Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Maiden on tour 2026 - plotki, ploteczki :)

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: wt sie 19, 2025 5:13 pm Szkoda tylko, że jakoś nikt go już nie chce ściągać do PL, co uważam za dziwne
Black Silesia moglaby zrobic jakis klubowy gig, nie wierze ze to by sie nie spielo.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Chyba za mało "kultowa" rzecz na BS. Ale tak, po takiej przerwie i jednak zauważalnym zapotrzebowaniu na Maiden koncert BB, zwłaszcza z repertuarem TXF, to byłaby opłacalna impreza.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Od zapraszania BB do Polski mamy dwoch jegomosci od nas z forum przecież ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

To coś im nie idzie ostatnio. :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Swego czasu był co roku i z frekwencją bylo słabo już potem...

BTW chyba nie ten temat
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: DeJMIeN Wielki »

No właśnie. Zapraszany bez sensu co roku w okresie trylogii, a kiedy wreszcie jest dobry powód by go sciagnać to nikomu się nie chce...
Awatar użytkownika
The_Alchemist
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: The_Alchemist »

Temat Blaze'a to już chyba sprawa zamknięta na razie niestety u nas. Witam ponownie Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Witamy ponownie :pijak:
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

The_Alchemist pisze: ndz sie 31, 2025 11:28 pm Temat Blaze'a to już chyba sprawa zamknięta na razie niestety u nas. Witam ponownie Forumowiczów!
Uchyl trochę rabka tajemnicy ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

A tam rabka, otwieraj cale drzwi. :D Witamy.
Awatar użytkownika
The_Alchemist
-#Charlotte
-#Charlotte

Wiadomo, że Blaze przyjeżdżał do nas nad wyraz często w ostatnich 10 latach, pomijając pandemię. Ostatnio na dwóch koncertach w 2018 roku w Krakowie i Warszawie. W 2019 pominął Polskę, zagrał wtedy świetne dwa koncerty w Brnie, a rok później miał wpaść do nas na Steel Fest w 2023, który niestety się nie odbył (odsyłam do Zygiego). Od tamtego czasu chłopaki olali nasz kraj, ze względu na hm... właśnie nie wiadomo. Koncertowali u nas dość często, patrząc zwłaszcza na okres 2015-2018, a teraz PL wypada z każdej trasy u nich. Jakiś czas temu pisałem z Chrisem Appletonem z zapytaniem, o co chodzi, bo przecież Zygi robił im najlepsze gigi na trasie (słowa samych muzyków), a teraz dupa i kamieni kupa, omijają nas od lat. Jego zdaniem nie ma chęci zrobienia koncertu w Polsce ze strony organizatorów, kluby się nie odzywają, więc tak jak ostatnio, robią np 10 gigów w Niemczech, Czechy też są prawie zawsze na trasie, a w naszej części Europy nic. Po ostatnim koncercie w Warszawie, w hotelu, pytałem Blaze'a o plany na dalsze lata u nas, zdecydowanie był na tak. Jak ja to widzę? Problemem nie jest Blaze, a Appleton, który ma jakieś dziwne wymagania co do frekwencji i oczywiście kasy. I to jest dziwne dla mnie, bo zespół zawsze dostaje podstawę za grę, niezależnie od sprzedanych biletów, mają swoją stawkę. I czy przyjdzie 1000 osób, czy 3 i tak zarabiają. Myślę, że głównym problemem są kluby w PL, które nie są zainteresowane Blazem i tym, co robi ostatnio jako muzyk. Ostatni album nie należy do dobrych, muzycy Absolvy, a zwłaszcza Chris jest wtórny, ostatnim dobrym wydawnictwem jest Endure And Survive, trzecia część trylogii ich wypaliła, a o War Within Me się nawet nie wypowiem. Niemniej zaskakujące było dla mnie to, że trasa na 30 lat X-Factor i 25 lat Silicon Messiah, zresztą bardzo dobrze sprzedana w Europie, z soldoutami, omija Polskę. Nie jest to dla mnie zrozumiałe, tym bardziej patrząc na fanów i fakt, że po tylu latach bez problemu zapełniliby co najmniej Kwadrat, czy nawet Progresję. Ale tak jak pisałem, wg mnie nie ma w nich chęci do powrotu do Polski z w sumie niezrozumiałych dla mnie przyczyn.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

W 2019 Blaze nie pominął Polski. Tychy, klub Underground - byłem, widziałem, słyszałem. Nawet fotę sobie po gigu cyknąłem z Błażejem :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ale co klub obchodzi jakość wydawanych albumów przez muzyka? Wszystko rozchodzi się o kasę przecież. Za wynajecie klubu, akustyka itp. trzeba zapłacić, plus kasa dla zespołu. I okazuje się, że przy frekwencji jaka jest na Blaze, z biletów nie starcza. Więc nikt za to nie chce się brać.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W Krakowie w 2018 była bardzo spoko frekwencja. To był koncert akustyczny, nie wiem, czy to pomagało w sprzedaży biletów, czy działało wręcz przeciwnie, a może i w ogóle nie miało wpływu na zainteresowanie.

No i miał być gig w 2020 z okazji rocznicy Tenth Dimension (też w Krk), ale nie odbył się z wiadomych względów. Więc jakieś przymiarki jednak były, żeby Blaze'a ściągnąć do nas po 2019.

Btw, na tym etapie dyskusję można chyba przenieść do stosownego tematu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
The_Alchemist
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Blaze Bayley

Zwracam honor, rzeczywiście był w Tychach w 2019, kompletnie zapomniałem o tym koncercie. Pewnie dlatego, że byliśmy z Zygim w Brnie, gdzie w sumie frekwencja była mega dobra na obydwu gigach. Nie zmienia to faktu, że stuka już 6 lat jak nie wpadli do PL. Gdzieś się pogubiłem.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Bardzo fajny koncert na KiT, żre na żywo ten Factor
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Antypolak Blejz.
A
B
C
D
E
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

W marcu 2026 koncerty w Niemczech, w Czechach i Szwecji. Polski brak w rozpisce.... mimo że okrąża nas...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Max323 pisze: pt paź 03, 2025 4:02 pm Antypolak Blejz.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Przecież na swoim ostatnim koncercie u nas powiedział, że nigdy więcej nie zagra dla Polaków i Żydów.
ODPOWIEDZ