Ciekawostka: ostatnio puściłem Coat of Arms, bo próbowałem namówić córkę, żeby do prezentacji na temat Powstania Warszawskiego wstawiła jako tło muzyczne fragment Uprising Sabatonu. Nie udało się
Sabaton
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sabaton
Sabaton widziałem 4 razy. 3 razy w latach 2008-2009 i raz w 2017 jak supportował ich Accept. Dwie pierwsze płyty nawet spoko. Nic skomplikowanego czy rozbudowanego, ale przyjemnie się słuchało. Coat of Arms już zdecydowanie gorzej. Potem ostry zjazd.
Ciekawostka: ostatnio puściłem Coat of Arms, bo próbowałem namówić córkę, żeby do prezentacji na temat Powstania Warszawskiego wstawiła jako tło muzyczne fragment Uprising Sabatonu. Nie udało się
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dzieci ze szkoły są ci wdzięczne, nawet jeśli nie wiedzą o sytuacji
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Z tego co słuchają dzieci ze szkoły (poza moimi) to pewnie Young Leosia jest najbardziej słuchalna. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Śmieszne jak zawsze się musi znaleźć ktoś, kto rzuci takim komentarzem
Że też wszyscy na ludzie na świecie nie słuchają tylko Dream Theater i Pink Floyd. To jest ambitna muzyka. Nie jakieś tam Sabatony.
- Caracalized
- -#Moonchild

John Coltrane i Miles Davis to je muza, a nie jakieś Pink Floydy czy Dream Theatery. Jazz to nadmuzyka.
Amatorzy się pchają do tej zabawy zdecydowanie za często, a potem się tylko ośmieszają
Amatorzy się pchają do tej zabawy zdecydowanie za często, a potem się tylko ośmieszają
Ja akurat często słucham jakichś mózgotrzepów z eurobeatu z lat 90. czy innych tego typu wynalazków, więc mnie nie sposób posadzić o bycie strażnikiem POWAŻNEJ MUZYKI. Po prostu rozbawiło mnie połączenie dzieci + Sabaton, bo jak zaczynałem wchodzić w cięższą muzykę, to Sabaton kojarzył się właśnie przede wszystkim z dzieciakami i historycznymi klipami na YT.Journeyman666 pisze: ↑ndz paź 19, 2025 10:04 pmŚmieszne jak zawsze się musi znaleźć ktoś, kto rzuci takim komentarzem![]()
Że też wszyscy na ludzie na świecie nie słuchają tylko Dream Theater i Pink Floyd. To jest ambitna muzyka. Nie jakieś tam Sabatony.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Muzyka dzieli się na dobrą i złą. Nie trzeba się licytować nazwiskami czy stylami, ale wystarczy mieć ucho, by stwierdzić, jak nowe nagrania Sabaton czy .. Iron Maiden wypadają na tle wcześniejszych.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Caracalized
- -#Moonchild

Dla mnie to muzyka dzieli się na tę, która mi się podoba i na tę, która mi się nie podoba. I wśród tego co lubię możesz znaleźć muzykę, która według Twojego widzimisię jest zła.
Niezmiennie:

^wg. Puchałke to jest jego najczęściej repostowany komiks xD
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Po kilkunastu przesłuchaniach album sprawia mi coraz więcej frajdy... Polega ona na wyłapywaniu kolejnych autoplagiatów XD Całkiem przyjemnie się słucha, ale nawet ja nie mogę nie mieć beki z takiego materiału 
Tam jeden utwór to jest 1:1 Uprising z Coat Of Arms. Nie wiem jak fanom może coś takiego nie przeszkadzać.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
No jest, aż sobie odruchowo za każdym razem podśpiewuję WARSAW CITY AT WAR XD W końcu i ja mam bekę z fanowskich zachwytów. Poprawia mi humor ten album w sposób dosyć nieoczekiwany, niech będzie i tak.