06/10/2025 - Ashes of Ares (Matt BARLOW, Freddie VIDALES) - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 06/10/2025 - Ashes of Ares (Matt BARLOW, Freddie VIDALES) - Kraków
Jak zaczynają tymi dwoma swoimi utworami a potem zaczyna się Dark Saga to różnica w jakości jest dramatyczna
Forum internetowe to poważna sprawa.
Słuchałem tych numerów AoA, które grają. Jak dla mnie okej muzyka. Jaj nie urywa, ale nie są to jakieś szroty, a tego się trochę obawiałem. Zamykacz chyba najlepszy. Szkoda tylko, że te płyty tak źle brzmią, bo to naprawdę jest katastrofa i o tę produkcję dopomina się rok 2008 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bo te płyty nie są jakieś obraźliwie złe, po prostu ta Dark Saga jest tak dobra 
Dobrze, że 2 numery na rozgrzewkę idą. Zespół się rozgrzeje, ewentualne korekty dźwięku do poprawy i na pełnej wchodzi "The Dark Saga". Pasuje mi to.
www.MetalSide.pl
Dobry fuck up. Wg. orgów start o 19:30, wg. zespołu o 20. No i wychodzi na to, że wersja zespołu jest tą właściwą.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Mimo lekkiej niedyspozycji Matta i tak bdb koncert. Ludzi może nie jakoś specjalnie dużo, ale praktycznie każdy wiedział po co tam był. I oczywiście pozdrowienia dla kochanych forumowiczów.
Kraków nie ma szczęścia do Iced Earth
W 2018 skrócony set, teraz Matt...
I od razu zaznaczę, że wyszedłem z gigu bardzo zadowolony. The Dark Saga to jeden z najlepszych albumów Iced Earth i super było usłyszeć te kompozycje na żywo. Nie wiem, co pchnęło Matta i Freddiego do grania tego krążka na żywo, ale to był świetny pomysł. Do tego Burning Times, króciutki fragment Dante's Inferno i kilka autorskich - w mojej opinii całkiem fajnych - numerów. Przystępne, dobre połączenie. Niestety Matt był chory, co skutkowało tym, że praktycznie w ogóle odpuścił górki. Szkoda, bo to jednak bardzo istotny element jego wokalnego arsenału i miejscami naprawdę ich brakowało (A Question of Heaven, ech...), ale cóż zrobić, takie życie. I tak słychać było, że dawał z siebie wszystko. Publika zresztą też wspierała go jak mogła, w ogóle pod względem klimatu był to naprawdę git koncert. No i Barlow wydaje się przesympatycznym gościem, rzadko kiedy taką mordę widzę na koncercie
Ta trasa to niby trochę "mamy Iced Earth w domu", ale... No właśnie, MAMY COKOLWIEK, bo na pana terrorystę/patriotę/kapusia/neofitę nie ma co liczyć. Niech wracają nawet i za tydzień z Burnt Offerings, Something Wicked, czy jakimkolwiek innym albumem
Pozdro dla spotkanych Forumowiczów.
I od razu zaznaczę, że wyszedłem z gigu bardzo zadowolony. The Dark Saga to jeden z najlepszych albumów Iced Earth i super było usłyszeć te kompozycje na żywo. Nie wiem, co pchnęło Matta i Freddiego do grania tego krążka na żywo, ale to był świetny pomysł. Do tego Burning Times, króciutki fragment Dante's Inferno i kilka autorskich - w mojej opinii całkiem fajnych - numerów. Przystępne, dobre połączenie. Niestety Matt był chory, co skutkowało tym, że praktycznie w ogóle odpuścił górki. Szkoda, bo to jednak bardzo istotny element jego wokalnego arsenału i miejscami naprawdę ich brakowało (A Question of Heaven, ech...), ale cóż zrobić, takie życie. I tak słychać było, że dawał z siebie wszystko. Publika zresztą też wspierała go jak mogła, w ogóle pod względem klimatu był to naprawdę git koncert. No i Barlow wydaje się przesympatycznym gościem, rzadko kiedy taką mordę widzę na koncercie
Ta trasa to niby trochę "mamy Iced Earth w domu", ale... No właśnie, MAMY COKOLWIEK, bo na pana terrorystę/patriotę/kapusia/neofitę nie ma co liczyć. Niech wracają nawet i za tydzień z Burnt Offerings, Something Wicked, czy jakimkolwiek innym albumem
Pozdro dla spotkanych Forumowiczów.
Piękny koncert. Matt Barlow jest piękny, "The Dark Saga" jest piękna...
Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych Sanktuarian! Jesteście piękni!
www.MetalSide.pl
Mnie do szczęścia zabrakło tylko Melancholy. Jestem mega podjarany tym, że mogłem usłyszeć A Question of Heaven. Tak jak Schizoid mówi, brakowało trochę górek pod koniec, ale i tak jestem przeszczęśliwy. Śmieszne, bo jeszcze w niedzielę nie wiedziałem, że ten koncert ma się odbyć. XD
Pozdro dla wszystkich spotkanych Sanktuarian.
Pozdro dla wszystkich spotkanych Sanktuarian.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Zajechało Wojtkiem Mazolewskim na pełnej.... a Ci nie spotkani czy tez są piekni czy już niePiękny koncert. Matt Barlow jest piękny, "The Dark Saga" jest piękna...
Koncert na plus, fajny wieczór wczoraj
Super koncert, pomysł z trasą wypalił bez dwóch zdań. Hajlajtem dla mnie Question of Heaven - ulubiony wałek z płyty. Z nie Iced Earhtowych wałków najbardziej mi podszedł pierwszy po sadze - I Am the NIght, fajne ooo ooo. Studio to super miejscówka. Pozdrowienia dla spotkanych forumowiczów.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Bardzo fajny koncert, publika - "nieliczni ALE FANATYCZNI" - zrobiła klimat mimo dostrzegalnej niedyspozycji Matta. To był wspaniały wieczór. Gdybym nie słyszał kiedyś wcześniej Melancholy, czułbym lekki niedosyt, no ale to nie był numer na wczorajszy głos naszego wokalisty.
Dark Saga pozostaje moją najmniej ukochaną klastyczną płytą ICED EARTH, choć odegrana została znakomicie.
Czekam na powrót całego zespołu pod egidą Pana Jona
)
Bardzo chętnie pogadałbym chwilę dłużej z Wami po koncercie, ale trzeba było wracać :/
Dark Saga pozostaje moją najmniej ukochaną klastyczną płytą ICED EARTH, choć odegrana została znakomicie.
Czekam na powrót całego zespołu pod egidą Pana Jona
Bardzo chętnie pogadałbym chwilę dłużej z Wami po koncercie, ale trzeba było wracać :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A widzisz, to mi najsłabiej
Mega wieczór - wspaniała "The Dark Saga" w całości, kostka od Freddiego, podpisane wspólne fotki z Barlowem i Fredem (:D), no i mnóstwo spotkanych znajomych. Sztosik!
"I Died For You": https://www.youtube.com/watch?v=WxKE6_mq7F0
"I Died For You": https://www.youtube.com/watch?v=WxKE6_mq7F0
www.MetalSide.pl
Nie wiem, nie widziałem przecieżpaulek pisze: ↑wt paź 07, 2025 7:15 amZajechało Wojtkiem Mazolewskim na pełnej.... a Ci nie spotkani czy tez są piekni czy już niePiękny koncert. Matt Barlow jest piękny, "The Dark Saga" jest piękna...
Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych Sanktuarian! Jesteście piękni!![]()
![]()
Koncert na plus, fajny wieczór wczoraj
Pozdro!
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

Ciężko coś dodać do przedmówców, więc dodam najważniejsze info, że wleciała kostka Freddiego 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***