29/04/2026 - Eric Clapton - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
29/04/2026 - Eric Clapton - Kraków
29 kwietnia 2026 - TAURON Arena Kraków
Przedsprzedaż Ticketmaster: wtorek, 7 października, godz. 11:00
Sprzedaż ogólna: piątek, 10 października, godz. 11:00
ERIC CLAPTON ogłosił serię koncertów w Europie zaplanowanych na 2026 rok. W ramach trasy artysta wystąpi m.in. w Polsce, Czechach i na Węgrzech. Ogłoszeniu towarzyszy premiera niepublikowanego wcześniej singla i teledysku Forever, napisanego przez Jerry’ego Williamsa. Koncerty w Europie będą kontynuacją udanej trasy po USA w 2025 roku, podczas której Clapton zagrał m.in. wyprzedany koncert w Madison Square Garden.
Więcej informacji na www.LiveNation.pl
Przedsprzedaż Ticketmaster: wtorek, 7 października, godz. 11:00
Sprzedaż ogólna: piątek, 10 października, godz. 11:00
ERIC CLAPTON ogłosił serię koncertów w Europie zaplanowanych na 2026 rok. W ramach trasy artysta wystąpi m.in. w Polsce, Czechach i na Węgrzech. Ogłoszeniu towarzyszy premiera niepublikowanego wcześniej singla i teledysku Forever, napisanego przez Jerry’ego Williamsa. Koncerty w Europie będą kontynuacją udanej trasy po USA w 2025 roku, podczas której Clapton zagrał m.in. wyprzedany koncert w Madison Square Garden.
Więcej informacji na www.LiveNation.pl
- Shedao Shai
- -#Nomad

Re: 29/04/2026 - Eric Clapton - Kraków
Kurde, zobaczyłbym go sobie w końcu.
O kurwełe, tego się nie spodziewałem. Pewnie będą głównie bilety platinium za miliony monet, ale może uda się dorwać coś w normalnej cenie.
- Shedao Shai
- -#Nomad

W Czechach bilety od 2690 kc, czyli na dzień dzisiejszy 470 zł kurłaaaaaaaa
- Shedao Shai
- -#Nomad

Mam flashbacki do 2013, kiedy tata wyciągał mnie na Erica w Łodzi i obiecywał nawet że mi kupi bilet, a ja powiedziałem nie, bo mi się nie chciało. Aaach, jak piecze, aaaach, a co dopiero będzie jutro xD
O kuuurwaaaa...
Claptona widziałem dwa razy i pogodziłem się z tym że trzeciego nie będzie, ale w takim razie trzeba pożegnać Króla za wszelką cenę!
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Terminowo póki co prawie każdy przyszłoroczny koncert (który mam na oku) mi tak odpowiada, że kurwa... tutaj też szkoda nie skorzystać z okazji, nawet jak bilety będą za milion złotych i Claptona lubię przede wszystkim z Cream i jego solowa twórczość specjalnie mi nie podchodziła, ale szkoda nie zobaczyć kiedy będzie tak blisko i w wolnym dniu kiedy nie będę musiał specjalnie brać żadnego wolnego 
Wielki Muzyk i ... Bohater walki z terroryzmem covidowym
Jadę
Jadę
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
A czy wypowiadał się na temat Komika? 
- Shedao Shai
- -#Nomad

No i 475 zł chudszy. Za najtańszy bilet. Ała, ała, piecze.
475zł Ałłłłła. No cóż zrobić... Od dziś na śniadanie chleb posmarowany nożem
jak trzeba to trzeba
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Szczerze to 475 zł za płytę na Claptona to naprawdę akceptowalny poziom biorąc pod uwagę jak mało koncertów obecnie gra i fakt, że popyt na jego występy na pewno jest duży.
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Właściwie to spodziewałem się droższych biletów i to chyba cud, że trzy godziny po rozpoczęciu przedsprzedaży udało mi się jeszcze załapać na zakup. No to kolejna legenda będzie odhaczona i wychodzi na to, że jest szansa się zobaczyć z paroma Sanktuarianami przy okazji 
- Shedao Shai
- -#Nomad

Z tym popytem to bez przesady, wciąż można kupować bilety.
Bo ogłosił sporo koncertów i to w miejscach w których dość egzotycznych jak na ostatnie lata dla siebieShedao Shai pisze: ↑wt paź 07, 2025 3:34 pm Z tym popytem to bez przesady, wciąż można kupować bilety.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Ale o ile dobrze widzę to on na razie ma tylko trzy koncerty zaplanowane na Europię w przyszłym roku xD Co prawda blisko siebie, ale nadal wystarczająco, by ludzie z innych krajów się przy okazji rzucili na te bilety, a w Polsce też mu fanów raczej nie brakuje.
Edit: Dobra, widzę że on aż tak rzadko nie gra koncertów w ostatnich latach, to może lekko przeceniłem popyt na jego sztuki xD Co w sumie i tak nie zmienia faktu, że on już jest w naprawdę zaawansowanym wieku i ciężko powiedzieć jak długo jeszcze te struny będzie szarpał.
Edit: Dobra, widzę że on aż tak rzadko nie gra koncertów w ostatnich latach, to może lekko przeceniłem popyt na jego sztuki xD Co w sumie i tak nie zmienia faktu, że on już jest w naprawdę zaawansowanym wieku i ciężko powiedzieć jak długo jeszcze te struny będzie szarpał.
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2025 3:53 pm przez Caracalized, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie no, 475 zł za Największego Żyjącego Gitarzystę to kwota zaskakująco niska, przy obecnych realiach spodziewałem się sześciu-siedmiu stów. Bilet kupiony, na ten gig jaram się zdecydowanie najbardziej ze wszystkich przyszłorocznych koncertów.
Nuda.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest