25/11/2025 - Swans - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25/11/2025 - Swans - Warszawa
Chyba Gira się obraził bo jeszcze nie grają. Oddawać siano za bilet złodzieje
https://www.last.fm/user/kamooo
- Caracalized
- -#Moonchild

- (zapomnijcie o tym) -
Ostatnio zmieniony śr lis 26, 2025 3:17 pm przez Caracalized, łącznie zmieniany 1 raz.
A to już chyba stary dziad jest?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zawsze w ciebie wierzyłem ManicheanCaracalized pisze: ↑wt lis 25, 2025 11:27 pm "Dwie piękne gotki dały mi instagrama", usłyszałem. No i udław się skurwysynu tym.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie, jakiemuś typkowi młodemu. Nienawistne uczucia teraz mam, to się nie dziwcie, że pierdolę coś, zresztą nie pierwszy raz xD A Swans zajebiste, jak zawsze zresztą. Ciężko mi powiedzieć który z koncertów które widziałem bardziej wolę od którego, a że czas potrafi zniekształcać wspomnienia to tym bardziej ciężko porównać, ten we Wrocławiu w zeszłym roku na pewno jakoś mi najmniej siadł, ale wciąż był bardzo dobry.
Spytałem kolegi z Tarnowa czy to on, ale zaprzeczaSardi pisze: ↑wt lis 25, 2025 11:41 pmZawsze w ciebie wierzyłem ManicheanCaracalized pisze: ↑wt lis 25, 2025 11:27 pm "Dwie piękne gotki dały mi instagrama", usłyszałem. No i udław się skurwysynu tym.![]()
Plecy ledwo żyją, uszy jakoś ujdą.
Zespół totalny, absolutny, kombajn. Nie mam słów.
Ścisła topka koncertów które widziałem. Na razie tyle, po Berlinie więcej będzie. Teraz kuruje się napojem pt. piwo i lecę się regenerować w kimę.
Zespół totalny, absolutny, kombajn. Nie mam słów.
Ścisła topka koncertów które widziałem. Na razie tyle, po Berlinie więcej będzie. Teraz kuruje się napojem pt. piwo i lecę się regenerować w kimę.
podobno była sroga kolejka i opóźnione wejście, podczas gdy w innych krajach ponoć nawet i godzinę przed czasem otwierali drzwi
znajomy spoza forum postanowil napisać zjebkę do kochanego Winiary i oto jaką odpowiedź otrzymał:
znajomy spoza forum postanowil napisać zjebkę do kochanego Winiary i oto jaką odpowiedź otrzymał:
strasznie żenujący org, nienawidzę od dawna. pisanie o psuciu koncertu siedzeniem w telefonie, podczas gdy wiadomość poszła prosto z zimnej kolejki pod stodołą XDSkoro nie otworzyliśmy, to się nie dało, a przy okazji zwyczajnie lubimy trzymać ludzi w kolejce...
Zespoły robią próby, jadąc z miasta do miasta, nie mogą sobie przyjechać na próbę na 8 rano i dać możliwość otworzenia drzwi wcześniej. Do koncertu trzeba wszystko przygotować, zespół nie stawia sobie krzesełka, nie bierze mikrofonu w rękę i jedzie. Wiemy to, bo nie pierwszy raz robimy koncertNie psuj sobie koncertu siedzeniem w telefonie i wylewaniem frustracji, tylko baw sie dobrze na koncercie. Pozdrawiamy
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Winiary oficjalnie trafiają na drugie miejsce najbardziej chujowych organizatorów koncertów w tym kraju. Stałem 40 minut w kolejce do wejścia XD. Nigdy tak źle pod tym względem w Stodole nie było. Widać, że kolejny koncert dopychany kolanem, gdzie nawet oficjalnego sold outu nie było i jeszcze pisali, że można kupić bilet na bramce. Pewnie dopóki nie zdarzy się żaden wypadek, to tak będzie, nie chce nawet myśleć jak jakaś inba się w końcu trafi.
Do chujowej organizacji należy dodać chujową czasówkę. 20:30 w tygodniu to spoko godzina dla zespołu grającego 1,5h, a nie prawie 2,5h. Dodatkowo była 20 minutowa obsuwa, ciekawe czy z inicjatywy zespołu czy organizatora, bo jak ok. 20:15 w końcu wszedłem do środka, to kolejka za mną wciąż była potężna, wątpię, aby wszyscy zdążyli na pierwotną godzinę.
Na szczęście sam koncert wynagrodził te niedogodności. Byłem 2 lata temu w Progresji po raz pierwszy i ten dzisiejszy koncert podobał mi się chyba jeszcze bardziej. Już zdążyłem zapomnieć jaka to jest wyjątkowa muzyka na żywo. Nie byłem na tym "solowym" koncercie Giry w Palladium i się trochę zacząłem zastanawiać, czy jednak nie jest czego żałować. Tutaj 145 minut dobrego grania, a do tego mam wrażenie, że tym razem było więcej mocniejszych dźwięków, nawet Gira pół żartem, pół serio, skomentował paru gości, co chcieli rozkręcić coś przypominającego pogo. Jak będzie kolejna okazja, to pewnie i trzeci raz zaliczę.
Do chujowej organizacji należy dodać chujową czasówkę. 20:30 w tygodniu to spoko godzina dla zespołu grającego 1,5h, a nie prawie 2,5h. Dodatkowo była 20 minutowa obsuwa, ciekawe czy z inicjatywy zespołu czy organizatora, bo jak ok. 20:15 w końcu wszedłem do środka, to kolejka za mną wciąż była potężna, wątpię, aby wszyscy zdążyli na pierwotną godzinę.
Na szczęście sam koncert wynagrodził te niedogodności. Byłem 2 lata temu w Progresji po raz pierwszy i ten dzisiejszy koncert podobał mi się chyba jeszcze bardziej. Już zdążyłem zapomnieć jaka to jest wyjątkowa muzyka na żywo. Nie byłem na tym "solowym" koncercie Giry w Palladium i się trochę zacząłem zastanawiać, czy jednak nie jest czego żałować. Tutaj 145 minut dobrego grania, a do tego mam wrażenie, że tym razem było więcej mocniejszych dźwięków, nawet Gira pół żartem, pół serio, skomentował paru gości, co chcieli rozkręcić coś przypominającego pogo. Jak będzie kolejna okazja, to pewnie i trzeci raz zaliczę.
zerknij na mój post wyżej, dodaliśmy w tym samym czasieMr. M pisze: ↑śr lis 26, 2025 12:20 am Winiary oficjalnie trafiają na drugie miejsce najbardziej chujowych organizatorów koncertów w tym kraju. Stałem 40 minut w kolejce do wejścia XD. Nigdy tak źle pod tym względem w Stodole nie było. Widać, że kolejny koncert dopychany kolanem, gdzie nawet oficjalnego sold outu nie było i jeszcze pisali, że można kupić bilet na bramce. Pewnie dopóki nie zdarzy się żaden wypadek, to tak będzie, nie chce nawet myśleć jak jakaś inba się w końcu trafi.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Czytam właśnie i mam takie "o co tu kurwa chodzi XD?". Co ma próba zespołu do wolnego wpuszczania ludzi i późnego otwierania drzwi? Przecież w takiej Stodole można zacząć wpuszczać ludzi do klubu, kiedy zespół jeszcze robi sobie próbę, wystarczy zamknąć drzwi do głównej sali XD.
Straszne, że tyle rzeczy organizują. Kutafoniki pazerne tym tym zarządzają. Z tym wejściem było kuriozalnie. Jakiś typ wstrzymywał ludzi na zimnie, z 5-8 osób mogło do przedsionka na czepanie wejść. Sporo osób było z plecakami i kazali wyjmować prawie wszystko. No to sobie wyobraźcie jakie opóźnienie to generowało XD No durnie.
To typ co rozdzielał kolejkę to był kurwa jakiś ultra debil. Tak to robił że na tych 4 ochroniarzy to 3 jednocześnie sprawdzało ludzi, a jeden był wolny i tylko machał ręka, żeby wpuszczać kolejnych ludzi i żeby do niego ktoś podszedł. Dochodząc do wejścia cały czas taką scenę widziałem. Kompletnie nie ogarniał ten typ tego co miał robic, w ogóle nie wiem po tam był. Małpa z jednym zwojem w mózgu by kurwa lepiej te niepotrzebna pracę wykonała. Parodia.
Stałem jakieś 30 min w tej kolejce i pizgawicy. Winiary dramat i leszczyna. Za to koncert wyborny. Niesamowite jest brzmienie tego zespołu na żywo. Tylko ta czasówka z dupy… plus obsuwa spowodowało że wszystko się skończyło o 23:20.
A co do tego że jakieś gotki dały jakiemuś stulejarzowi swojego instagrama… jebac te atencyjne laski i tego typa. Niech se kurwa pół życia spędzi na tym instagramie dając tym laskom lajki pod ich zdjęciami dupy i cyckow.
Stałem jakieś 30 min w tej kolejce i pizgawicy. Winiary dramat i leszczyna. Za to koncert wyborny. Niesamowite jest brzmienie tego zespołu na żywo. Tylko ta czasówka z dupy… plus obsuwa spowodowało że wszystko się skończyło o 23:20.
A co do tego że jakieś gotki dały jakiemuś stulejarzowi swojego instagrama… jebac te atencyjne laski i tego typa. Niech se kurwa pół życia spędzi na tym instagramie dając tym laskom lajki pod ich zdjęciami dupy i cyckow.
https://www.last.fm/user/kamooo
dokładnie też tak było jak byliśmy na Lady Pank z cockerem w 2024.Mr. M pisze: ↑śr lis 26, 2025 12:29 amCzytam właśnie i mam takie "o co tu kurwa chodzi XD?". Co ma próba zespołu do wolnego wpuszczania ludzi i późnego otwierania drzwi? Przecież w takiej Stodole można zacząć wpuszczać ludzi do klubu, kiedy zespół jeszcze robi sobie próbę, wystarczy zamknąć drzwi do głównej sali XD.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Myślę, że to standard. Kilka razy zdarzyło mi się być w Stodole wcześniej (w okolicach podanej godziny "doorsów") i zawsze wpuszczali - bary były otwarte, patio otwarte, w szatni ciuchy można było zostawić. Tylko drzwi do sali były zamknięte i tyle.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
okej, pośmialiśmy się, ale (na razie słownie) zwracam uwagę na pewne określenia, których w ostatnim czasie jest z Twojej strony na tym forum zbyt dużo.Caracalized pisze: ↑wt lis 25, 2025 11:27 pm "Dwie piękne gotki dały mi instagrama", usłyszałem. No i udław się skurwysynu tym.
podstawa prawna:
granica dobrego smaku została moim zdaniem przekroczona. co innego napisanie "kurwa" jako przecinek bądź podkreślenia przekazu, co innego w ten sposób.wulgaryzmy są dozwolone, ale używanie ich wymaga dobrego smaku. O tym co jest dobrym smakiem, a co złym decyduje AiM.
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Caracalized
- -#Moonchild

Dobrze, przepraszam. Zedytuję to i już się uspokoję, być może rzeczywiście zrobię sobie jakąś przerwę od udzielania się i tak, a jak znowu będę to robił to postaram się nie przesadzać.
Zapomniałem o dwóch najważniejszych informacjach: nic nie złapałem i widziałem pasiastego(ą/o/ę) pośród publiki. Twarzy się jednak nie oszuka.
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja też ją widziałem (na Current 93 nawet stałem za nią) jak ze schodów schodziłem po oddaniu kurtki do szatni i kierowałem się do sali i w pewnym momencie nawet stałem gdzieś niedaleko niej pod sceną, a przynajmniej niedaleko jej ziomków jakichś, jeden ekran z Bauhaus miał i też stał przy mnie na C93.