Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
Węgry i Czechy to hale na 3000 ludzi, a w Polsce ma być 5x więcej?!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No ale to zapewne ta mała, boczna hala w Gliwicach a nie główna arena. Ta mniejsza to ma właśnie w okolicach tych 3k
Chyba coś mnie ominęło, kiedy oni się stali zespołem który bierze ponad 2 stówy za bilet?
- Caracalized
- -#Moonchild

Niech sobie biorą, my za to i tak nie zapłacimy xD Widocznie gdzieś tam się musieli wybić, że grają nawet w tej małej hali w Gliwicach i dają takie ceny, bo wiedzą, że ktoś może tyle za to dać. Pamiętajcie, że koncerty nadal u nas są za tanie 
DEEP PURPLE 2026 Tour:
20.06.2026 – Meppen - Emsland Open Air
24.06.2026 – Mönchengladbach - SparkassenPark
27.06.2026 – Coburg - HUK Coburg Open Air, Schlossplatz
28.06.2026 – Ulm - Klosterhof Wiblingen
19.07.2026 – München - Tollwood Festival
20.06.2026 – Meppen - Emsland Open Air
24.06.2026 – Mönchengladbach - SparkassenPark
27.06.2026 – Coburg - HUK Coburg Open Air, Schlossplatz
28.06.2026 – Ulm - Klosterhof Wiblingen
19.07.2026 – München - Tollwood Festival
A tymczasem na Bittersweet w Poznaniu pierwszym headlinerem Gorillaz. Bardzo ładny strzał.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Się rozszalały chłopaki... Zapewne do końca roku poznamy resztę dat, trzymam kciuki za "obiecany" swego czasu Spodek w październiku. Albo powrót na Torwar po równo dwudziestu latach
Spodek w październiku to był ostatnio
. Rzeczywiście, w stolicy nie grali prawie 20 lat, więc Torwar tym razem by styknął idealnie, tym bardziej, że specjalnie tylko na nich, to dalej bym raczej nie jechał
.
- johnny_o
No wiem, byłem
Ale miał być raz jeszcze w przyszłym roku. Miałbym fajną klamrę z Torwarem, choć i tak pojadę gdzie będzie trzeba.
"And I tell you, no oxen and wain ropes will ever take me back to Deep Purple concert"
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
Hehe... Parafraza cytatu z brytyjskiej klasyki godna brytyjskich klasyków 
Ostatni raz to był ten co byliśmy razem w Atlas Arenie i mi wystarczy, ale życzę dobrej zabawy 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- johnny_o
Ja od tego czasu widziałem ich tylko raz i niezmiennie mam ochotę na więcej, póki jest okazja - dzięki, oby była. Nawet na Torwar byś się nie skusił? 
Jakby bilety były w "uczciwej cenie", to Torwar mógłbym rozważyć w ramach wieczornego spaceru 
- johnny_o
Nooo, rozsądne podejście 
Dropnął line-up Download. Zdecydowana większość składu gra już na innych festiwalach w czerwcu, więc jakichś perełek pod kątem Mystika/innych koncertów w Polsce nie zauważyłem. Jedyna niespodzianka imho to Guns n' Roses, wychodzi na to, że kolejny rok będą w Europie. Zaraz się okaże, że na Starym Kontynencie będą grali częściej i więcej niż w ojczyźnie. Jak się ten rynek zmienia... 
AC/DC wracają w 2026 do Ameryk:

Patrząc na przerwy między datami Ameryki Południowej to każdą sztukę będą robić x2-x3.

Patrząc na przerwy między datami Ameryki Południowej to każdą sztukę będą robić x2-x3.
No pewnie tak, ale oni są zaniedbani przez AC/DC, w końcu ostatnio tam grali podczas Black Ice
- Saimon1995
- -#Moderator

Wygląda na to, że będą intensywnie koncertować. Slash obiecał zresztą, że w 2026 planowana jest spora trasa po USA (czas najwyższy). Nic więc dziwnego, że jego solowy album dopiero ukaże się w 2027. O kolejnym krążku Gunsów nawet nie wspominam. To będzie jak z potworem z Loch Ness: każdy słyszał, nikt nie widział.Mr. M pisze: ↑pn lis 03, 2025 10:37 pm Dropnął line-up Download. Zdecydowana większość składu gra już na innych festiwalach w czerwcu, więc jakichś perełek pod kątem Mystika/innych koncertów w Polsce nie zauważyłem. Jedyna niespodzianka imho to Guns n' Roses, wychodzi na to, że kolejny rok będą w Europie. Zaraz się okaże, że na Starym Kontynencie będą grali częściej i więcej niż w ojczyźnie. Jak się ten rynek zmienia...![]()