Iron Maiden: Infinite Dreams The Official Visual History
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Re: Iron Maiden: Infinite Dreams The Official Visual History
Odmówiłem zamówienie w Empiku i złożyłem w SQN. Ku mojemu zdziwieniu kurier dzisiaj przyniósł książkę z plakatem. Już na pierwszy rzut oka - piękna. Faktura okładki, rodzaj papieru, układ, wszystko pierwsza klasa. Tekstu jest całkiem sporo, chociaż jest zawsze komentarzem do przebogatej dokumentacji wizualnej. Tak jak napisał Pawlo, trzeba temu dać trochę czasu, żeby się zapoznać. Książka godna pięćdziesięciolecia najlepszego zespołu.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Namówiliście mnie do zakupu w SQN. I szok. Zamówienie złożyłem o 14, a o 15 dostałem maila że zostało wysłane :O
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Super!
Muszę trochę zweryfikować swój poprzedni post, wbrew temu co myślałem tekst nie zawsze jest tylko opisem dla fotografii. Przy poszczególnych albumach są opisane losy zespołu. Nie jest to super pogłębione, raczej fakty kronikarskie, ale w sumie tym to wspaniałe wydawnictwo jest. Przy tych rozmiarów książce i ogromie fotografii na pierwszy rzut oka nie zauważyłem, że jednak tekstu jest sporo.
Muszę trochę zweryfikować swój poprzedni post, wbrew temu co myślałem tekst nie zawsze jest tylko opisem dla fotografii. Przy poszczególnych albumach są opisane losy zespołu. Nie jest to super pogłębione, raczej fakty kronikarskie, ale w sumie tym to wspaniałe wydawnictwo jest. Przy tych rozmiarów książce i ogromie fotografii na pierwszy rzut oka nie zauważyłem, że jednak tekstu jest sporo.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
-
MaidenZary
- -#Prisoner

WOW. Przerosło to moje oczekiwania - dużo przerosło. Oglądać fotki w necie to jedno, a mieć w rękach TAKI album to bajka. Jakość świetna. Trudno to okiełznać trzymając tylko w rękach, spora masa własna. Polecam.
Jeszcze nie rozpakowałem, ale rozmiar, masa, gabaryty robią wrażenie.
To jest w formacie A4? Jakimś mniejszym? Np w porównaniu do książki Bruce'a
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Dzisiaj klepniete w oficjalnym sklepie SQN na allegro.149 pln- wiec cena bardzo przyzwoita.Teraz czekamy na dostawe 
P.S wlasnie przyszlo powiadomienie ze paczka w przygotowaniu,woec faktycznie wysylaja o wiele szybciej niz zakladano
Moze jutro bede mial u siebie 
P.S wlasnie przyszlo powiadomienie ze paczka w przygotowaniu,woec faktycznie wysylaja o wiele szybciej niz zakladano
Potwierdzam to co koledzy powyżej. Anulowałem zamówienie w empiku, zamówiłem w sqn i już do mnie jedzie 
Takie "nakręcanie" się na forum poprzez Wasze wpisy ,powoduje właśnie to ,że i ja przed chwilą zamówiłem w SQN 
Czekam z niecierpliwością na dostawę
Czekam z niecierpliwością na dostawę
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Album jest przepięknie wydany. Cudo. No i przesyłka była w paczkomacie po 20 godzinach od złożenia zamówienia. Szacun
- Saimon1995
- -#Moderator

Też anulowałem zamówienie w Empiku, mój egzemplarz już dotarł. Wygląda (prze)wspaniale. Album wart każdych pieniędzy 
A może głupie pytanie - miał ktoś może styczność z oboma wydaniami, angielskim i polskim? Czy jakość, format itd są takie same i jedyna różnica to tekst, czy są jakieś różnice?
Chyba najmądrzejsze pytanie jakie można zadać w temacie, też chciałbym wiedzieć. Niestety wielokrotnie okazywało się że wydanie polskie było w różnym stopniu uboższe, i jeśli kiedykolwiek jakość powinna być utrzymana to właśnie w tym wypadku.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Są identyczne - Phantom / T&H zadbali o to, żeby wydania regionalne nie odbiegały jakością od oryginału. Ten sam gabaryt, papier czy nawet tekstura okładki.
Ufff, całe szczęście!
- dostoevsky
- -#Assassin

Tak jak pisałem w zeszłym tygodniu - wszystko super. Jeśli do czegoś się można przyczepić to fakt, że dużo więcej zdjęć i informacji dostajemy nt. pierwszej połowy okresu istnienia zespołu niż drugiej połowy, czyli od reunion. Z Give Me 'Ed czy Early Days nawet jednego zdjęcia nie ma.
- maniekmaiden
- -#Prodigal son

Coś pięknego, rewelacyjne wydanie, pozycja obowiązkowa fana Iron! Trochę czasu i browarów zejdzie z przeglądaniem i czytaniem.
No i ja w końcu zamówiłem. Bardzo fajna promka na stronie wydawcy i z przesyłką wyszło 131,88 zł.
www.MetalSide.pl