoty na słuchanie Dorosłych dzieci. Oczywiście nas to nie ominęło, bo zanim doszliśmy do samochodu, zdążyliśmy wysłuchać większości tego kawałka. Nie wiemy czy zagrali coś jeszcze, ale Cezi pewnie uzupełni na setlist i będzie można sprawdzić.

Podsumowując set fajny, bo sporo Blizn. Szkoda, że grając 4 numery z Kawalerii znowu nie zagrali Grzeszników (było za to WWW). Dźwięk bardzo słaby. Organizacja tragedia - przede wszystkim za ogromny poślizg.

Publiczność zróżnicowana. Sporo starych metali, trochę menelstwa, trochę dzieci (takich poniżej 10 lat) i naprawdę sporo młodzieży, która rozkręcała ostre pogo. Rozczulił mnie stary metal, który przed koncertem stwierdził "Długo na nich czekałem. Liczę, że ostro dadzą do pieca. Najbardziej czekam na jaki był ten dzień i dorosłe dzieci", a potem przez 3 pierwsze numery wyglądał jakby się zastanawiał "gdzie do cholery jest Kupa". Trzeba mu jednak przyznać, że jak się już doczekał tego "dnia", to uczciwie go zaśpiewał. Na koncercie w Jarocinie też był taki ananasek, którego ulubionym numerem był dzień, ale w ogóle nie znał tekstu. Naszło mnie jeszcze takie przemyślenie, że skoro ich "najwierniejsi starzy fani" czekają najbardziej na "dzień" i "dzieci", to Turbo wcale nie jest zespołem metalowym, a harcerskim :D

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sie 24, 2025 11:08 am

Ogólnie jak na darmowy spęd dla kloszardów i ich nie mniej paskudnych żon set niezły. Wykonawczo nie mam zarzutów, szczególnie Tomek jechał jak zły i był naprawdę w wybornej formie. Świetnie, że Bartek Struszczyk był, nowy fryz bardzo mu służy ;) scena daleko od barierek, wkurzająca podróba Owsienko jako wodzirej imprezy. Sama impreza zorganizowana raczej słabo. Przyszliśmy na teren 20 min przed planowanym Turbo, a 10 minut później okazało się, że dopiero zaczyna poprzedni zespół. Finalnie obsuwa samego Turbo sięgnęła 1h20 co jest zwyczajnym napluciem w mordę przez organizatorów festynu. W takich sytuacjach powinno się po prostu skracać sety mniejszym zespołom - trudno.
Koncert nie zapadnie mi jakoś na długo w pamięć. Dodało mu to, że był darmowy, gdyby nie - na pewno bym się tam nie wybrał. Ogólnie zostałem zachęcony przez kolegę @Żelazny, który sam się nie pojawił, ale wyjaśniliśmy to już sobie i nie mam żalu, choć fajnie byłoby pośpiewać Dzień wspólnie. Co do dnia... No kurde, umocniło się moje przekonanie, że ja mam już dość tych piosenek - dzień, dzieci... Nie mogę ich przetrawić, dodatkowo są tak wydłużane i celebrowane... Super za to, że wleciało aż 5 kawałków z Blizn. No ale koncert skończył się dla mnie po Wybieraj Sam, gdy poszła część pierwsza, druga i galeon. Za to wtedy obudziła się reszta publiki :lol: już nie mogę się doczekać 40-lecia Kawalerii, pysznie!!!
Towarzystwo top of the top z minusem za brak Sardiego i Żelaznego, ale narzekać nie mam o co, wręcz przeciwnie - dzięki pz ;) pozdro dla ceziego, z którym prawie cały koncert przeżyliśmy ramię w ramię.

A no i pogoda - jebać. To było moje 25 Turbo i nic nie złapałem. Niedługo dojdę do średnio jednego koncertu na każdy rok mojego życia i takie ratio chyba trzeba utrzymać :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sie 24, 2025 11:17 am

O tak, wypiłem jeszcze bezalkoholową IPA z jakiegoś lokalnego browaru chyba ReCraft - bardzo spoko. Cena 12 zł wydawała się dość uczciwa jak na krafta "na mieście"
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 11:39 am

Tak, to piwko było dość delikatne (w sensie nasycenia i goryczki), ale jednocześnie smakowało jak IPA. Po przyzwyczajeniu do "wielkomiejskich" czy "kurortowych" cen, 12zł to bardzo przyzwoita kwota.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 11:55 am

Można jeszcze dodać, że podczas instrumentalnej części dnia, Tomek zszedł do fosy i pozbijał piątki z barierkowiczami. Niektórzy załapali na bardzo intensywną piątkę, albo misiaczka.

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: cezi » ndz sie 24, 2025 3:47 pm

Ja jednak będę o wiele mniej krytyczny w ocenie samego gigu i całego festiwalu niz moi szanowni przedmówcy.

Celowałem, żeby być przed 16.30 bo chciałem zobaczyć Burning Face. Kapelka niby z UK, ale w składzie ma trzech Polaków, więc wiadomo dlaczego znalazła się na tym festiwalu. Na Spotify raptem dwa utwory + jedna staroć na Youtube, ale ogólnie fajnie to brzmi i chciałem dać jej szansę obejrzenia na żywo. Zamiast 16.30, zaczęli o 17.05, czyli obsuwa była 35 minut. Na usprawiedliwienie organizatorów dodam tylko, że około 16.00 nad Miasteczkiem Śląskim przeszła konkretna ulewa, co mogło spowodować usprawiedliwione opóźnienie.
Tak czy siak, Burning Face zagrało bardzo poprawny koncert, żartowaliśmy z siostrą, że jeden otwieracz był lepszy niź wszystkie kapele które drugiego dnia występowały na Rock Castle przed Running Wild.
Kolejna kapela to Fire Aspect, ulubieńcy lokalnej publiczności, bo pochodzą z miasteczka śląskiego. To też sympatyczna muza bardzięj przeciągana w stronę brudnego heavy...coś tam Venomem zalatuje,m coś tam Motorhead. tez do posłuchania.
Należy tez zaznaczyć, że te kapele były naprawdę bardzo przyzwoicie nagłośnione. Selektywnie, nie za głośno, po prostu porządnie.
Iron Head odpuściłem i poszedłem sie trochę ogrzac do samochodu, Nie wiem @pz, czy długo szukaliscie parkingu, ale wdłuż drogi w zasadzie były wolne miejsca, ktoś wjeżdżał, ktoś wyjeżdzał, nie było jakiegoś mega problemu z parkowaniem.
Wróciełem na Leniwca, kiedy spotkałem przedmówców i w zasadzie cały koncert Leniwca leniwie przegadaliśmy.
Słusznie @Blackcocker zauważył, że jak jest dobre nagłosnienie i nie jest za głośno, to Wojtek sie odkręci i się odkręcił na maksa. Problemy z dźwiekiem Turbo nie są winą organizatorów, tylko bardziej technicznych, którzy troche wyglądali jakby pierwszy raz ogarniali setup. Podobno Konrad miał urodziny i byc może jakis szocik wszedł za mocno. Dosc powiedziec, że przez pół koncertu stali przy rigu Wojtka nie bardzo wiedząc jak ogarnac sprzężenia. A sprzęt tam stał co najmniej od godziny 14.00, bo jak podszedłem to perka Turbo była złożona jak i rzstawiony Marsjhall Wojtka z kolumna z logo Turbo.
Ale koncert miał też kilka duzych plusów. Jak na dożynkowy set, to aż pięć numerów zagrali z nowej płyty. Był Bartek, który doskonale robi chórki. Świetna forma wokalna Tomka, bardzo duzo ciągnał górek i widac, że mu się chciało. Wybacz Wszystkim Wrogom tez wpadło, a to nie jest oczywisty numer ostatnimi czasy. ja nie rozumiem Waszego utyskiwania, że grają Dorosłe Dzieci czy Jaki był ten Dzień non stop, podobnie jak obie kawalerie. Faktem jest, że 90 jak nie 95 procent publiki przychodzi albo na Dorosłe Dzieci właśnie + Dzień albo na Kawalerię. I Turbo od tego nie ucieknie, czy tego chcemy czy nie. Cieszmy się, jak w secie sa dwa lub trzy nieoczywiste numery. Akurat Do Domu to mi nie brakowało, bo to dla mnie najsłabszy numer z Blizn, ale gdyby zamienić W.W.W.W na Zawrót Głowy, to mamy seta z pięciu najlepszych numerów. A i tak weszły cztery świetne i jeden poprawny. Poza tym ja na numery z Kawalerii nigdy narzekac nie będę, bo łykam ją całą bez popity.
W mina Blackcockera ostentacyjnie dłubiacego w nosie i patrzącego się w telefon na kawalerii bezcenna. Nie wiem czy widziałeś, że gość z tyłu sie rzucał do Ciebie, bo sie wkurzał, że po cholere okupujesz barierkę i gapisz się w telefon.

Co do minusów...bardzo słaba strefa z żarciem....w porównaniu do czeskiego Rock Castle - przepaść.

Nie można tez oczekiwać, że darmowy festiwal będzie miał wszytsko na full wypasie. Uważam, że był zorganizowany na miarę mozliwości. Nota bene okazało się, że znam organizatora. Zagadałem do niego, że skąd ja Cie znam i nie mogłem sobie przypomniec. Okazało się, że on zajarzył i mnie poznał. Jechalismy wspólnie na koncert Arii do Berlina w 2004 roku. kawał czasu temu.

@pz i blackcocker - ale w sumie to jesteście ciołki. Jak pomyliliście Bytom z Miasteczkiem Śląskim (co w sumie samo w sobie jest sztuką), to juz trzeba było zahaczyć o piekny mural Romka Kostrzewskiego na Stroszku w Bytomiu. To jest właśnie po drodze na Tarnowskie Góry i Miasteczko Ślaskie. Chyba Wam @żelazny musi zrobić korepetycje z topografii Śląska i okolic. :D :D
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 4:11 pm

Nie no, jak byliśmy w Bytomiu i okazało się, że mamy jeszcze kawałek do przejechania, to nie było czasu na zwiedzanie :) Z drugiej strony jakbyśmy wiedzieli o obsuwie... No i skoro ulewa opóźniła cały start imprezy, to niestety, ale trzeba było poskracać sety wcześniejszych kapel o 1 numer. A ten Leniwiec to 2 lub 3 covery zagrał - po co to. Zwłaszcza w takiej sytuacji. Jak wychodziliśmy przed DD, to trawniku wzdłuż ulicy było już sporo wolnych miejsc i sporo ludzi wychodziło (co też pokazuje, że poślizg był zbyt duży), ale jak przyjechaliśmy na tą 20:15-20:20 to był tam full i zaparkowaliśmy w jakiejś bocznej uliczce.

Dźwięk na Leniwcu był na prawdę dobry, więc w sumie nie wiem co się wydarzyło na Turbo i nie winię za to organizatorów. Przynajmniej nie całkiem, bo jednak przerywający mikrofon konferansjera świadczył, że po ich stronie też coś nie do końca grało. "Zabawa" w wyciąganie kabla do mikrofonu Tomka to było jakieś kuriozum, nie wiem o co tam chodziło, ale Kuba z Bartkiem H. przecież rozkładają i składają im te sprzęty zawsze, więc raczej nagle się tego nie oduczyli :lol:

Co do DD, Dnia i Kawalerii. Wiadomo, że większość zna tylko pojedyncze numery. Wiadomo, że one wzbudzą największy entuzjazm. Wiadomo, że DD musi być. Fajnie jak na końcu, można wyjść wcześniej i wyjechać na luzie ;) Dodatkowo był to jednak fest. Na takich imprezach też tego Dnia bym oczekiwał. Dziwne, że Smaku jeszcze nie zagrali, ale może już wszyscy spieszyli się na ten pociąg do Bytomia :lol: No i te numery mi po prostu do seta nie pasują. Niby "napierdalamy, gramy ostro", a później wjeżdża to "ognisko" ;) W przypadku Kawalerii, to zawsze coś z niej grają. Najczęściej I, II i Żołnierza. O ile "róża-kolce" i "galeon" są spoko - przejadły mi się trochę ze względu na liczbę koncertów, ale mogę się pobujać i pośpiewać z przyjemnością, to "palenie zgierza" wywołuje u mnie odruch wymiotny. Grają go chyba najczęściej, a jest z nich po prostu najsłabszy. Słabszy tekst, słabe linie wokalne i muzycznie też słaby od siostrzanego utworu. Chętniej bym usłyszał każdy inny numer z Kawalerii od niego. Ja z Kawalerii najbardziej lubię Grzeszników, a tego ostatnio w ogóle nie grają, a jak już jest na setliście (jak na wiosennej trasie), to Wojtek go wykreślał za każdym razem jak byłem na koncercie.

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: cezi » ndz sie 24, 2025 4:26 pm

Właśnie...jeszcze jedna bardzo ważna kwestia co do minusów...

Obsuwy czasowe - Burning Face miało 35 minut obsuwy, ale Turbo już jedną godzinę i dwadzieścia minut. A to już jest nieakceptowalne, nawet jak na dożynkowy fest. każda kapela miała czas na bis. więc to się przedłużało/ A ponieważ była zamówiona kolejka wąskotorowa dla uczestników do Bytomia....bodajże o 23.35 - a koncert się skończył o 23.20, więc powstaje pytanie, czy czegos nie musieli skrócić/wyciać. Cos @blackcocker mówił, że mogli grac This War Machine, co byłoby spora stratą przy wczorajszej formie wokalnej Tomka.
@Sardi jestes w stanie podpytać bliżej źródła, czy czegoś nie wycieli z setu?

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » ndz sie 24, 2025 5:57 pm

Nie no ten This War to było przekomarzanie się Przemka. Jakby coś mieli wyciąć, to bym Smak Ciszy obstawiał.

Jeszcze w sprawie wpadek. Wszyscy trzej chwaliliśmy formę Tomka i Bartka, ale mieli taki jeden dziwny moment, zdaje się w WWWW, że Tomek nie wszedł ze śpiewaniem na początek zwrotki. Myślałem, że może coś mu w gardle odcięło głos, ale co dziwne Bartek przestał śpiewać po pierwszym słowie. Może Tomek pomylił zwrotki i usłyszeli, że im się tekst rozjeżdża. Ciekawe to było, ale nie było okazji zapytać.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » ndz sie 24, 2025 8:12 pm

@cezi słyszałem tego dziada co się sadził do mnie. Ja uzupełniałem setlistę na kawałku, który mnie nie interesował, a przez numery, których on nawet nie znał napierdalałem, więc niech się goni
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » ndz wrz 21, 2025 1:04 pm

Byłem wczoraj na wyjątkowym koncercie Turbo w Ciechocinku. Oby nigdy więcej podobnej wyjątkowości - w połowie seta Tomek miał niedyspozycję i musiał zniknąć na dobry kwadrans ze sceny. W tym czasie obowiązki wokalisty przejął Bogusz ....

Brawa dla Panów za znakomite opanowanie sytuacji.

Pełna relacja wieczorem...
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Metalophil » ndz wrz 21, 2025 2:47 pm

Byłem wczoraj na wyjątkowym koncercie Turbo w Ciechocinku. Oby nigdy więcej podobnej wyjątkowości - w połowie seta Tomek miał niedyspozycję i musiał zniknąć na dobry kwadrans ze sceny. W tym czasie obowiązki wokalisty przejął Bogusz ....

Brawa dla Panów za znakomite opanowanie sytuacji.

Pełna relacja wieczorem...
Ale że brzuch go rozbolał? ;)

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”