Ogólnie o koncertach
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Ogólnie o koncertach
Hehe, kupiłem dziś rano z drugiej ręki (przez ticketswap) bilet na koncert Wolvennest w sobotę w Krk. Kilka godzin później, koncert odwołano
czy ktoś wie, czy muszę uderzać to ticketswapa, czy jednak do eventimu, z którego jest bilet?
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Uderzaj do TicketSwap. Z Eventimu zwrot dostanie jedynie pierwotny właściciel biletu.
fajna obszerna relacja ale strasznie mnie nurtuje o co chodzi w tym fragmencieCaracalized pisze: ↑pn paź 20, 2025 11:20 pm
ale jednak wzięła mnie żądza i spałem stosunkowo krótko w ostateczności.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Caracalized
- -#Moonchild

Pozwólcie, że zostawię Wam pole do interpretacji xDD
Brzmi dość jednoznacznieSardi pisze: ↑wt paź 21, 2025 8:33 pmfajna obszerna relacja ale strasznie mnie nurtuje o co chodzi w tym fragmencieCaracalized pisze: ↑pn paź 20, 2025 11:20 pm
ale jednak wzięła mnie żądza i spałem stosunkowo krótko w ostateczności.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Poruchal na wyjeździe, po co drążyć 
Na wyjeździe strzelony gol liczy się podwójnie. Gratulacje.
https://www.last.fm/user/kamooo
-
paulek
- -#Lord of the flies

Nietypowa prośba może ktoś chciałby pójść dziś na koncert Vollenweidera do NOSPR-u w Katowicach. Mam bilet do zbycia po symbolicznej kwocie. Sytuacja rodzinna mocno mi się skomplikowała i nie mogę dziś pójść na ten koncert.
Dajcie znac na pw jak coś
Dajcie znac na pw jak coś
Tydzień temu wybraliśmy się z żoną do warszawskiej Proximy na koncert The 69 Eyes i D-A-D. To część wspólnej trasy obu zespołów, gdzie występują jako co-headlinerzy — każdy gra około 75 minut. I powiem krótko: było zajebiście.
Jeśli chodzi o The 69 Eyes, to żona stwierdziła, że mogliby co najwyżej czyścić buty (ewentualnie wymieniać struny) muzykom z D-A-D — i coś w tym jest. Moim zdaniem koncert był w porządku, choć nie bez minusów. Proxima ma nisko zawieszony sufit więc kurna momentami jak Jyrki skakał to tylko jego ramonka była widoczna... A do tego wokal momentami ginął w miksie. Inna sprawa - zespół miał kiedyś świetny pomysł na siebie i spory potencjał — wciąż mają w repertuarze kilka naprawdę dobrych, rockowych numerów — ale te 75 minut w zupełności wystarczy. Fajnie, ale jednak trochę czegoś zabrakło
Za to D-A-D… wow. Absolutna petarda. Przed koncertem powiedziałem do Doroty: „Popatrzymy z 20 minut i spadamy do domu”. No i nic z tego — zostaliśmy do końca, bo nie dało się oderwać.
Co ciekawe, w Polsce D-A-D to totalna nisza, więc byłem zaskoczony, gdy zobaczyłem kilka flag i ludzi śpiewających teksty. A koncertowo — perfekcja. Wszystko na swoim miejscu, pełna energia, świetny kontakt z publiką. Staliśmy obok Jacoba — po koncercie rozdał masę kostek — a sola jego to naprawdę zajebiśćie przyjemna rzecz do słuchania.
Takie małe spostrzeżenie na koniec: zespół, który regularnie gra na dużych festiwalach w stylu Wacken Open Air, tutaj zagrał dla może 300 osób. Mógłbym się trochę przyczepić , że pewnie jakby było trochę ludzi więcej to by na luzie trochę więcej pograli ale....
W każdym razie, bardzo fajne Helloweenowe wyjście.
Jeśli chodzi o The 69 Eyes, to żona stwierdziła, że mogliby co najwyżej czyścić buty (ewentualnie wymieniać struny) muzykom z D-A-D — i coś w tym jest. Moim zdaniem koncert był w porządku, choć nie bez minusów. Proxima ma nisko zawieszony sufit więc kurna momentami jak Jyrki skakał to tylko jego ramonka była widoczna... A do tego wokal momentami ginął w miksie. Inna sprawa - zespół miał kiedyś świetny pomysł na siebie i spory potencjał — wciąż mają w repertuarze kilka naprawdę dobrych, rockowych numerów — ale te 75 minut w zupełności wystarczy. Fajnie, ale jednak trochę czegoś zabrakło
Za to D-A-D… wow. Absolutna petarda. Przed koncertem powiedziałem do Doroty: „Popatrzymy z 20 minut i spadamy do domu”. No i nic z tego — zostaliśmy do końca, bo nie dało się oderwać.
Co ciekawe, w Polsce D-A-D to totalna nisza, więc byłem zaskoczony, gdy zobaczyłem kilka flag i ludzi śpiewających teksty. A koncertowo — perfekcja. Wszystko na swoim miejscu, pełna energia, świetny kontakt z publiką. Staliśmy obok Jacoba — po koncercie rozdał masę kostek — a sola jego to naprawdę zajebiśćie przyjemna rzecz do słuchania.
Takie małe spostrzeżenie na koniec: zespół, który regularnie gra na dużych festiwalach w stylu Wacken Open Air, tutaj zagrał dla może 300 osób. Mógłbym się trochę przyczepić , że pewnie jakby było trochę ludzi więcej to by na luzie trochę więcej pograli ale....
W każdym razie, bardzo fajne Helloweenowe wyjście.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ale jaja... Jeśli ktoś kupił przez Ticketmaster bilet na Alestorm, Skillet, Lord of the Lost albo Heidenfest to ma gratis wejście na płytę (269 zł!) na poniedziałkowy Parkway Drive w Łodzi
Pierwszy raz widzę takie promo, aż tak słabo bilety się sprzedawały? Większość sektorów widzę wyłączona.
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

O cię chuj. To ciekawa informacja. Czyli w momencie kiedy będę na coś kupował bilet, to biorę przez Ticketmastera, może wpadnie jakiś fajny bonus 
- johnny_o
Ja i tak zawsze w miarę możliwości kupuję przez Ticketmastera, bo nie pobierają żadnych opłat dodatkowych a sam proces zakupu biletów i dostęp do nich jest najbardziej wygodny. Ale teraz to tym bardziej 
Jeżeli plakaty reklamujące ten koncert były na słupach nawet w moim mieście to znaczy, że było naprawdę słabo.johnny_o pisze: ↑pt lis 07, 2025 11:09 am Ale jaja... Jeśli ktoś kupił przez Ticketmaster bilet na Alestorm, Skillet, Lord of the Lost albo Heidenfest to ma gratis wejście na płytę (269 zł!) na poniedziałkowy Parkway Drive w ŁodziPierwszy raz widzę takie promo, aż tak słabo bilety się sprzedawały? Większość sektorów widzę wyłączona.
Bez kitu pierwszy raz widzę pozytywną opinię o Ticketmasterze
Wybrałem się dzisiaj na Ciśnienie, które pierwszy raz widziałem z 3 lata temu. Wtedy byli jako support, dzisiaj już jako main. Poszedłem tam mając bardzo jasny, odgórny cel - by usłyszeć cały set z najnowszego krążka live [angry noises].
Nazwa i okładka już całkiem dużo tłumaczą o tym dziele - agresywny, ostry, awangardowy jazz puszczający oko do Red King Crimson oraz post rocka z rodzaju Swans. Czy muzyka oparta głównie na skrzypcach i saksofonie może być przecholernie ciężka? Oj może dzieciaki, może. Ekipa ze Śląska wyprodukowała po latach eksperymentowania dobitnie głośne i wybajerowwne dzieło pod tym względem. Płytę kupiłem przed gigiem natychmiast, jedno z najlepszych wydań na polskim podwórku od dawien dawna.
Urozmaicona na 2025 wersja setlisty z wydania nagranego w tamtym roku wybrzmiewa jeszcze lepiej. Krakowski Gwarek to całkiem skuteczny akustycznie klub, bo już któryś raz byłem tam na koncercie z solidnym nagłośnieniem. A uciągnięcie ze 130 db to też sztuka. Niektórzy po koncercie narzekali jakoby występ Ciśnienia był za krótki, śmiem jednak twierdzić, że godzina TAKIEJ łupaniny jest bardzo, bardzo sycąca. Kto nie był a lubi czasowo stracić słuch, lub przynajmniej lubi słuvhać piłowania saksofonu, ten odnajdzie się z muzyką Ciśnienia bardzo dobrze. A pozostałe występy tego wieczoru - Larmo to jednoosobowe techno które kiedyś grało przed Gównem i najmniej pasowało do dzisiejszego składu; Doux Lynx to dość dziwny i mało powalający współczesny jazz, debiut jest pstrokaty w dźwięki jak pisanka wielkanocna.
Nazwa i okładka już całkiem dużo tłumaczą o tym dziele - agresywny, ostry, awangardowy jazz puszczający oko do Red King Crimson oraz post rocka z rodzaju Swans. Czy muzyka oparta głównie na skrzypcach i saksofonie może być przecholernie ciężka? Oj może dzieciaki, może. Ekipa ze Śląska wyprodukowała po latach eksperymentowania dobitnie głośne i wybajerowwne dzieło pod tym względem. Płytę kupiłem przed gigiem natychmiast, jedno z najlepszych wydań na polskim podwórku od dawien dawna.
Urozmaicona na 2025 wersja setlisty z wydania nagranego w tamtym roku wybrzmiewa jeszcze lepiej. Krakowski Gwarek to całkiem skuteczny akustycznie klub, bo już któryś raz byłem tam na koncercie z solidnym nagłośnieniem. A uciągnięcie ze 130 db to też sztuka. Niektórzy po koncercie narzekali jakoby występ Ciśnienia był za krótki, śmiem jednak twierdzić, że godzina TAKIEJ łupaniny jest bardzo, bardzo sycąca. Kto nie był a lubi czasowo stracić słuch, lub przynajmniej lubi słuvhać piłowania saksofonu, ten odnajdzie się z muzyką Ciśnienia bardzo dobrze. A pozostałe występy tego wieczoru - Larmo to jednoosobowe techno które kiedyś grało przed Gównem i najmniej pasowało do dzisiejszego składu; Doux Lynx to dość dziwny i mało powalający współczesny jazz, debiut jest pstrokaty w dźwięki jak pisanka wielkanocna.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Byłem dzień wcześniej w Katowicach. Koncert Ciśnienia rewelacyjny. Jedynie co wkur....ało to obsuwa saportów. Początek miał być o 20:00 a zaczęli kwadrans po, 2 przedgrajki - jeden gorszy pod drugiego i robi się późno - a nawet bardzo, a na rano do roboty trzeba śmigać. Koncert głównej gwiazdy w Music Hubie to doskonałość była.
I jeszcze spostrzeżenie takie socjo bardziej, muzyka ekstremalna jednak przyciąga osobopostaci wszelakiej maści
odwraca się człek, a tutaj piękność w mini, makijaż na pełnej, z jabłkiem Adama w wiadomym miejscu, a tutaj dwóch mocno do siebie się mających osobników wjeżdża Ci przed nos i gdzieś ma to, że centralnie zasłonili innym artystów. Ot tak.... Ale to starość panowie ......
I jeszcze spostrzeżenie takie socjo bardziej, muzyka ekstremalna jednak przyciąga osobopostaci wszelakiej maści
Ja kupowałem na ebilet i mogę odebrać aż dwa bilety na bilety na płytę na ten koncert... Chyba rzeczywiście musi się kiepsko sprzedawać... Aż żal, że nie będzie mnie w Łodzi bo za darmo to uczciwa cena...johnny_o pisze: ↑pt lis 07, 2025 11:09 am Ale jaja... Jeśli ktoś kupił przez Ticketmaster bilet na Alestorm, Skillet, Lord of the Lost albo Heidenfest to ma gratis wejście na płytę (269 zł!) na poniedziałkowy Parkway Drive w ŁodziPierwszy raz widzę takie promo, aż tak słabo bilety się sprzedawały? Większość sektorów widzę wyłączona.
Night Mistress Fan Club Łódź
- johnny_o
Tak mnie to zaskoczyło że dopiero teraz doczytałem że Ticketmaster też oferuje dwa wejścia na płytę w ramach jednego biletu na Alestorm i całą resztę XD