03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Zakk jako head logiczny. Zwłaszcza w kontekście Ozza to jednak znane nazwisko. Brak informacji, że to head -> ktoś tam z komunikacji jest do odstrzału. Samo ogłoszenie spoko. BLS trochę kiedyś słuchałem, chętnie pójdę na chwilę koncertu. Gathering i Blood Incantation chętnie zobaczę (na to drugie nie udało mi się dotrzeć jak grali na wiosnę).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie no, to powinno być od razu jasno powiedziane "to jest zespół zamykający główną scenę w jeden z dni festiwalu"Żelazny pisze: ↑czw wrz 04, 2025 1:31 pmTu pełna zgoda, jeszcze żeby nie napisali w ogóle, to powiedzmy - ale po co pisać w jednym miejscu a w innym nie?Caracalized pisze: ↑czw wrz 04, 2025 1:26 pm Czemu w normalny sposób zaraz przy ogłoszeniu nie napisali, że to head? xDD
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Szczerze, to dla mnie mnie to BLS to trochę kula w płot jednak. Ten zespół był u nas rozchwytywany... Tak z 10 lat temu. I grywał wówczas w klubach pokroju B90 czy Studio. Na długi czas w ogóle zniknął z mojego radaru i to chyba nie z mojej winy (chociaż zupełnie mi wisi). Teraz niby wracają, ale czy naprawdę to zainteresowanie aż tak wzrosło? In Flames to przynajmniej jest nazwa znacząca dla swojego gatunku, Sepultura zachęcała żegnaniem się z fanami. Ba, to już taki Jinjer, który rok temu headlinerem nie był, jest obecnie bardziej rozchwytywanym zespołem, aniżeli BLS.
Ale tu w zasadzie nie chodzi o to, kto tym headem ostatecznie jest, tylko o to, że znowu nie zadbano o należytą transparentność. A mieli jedno, banalne wręcz zadanie.
Ale tu w zasadzie nie chodzi o to, kto tym headem ostatecznie jest, tylko o to, że znowu nie zadbano o należytą transparentność. A mieli jedno, banalne wręcz zadanie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Żeby na papierze wszystko się zgadzało. "No co, przecież w tym roku napisaliśmy, kto jest gwiazdą główną?" - ale na stronę internetową ofc wejdzie ograniczona liczba zainteresowanych, a pozostałych można mamić wizjami Metalliki i innego Running Wild.Żelazny pisze: ↑czw wrz 04, 2025 1:31 pmTu pełna zgoda, jeszcze żeby nie napisali w ogóle, to powiedzmy - ale po co pisać w jednym miejscu a w innym nie?Caracalized pisze: ↑czw wrz 04, 2025 1:26 pm Czemu w normalny sposób zaraz przy ogłoszeniu nie napisali, że to head? xDD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ale doceńcie konsekwencję w nieogłaszaniu headów. Powiedzieli, że to bez znaczenia i tego się trzymają.

www.MetalSide.pl
No, zaraz jakiś Szubrycht albo inny spec wyskoczy w ramach damage control i znowu zrobi "damage" bez "control" 
SEPTIC FLESH, Blood Incantation, Gathering...
Fajnie fajnie!
: 
Fajnie fajnie!
Ten Sceptic flesh to jakiś uznany dobry, zespół? Bo pamiętam jak grali jako support przed Hypocrisy w 2022 to mi się wydawali średni.
Ja uwielbiam Greków!
Polecam genialny koncert w Meksyku z chórem i orkiestra - jest na YT.
Bylem w Wawie na tym koncercie
Septic *
Polecam genialny koncert w Meksyku z chórem i orkiestra - jest na YT.
Bylem w Wawie na tym koncercie
Septic *
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Kwestia subiektywna. Znam takich, dla których SepticFlesh to zespół życia, w którym mieszają się melodyjne wpływy death- i blackmetalowe z orkiestracjami i wokalami, które kiedyś kojarzyły mi się z Nergalem.
A zresztą, jeżeli lubisz poznawać po kawałkach, to proszę, z najlepszej (moim zdaniem oczywiście) ich płyty: https://youtu.be/mpyAPEqmI7Q?si=SYKU-KAnUYBB86r_
A zresztą, jeżeli lubisz poznawać po kawałkach, to proszę, z najlepszej (moim zdaniem oczywiście) ich płyty: https://youtu.be/mpyAPEqmI7Q?si=SYKU-KAnUYBB86r_
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Ja polecam kawalek Vampire from Nazareth ! \m/
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Z tej samej płyty, dołączam się do polecanki 
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
KRIMH cały czas wali w gary w SF?
Dzięki Panowie, obczaję 
-
Morgoth143
- -#Charlotte

Dzisiaj uszczęśliwimy was czterema nazwami – to Kublai Khan TX właśnie, a także Scour, Acid King i Winterfylleth
- blackcocker
- -#Moderator

Szczęśliwy się nie czuję 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Jaka bieda jak na pierwsze nazwy. Przecież tu pół nazwy nie ma która zachęcia by wybrać akurat Mystic. I mówię to jako osoba mająca w dupie headlinerów.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Matko bosko ale gówno
Scour? Nie znałem tego projektu Anselmo. Czyli zamiast Pantery będziemy mieli inne projekty jej obecnych członków. Czekam w takim razie na Anthrax do kompletu
.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Weźcie wy posłuchajcie Acid Kinga, przecież to sztosowa nazwa.