Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP

Post autor: nugz »

Jeśli faktycznie tak jest, to jest to miejsce jeszcze bardziej wyjątkowe niż myślałem :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przecież to jest temat stary jak świat, żadna nowinka.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nie od dziś wiadomo że nugz nie czyta forum jak należy ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Zgłosiłem ten problem przez przycisk „zgłoś” przy głosowaniu w ankietach Maiden. Niestety został całkowicie zignorowany przez administrację. Więc jest na to przyzwolenie.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

A ja rozwiążę ten problem w swoim plebiscycie poprzez nieliczenie głosów tym kontom i tyle. Mam nadzieję, że mi wolno jak lepsza opcja się nie znajdzie ;)
nugz
SMERF MARUDA

Nigdy nie słyszałem o takim przypadku online, szczególnie na tak aktywnym forum xDDDD
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Zakładanie lewych kont dla podbicia jakichś tam statystyk, średniej ocen (widziałem takie coś na RYM) i tak dalej jest stare jak świat. Ekstremalnie nieuczciwe praktyki, którymi, co nietrudno odgadnąć, gardzę.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Schizoid pisze: śr paź 22, 2025 1:16 pm No cusz zrobić, taki hive mind ;) IP wspólne i nawet polonistka wspólna była. To nie dziwota, że gust też wspólny.

528254863_1313452300172206_3503385211544402875_n.png
532809015_638001492206130_6667611619072229053_n.png
530129767_773860478336044_4841640631890352382_n.png
528640436_1297235308601338_2082251146723402169_n.png
529200314_4248227785399939_2089685862394138220_n.png

Że komukolwiek spoza wskazanego grona chce się uczestniczyć w tej farsie, to jestem zdziwiony. Przecież nawet przed startem zabawy można obstawiać, co będzie na celowniku w danej rundzie.
Wychodzi na to że ja, Łukasz, Adrian i Krzysiek (Djuk) to ta sama osoba :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Ta, wszyscy mieszkacie w tej samej kamienicy, jeździcie na te same koncerty i macie dosłownie takie same preferencje.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Dorosła osoba w Sanatorium obstawia kilka kont? Po co, w jakim celu? Trudno mi w to uwierzyć...

Nie rozumiem też tego, że strzela się do Firepower i Invincible Shield a zostawia słabiutkie Point of Entry. Przecież to jak Himalaje przy Górach Świętokrzyskich. No chyba, że nie zna się dokładnie dysko Judasów.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

octavian pisze: śr paź 22, 2025 4:06 pm
Wychodzi na to że ja, Łukasz, Adrian i Krzysiek (Djuk) to ta sama osoba :D :D :D :D
Przez X lat nie daliście tutaj absolutnie ŻADNYCH powodów ku temu, by osoba, która patrzy na waszą aktywność, uważała w tej kwestii inaczej.

Nawet jak któreś konto wchodzi w merytoryczną wymianę zdań, to dzieje się to w 99% przypadków tylko wtedy, kiedy inne potrzebuje wsparcia w dyskusji z jakimś użytkownikiem forum xD

Albo zachodzi tu jakiś kuriozalny zbieg okoliczności, albo jest tak, jak to wygląda na papierze po połączeniu kilku kropek.
Ostatnio zmieniony śr paź 22, 2025 5:05 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cold pisze: śr paź 22, 2025 4:50 pm Dorosła osoba w Sanatorium obstawia kilka kont? Po co, w jakim celu? Trudno mi w to uwierzyć...
Mieliśmy tutaj dorosłe osoby kłamiące na temat swoich międzynarodowych wojaży i dorosłe osoby szczycące się swoimi obrzydliwymi fetyszami, więc mnie nic nie zdziwi

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Fetysze fetyszami, ale te dwie pozostałe aktywności są dziwne i bezsensowne. Nie rozumiem po co kłamać, że było się w Wenezueli czy innej Sri Lance na Iron Maiden i robić oszustwa z zakładaniem lewych kont dla jakichś plebiscytów na takim forum.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Caracalized pisze: śr paź 22, 2025 3:26 pm Dlatego, że podejrzewane i prawdopodobnie udowodnione przez moderatorów/administratorów jest to, że LukaSieka korzysta z lewych kont jako Adrian S.O.S., AncientMariner, Posejdun, Djuk_416 i octavian ogłaszam, że od tego momentu głosy tych kont nie będą przeze mnie liczone. Nie zabraniam panu Łukaszowi nadal z nich głosować, ale ich wartość równa będzie zeru.
Po pierwsze, to pisałem o tym z jednym i drugim administratorem i rzekomo nie było z tym problemu.

A po drugie, to skąd w tym gronie wziął sie właśnie Posejdun?!?!
On też pisze z tego samego IP co ja i Adrian?? Bardzo ciekawe... Bo akuratz tego co mi wiadomo, to ten chłopak mieszka ode mnie parę ładnych kilometrów.

Co do pozostałych, to już taktycznie nie raz ktoś wyjeżdżał z tym, że z kont widman, Davestate też ja piszę.... Jasne - pozakładałem wszystkim kolegom konta i z nich od lat piszę i oddaję glosy w różnych survivorach. Dla mnie to jakiś surrealizm. Ale jak tam uważacie....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Caracalized pisze: śr paź 22, 2025 4:45 pm Ta, wszyscy mieszkacie w tej samej kamienicy, jeździcie na te same koncerty i macie dosłownie takie same preferencje.
Nie raz zdarzyło sie jechać RAZEM na ten sam koncert. Nie inaczej będzie jutro przy okazji Obituary, Destruction, Testament i Nervosa we Wrocławiu... To na sero takie dziwne???
Nikt z tego forum był wspólnie na tym samym koncercie z innym uzytkownikiem tego forum? Ciekawe...

Co do chaty, kamienicy, to tak. Od lat mieszkamy w jednej i tej samej kamienicy.
I odkąd pamiętam, bodajże od 2001 roku, za czasów Neostrady większość posiadaczy komputerów stacjonarnych ciagnela internet od jednego operatora.
Niebawem ma sie to zmienić, bo chyba w przypadku nowego (Orange), takie coś już nie przejdzie.
Generalnie więcej nie wiem. Bo się na tym nie znam. Sam nawet nie mam smartfona i nie mam o takich rzeczach zbytnio pojęcia.

Jeżeli chodzi o preferencje muzyczne, to raczej mamy inne. Alenievh będzie, że wszyscy słuchają tego samego...
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Też się kompletnie nie znam, ale czy ten sam operator w tej samej kamienicy równa się identyczne IP?
nugz
SMERF MARUDA

W sumie to.poważne zarzuty wjechały, mam nadzieję, że się to jakoś kiedyś wyjaśni :roll:
Awatar użytkownika
LukaSieka

johnny_o pisze: śr paź 22, 2025 5:51 pm Też się kompletnie nie znam, ale czy ten sam operator w tej samej kamienicy równa się identyczne IP?
Z tego co wiem, to kiedyś to było standardem, że wszyscy podłączeni pod np. Neostrade (tak jak to było w moim przypadku) mieli jedno, wspolne IP.
Teraz to sie zmieniło. I tak samo zmieni się z tego co wiem u nas. Bo zmieni się za parę tygodni operator.

Mi ogólnie dalej na pewno tego tematu ciągnąć w nieskończoność się nie chcę i tego niewiadomo ile tłumaczyć.
Ale na serio, jak ktoś ma problem z tym, że w domu, czy jak kto tam woli kamienicy, z 15 mieszkaniami mieszka paru fanów rocka/metalu, to gratuluję.
Dwóch sąsiadów sam zaraziłem muzyką metalową. Dwaj inny słuchali go juz wczesniej.
Ze 2-3 osoby nascie lat temu sam, osobiście zachęcałem do zarejestrowania się na Sanktuarium.
Tak samo jak mnie parę lat wcześniej namówił widman, który mieszka parę ulic ode mnie.
Może to dla kogoś dziwne, albo niewiarygodne, ale wiele razy zdarzyło sie nam - sąsiadom, kumplom jechać wspolnie na koncert.
I nie wiem czego ma to niby dowodzić? Że sąsiedzi z jednego bloku, nie mogą słuchać muzyki metalowej? Założyć kont na jednym forum, jednej z ulubionych kapel, pisać o niej i kilku innych zespołach?
Sporo osób z tego forum jeździ wspólnie na koncerty i wspólnie włącza się do jednej dyskusji. Niejednokrotnie przy tym wstawiając sie za jednym i drugim. To też oznacza, że są to jakieś "lewe" konta ?
Więcej mi się o tym już nie chce pisać, bo dla mnie to jest jakaś paranoja.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nie no, konta nie są lewe. Ja wierzę, że założyli je ludzie, którzy istnieją i nawet swego czasu się realnie tutaj udzielali. Z obserwacji jednak wynika, że teraz jedna osoba loguje się na te konta, często tylko w celu ustawienia wyników głosowania. :D
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

No i cóż, nikt już nie chce głosować w plebiscycie xDD
ODPOWIEDZ