02/09/2025 - Die Toten Hosen - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 02/09/2025 - Die Toten Hosen - Warszawa
Hehe... Nie, sam język niemiecki.
Najwyraźniej polscy fani poza mną nie mogli kupić biletów bo Niemce wszystkie wykupiły... Mają swoich Dzosefów w sporej liczbie i cała trasa wyprzedała się w godzinę - wszędzie proporcje lokalsów i najeźdźców zapewne podobne.
Najwyraźniej polscy fani poza mną nie mogli kupić biletów bo Niemce wszystkie wykupiły... Mają swoich Dzosefów w sporej liczbie i cała trasa wyprzedała się w godzinę - wszędzie proporcje lokalsów i najeźdźców zapewne podobne.
No to przyznam, że jestem pod wrażeniem. Nie kojarzę, by Niemiaszki tak kochały swoje kapele. W lipcu widziałem Accept w Niemczech i sporo uczestników wydarzenia (Accept robił za support Priest) znało zespół bardzo pobieżnie, a publiczność nie okazywała zbyt wielkiego zaangażowania koncertem. Ciekawa sprawa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Cóż, powtórzę że jako Polak, myślałem, że zespół co najmniej dekadę nie istnieje 
- johnny_o
Accept w przeciwieństwie do DTH nie wyprzedaje u siebie samodzielnie stadionów... Ale mocno specyficzni muszą być ci fani, to swoją drogą - tuż przed supportem jakaś babka podbiła do mnie z piwem pytając na pewniaka po niemiecku czy sobie nie życzę
Ja w koszulce Hammerfalla z piękną brytyjską flagą odpowiedziałem "Nein, danke, ich bin aus Gross Britanien", tak jak by to cokolwiek tłumaczyło, ale uznałem że pasuje bo cała trasa nazywa się Keep Calm And Carry On
Support bardzo przyjemny, polski zespół grający pop punk po angielsku z żeńskim wokalem. Pod koniec, niedaleko mnie na barierkach zaczęły się jakieś kwasy, aż ochroniarz się pofatygował na drugą stronę i wyprowadził jakiegoś delikwenta - nie zdążyłem się zorientować czy to wewnętrzne sprawy Rzeszy czy nie, ale bardzo prawdopodobne 
- johnny_o
10 minut do głównej gwiazdy, a jedyne teksty po polsku padły ze sceny... Szalik LFC już na honorowym miejscu, z godnością zdzierżę YNWA 
Może jeszcze jakieś polskie słowa padną jeśli jeden taki czerwonowłosy jegomość się pojawi w pobliżu 
- johnny_o
Hehe... Z tego co się orientuję panowie nie darzą się sympatią, a wykon będzie po niemiecku i bez gości 
johnny, grają Pushed Again?
Pushed Again bym posłuchał chętnie. Zawsze można wypushnąć wtedy gości z zachodu za granicę 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A Campino to nie ma juz 70 lat? 
Na Vivie, kilka dekad temu, już wyglądał staro
Na Vivie, kilka dekad temu, już wyglądał staro
Niemcy straszne bydło, rzucają tymi piwami z prawa na lewo.
Widziałem kilka osób kupujących mix 1/2 piwa i 1/2 coli. Chyba tylko po to żeby współczynnik klejenia się podłogi był większy
Jak w każdym kraju kocioł czy inne sciano smierciowo podobne rzeczy organizowane na najspokojniejszych numerach.
Campino tym razem starał się mówić po angielsku, poprzednio w Stodole prawie wszystko było po niemiecku, tutaj też często, ale starał się mimo wszystko mówić po angielsku
No i widać dorosłość weszła, nie było wspinania się po rusztowaniach.
DTH ma ostateczną wersję technicznego. Tleniona plereza, okulary, biała żonobijka i szorty adidasa ledwo zasłaniające tyłek
A tak na serio to bardzo dobry koncert, 1:40 grania.
Pushed Again było, Alles aus Liebe nie było
Widziałem kilka osób kupujących mix 1/2 piwa i 1/2 coli. Chyba tylko po to żeby współczynnik klejenia się podłogi był większy
Jak w każdym kraju kocioł czy inne sciano smierciowo podobne rzeczy organizowane na najspokojniejszych numerach.
Campino tym razem starał się mówić po angielsku, poprzednio w Stodole prawie wszystko było po niemiecku, tutaj też często, ale starał się mimo wszystko mówić po angielsku
No i widać dorosłość weszła, nie było wspinania się po rusztowaniach.
DTH ma ostateczną wersję technicznego. Tleniona plereza, okulary, biała żonobijka i szorty adidasa ledwo zasłaniające tyłek
A tak na serio to bardzo dobry koncert, 1:40 grania.
Pushed Again było, Alles aus Liebe nie było
- johnny_o
Było Pushed Again, nie było wiadomych przebojów polskich zespołów. Za to kilka moich ulubionych numerów, plus YNWA aż dwukrotnie - takie wykonania można spotkać tylko na Anfield i Parkhead, ciary. Campino ma zaledwie 63 lata i trzyma się bardzo dobrze.
Mein Gott, co to był za rozpierdol... Najbardziej soldoutowy ze wszystkich soldoutów. Ja wiem że Niemcy mają spore doświadczenie w upychaniu Untermenschów na małej przestrzeni, ale 80 lat później i głównie swoich? Sardynki w puszce w porównaniu pływają w morzu. Jeszcze nigdy nie doświadczyłem takiego ścisku w klubie, top 5 najcięższych pod tym względem moich koncertów ever, nie wiem czy którekolwiek Maiden się umywa. Takiego chóralnego niemieckiego śpiewu nasza stolica nieczęsto doświadcza, sam wyśpiewałem kilka najlepiej znanych tekstów. Flagi i szaliki wszędzie, całe szczęście zasłonił mi tylko na chwilę pod koniec jakiś Argentyńczyk. Na początku zostałem wbity w trzeci rząd i tak sobie dotrwałem, ani przez sekundę nie myślałem o ewakuacji bo przeżyłem Slayera na Bemowie, a w nagrodę wpadła kostka
Najciężej było na pierwszych bisach, jak Campino wyrósł na barierkach tuż po mojej lewej, i stan taki się utrzymał jeszcze przez prawie pół godziny do samego końca. Jestem umęczony ale szcześliwy, ucziwe równe 100 minut grania i bardzo chętnie powtórzę przy najbliższej okazji. Koszulka mi pływała w ręku od połowy koncertu - mieszanka potu, wody, piwa i innych napojów. Podłoga rekordowo klejąca. Chciałem z wrażenia kupić trasową, ale już nie było największego 2XL. Jeszcze nie widziałem tak dużego zespołu z tak ubogim merchem - dosłownie dwie koszulki, czarne, ten sam wzór, męska i damska, po 150 zł. To już support miał więcej gratów. Ale ładna - klasyczne KCACO z przodu, a z tyłu nazwa zespołu i lista koncertów.
Mein Gott, co to był za rozpierdol... Najbardziej soldoutowy ze wszystkich soldoutów. Ja wiem że Niemcy mają spore doświadczenie w upychaniu Untermenschów na małej przestrzeni, ale 80 lat później i głównie swoich? Sardynki w puszce w porównaniu pływają w morzu. Jeszcze nigdy nie doświadczyłem takiego ścisku w klubie, top 5 najcięższych pod tym względem moich koncertów ever, nie wiem czy którekolwiek Maiden się umywa. Takiego chóralnego niemieckiego śpiewu nasza stolica nieczęsto doświadcza, sam wyśpiewałem kilka najlepiej znanych tekstów. Flagi i szaliki wszędzie, całe szczęście zasłonił mi tylko na chwilę pod koniec jakiś Argentyńczyk. Na początku zostałem wbity w trzeci rząd i tak sobie dotrwałem, ani przez sekundę nie myślałem o ewakuacji bo przeżyłem Slayera na Bemowie, a w nagrodę wpadła kostka
Fajna relka, Szefie. Ciekawe - Niemcy są chyba uznawani za raczej kołkowaty i sztywny tłum, a ten zespół robi z nich konkretnych imprezowiczów 
- johnny_o
Dzięki, jeszcze mi dzwoni w uszach i z rana grzeję na YT
No właśnie, ten zespół i ich fani to fenomen. Być może kilka innych kapel niemieckojęzycznych jest otoczonych w kraju podobnym kultem, a my po prostu bywamy na niewłaściwych koncertach 
Możliwe że Bohse Onkelz ma większy kult. Oni potrafili na swój pożegnalny koncert ściągnąć kilkaset tysięcy ludzi, to samo na reunion. Ich fani jeżdżą po wszystkich koncertach na trasie i są nieźle walnięci.
Jak grali na Rock Fest Barcelona w 2019 to pod sceną tylko język niemiecki było słychać.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
Zdecydowanie, o nich pomyślałem w pierwszej kolejności.Kevin18 pisze: ↑śr wrz 03, 2025 10:35 amMożliwe że Bohse Onkelz ma większy kult. Oni potrafili na swój pożegnalny koncert ściągnąć kilkaset tysięcy ludzi, to samo na reunion. Ich fani jeżdżą po wszystkich koncertach na trasie i są nieźle walnięci.
Jak grali na Rock Fest Barcelona w 2019 to pod sceną tylko język niemiecki było słychać.
Ale to tylko dobrze świadczy zarówno o zespole jak i wiernych fanach, że mają taki fan base.Kevin18 pisze: ↑śr wrz 03, 2025 10:35 amMożliwe że Bohse Onkelz ma większy kult. Oni potrafili na swój pożegnalny koncert ściągnąć kilkaset tysięcy ludzi, to samo na reunion. Ich fani jeżdżą po wszystkich koncertach na trasie i są nieźle walnięci.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- johnny_o
No jasne, i bardzo się cieszę że mogłem w czymś takim uczestniczyć - mega ciekawe doświadczenie i jedyne w swoim rodzaju dla mnie jeśli chodzi o koncerty w Polsce.