Alphaville - Polska 2025/2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Alphaville - Polska 2025/2026

Post autor: Mr. M »

Pewnie to ma podobne przyczyny: stoiska ze złocistym płynem (bo browarem to zazwyczaj na takich imprezach ciężko nazwać) też będą gdzieniegdzie stały i utarg idzie na konto organizatora, bo wątpię, aby hala to zapewniała w pakiecie.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

W Ostrowie to lepiej ogarnęli.
Otwarcie bram było o 18:00, koncert o 19:00 - można było jeszcze pociąg do Wrocka złapać.

Przecież tam nikt na piwo nie idzie x))
Merchu też nie było na tej trasie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wróżę, że jutro jebaniu organizatorów w sieci nie będzie końca.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Co się, co się, co się stało?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Shedao Shai pisze: sob paź 04, 2025 9:14 pm Wróżę, że jutro jebaniu organizatorów w sieci nie będzie końca.
Zaczęli grać godzinę wcześniej?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dawaj Shedao. Teraz sanatorianie nie będą mogli zasnąć.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Pałowali dejkartkowiczów?
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Bardzo słaby crowd control, okazuje się że ten Orion to ogromna hala (na 4800 ludzi!), a tu było wypełnione na maksa albo prawie na maksa. Wpuszczano przez jedną parę drzwi blisko scenie, więc wyobrażacie sobie chyba jakie to było wąskie gardło. Jak ktoś miał siły i chęci przebić się na koniec tłumu, to tam było lepiej, ale przy samym wejściu była masakra, martwa masa ludzka która nie umiała się ruszyć ani w lewo ani w prawo. Gdyby tam wybuchła jakaś panika, to jutro mielibyśmy w gazetach o synthpopowej masakrze na obrzeżach Wrocławia :) Serio, tak niebezpiecznej sytuacji nie widziałem już całe lata. Nikt nad tym nie panował ani nawet nie próbował.

W ogóle, nie doceniłem kalibru imprezy, myślałem że to będzie jakiś kameralny koncercik gdzie sobie stoisz w pustawej przestrzeni, a tu taki ścisk że nawet po piwo nie da rady przebić się do baru. Do samej obsługi parkingu i wyjazdu było kilkanaście osób(!), plus kolejni w środku. Temu bliżej było do koncertu halowego a'la Atlas Arena, niż kameralnej klubóweczki. I to też w sumie ciekawa informacja, że mamy we Wrocławiu tak dużą halę, przecież to chyba po Stadionie i Hali Stulecia największy venue koncertowy w mieście xD No i wyjazd - ul. Rakietowa nie jest przystosowana do takich tłumów, ja przezornie wyszedłem przed bisem więc jakoś jeszcze na czele fali się stamtąd wyrwałem, ale teraz to tam pewnie jest niezły paraliż komunikacyjny.

Sam koncert fajny, pod koniec nawet bardzo fajny (ostatnie cztery numery). Ale okoliczności, ten niekontrolowany tłum, trochę mi psuły przyjemność z występu.

PS. Spóźnili się 20 minut, aczkolwiek nie wiem na ile to "spóźnienie", a na ile celowy zabieg żeby więcej ludzi stojących w kolejce, weszło. Gdyby zaczęli się tam o 21:00 przepychać "bo już zaczęli", to... już pisałem. Byłoby źle.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Shedao Shai pisze: sob paź 04, 2025 11:20 pm Bardzo słaby crowd control, okazuje się że ten Orion to ogromna hala (na 4800 ludzi!), a tu było wypełnione na maksa albo prawie na maksa. Wpuszczano przez jedną parę drzwi blisko scenie, więc wyobrażacie sobie chyba jakie to było wąskie gardło. Jak ktoś miał siły i chęci przebić się na koniec tłumu, to tam było lepiej, ale przy samym wejściu była masakra, martwa masa ludzka która nie umiała się ruszyć ani w lewo ani w prawo. Gdyby tam wybuchła jakaś panika, to jutro mielibyśmy w gazetach o synthpopowej masakrze na obrzeżach Wrocławia :) Serio, tak niebezpiecznej sytuacji nie widziałem już całe lata. Nikt nad tym nie panował ani nawet nie próbował.

W ogóle, nie doceniłem kalibru imprezy, myślałem że to będzie jakiś kameralny koncercik gdzie sobie stoisz w pustawej przestrzeni, a tu taki ścisk że nawet po piwo nie da rady przebić się do baru. Do samej obsługi parkingu i wyjazdu było kilkanaście osób(!), plus kolejni w środku. Temu bliżej było do koncertu halowego a'la Atlas Arena, niż kameralnej klubóweczki. I to też w sumie ciekawa informacja, że mamy we Wrocławiu tak dużą halę, przecież to chyba po Stadionie i Hali Stulecia największy venue koncertowy w mieście xD No i wyjazd - ul. Rakietowa nie jest przystosowana do takich tłumów, ja przezornie wyszedłem przed bisem więc jakoś jeszcze na czele fali się stamtąd wyrwałem, ale teraz to tam pewnie jest niezły paraliż komunikacyjny.

Sam koncert fajny, pod koniec nawet bardzo fajny (ostatnie cztery numery). Ale okoliczności, ten niekontrolowany tłum, trochę mi psuły przyjemność z występu.

PS. Spóźnili się 20 minut, aczkolwiek nie wiem na ile to "spóźnienie", a na ile celowy zabieg żeby więcej ludzi stojących w kolejce, weszło. Gdyby zaczęli się tam o 21:00 przepychać "bo już zaczęli", to... już pisałem. Byłoby źle.
Też liczyłem na "kameralny koncert" i byłem zaskoczony tłumem :D
Wyjechaliśmy 19:30, żeby według nawigacji, dojechać na 19:50 - Dojechaliśmy ~20:20. Wąskie gardło przy rondzie na Rakietowej zrobiło swoje.

Nie dość, że był ścisk to jeszcze organizator zrobił "golden circle" dla posiadaczy biletów "VIP", o czym nie było nigdzie wspomniane XD

Tak jak piszesz, wejście przy scenie na głównej ścieżce do WC to była jakaś maskara. Ludzie się przepychali, nie wiedzieli gdzie iść.
Mam wrażenie, że sam organizator nie spodziewał się takiej frekwencji :o

Sam koncert bardzo dobry, zespół też się dobrze bawił.
Przemyślane zmiany w secie od Ostrowa Wlkp.-> "Dance with me" zamiast "Jet Set" na intro, powrót "Navigation Breakdown" do setu.

Załapałem się na ich relacje z koncertu na insta 8)

Chwila przerwy i celuje w Bydgoszcz, ew. Gliwice w 2026.
Awatar użytkownika
johnny_o

Warszawa w sobotę:

17:00 – otwarcie bramek
19:00 – rozpoczęcie koncertu

Takie info dostałem z ebilet. Rozumiem że supportu brak?
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

johnny_o pisze: czw lis 27, 2025 3:14 pm Warszawa w sobotę:

17:00 – otwarcie bramek
19:00 – rozpoczęcie koncertu

Takie info dostałem z ebilet. Rozumiem że supportu brak?
Tak, nie mieli supportu na żadnym z koncertów na tej trasie u nas
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Coraz bardziej absurdalne robi się to, że koncerty w sobotę mają dużo lepsze czasówki niż te odbywające się w środku tygodnia :wink:.
Awatar użytkownika
johnny_o

Alphaville grać, kurwa mać!
Awatar użytkownika
johnny_o

Obsuwa 18 minut w końcu. Koncert spoko, niczego nie złapałem bo nie było w ogóle rzucane. Wszystkie gigi powinny się kończyć przed 21.00, zwłaszcza wewnątrz i zimą.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W sumie mogę tylko potwierdzić, że koncert ok, Marian na tyle na ile jest w stanie wyciągnąć wokalnie, mając 7 z przodu, to wyciąga, ale fajerwerków nie należy oczekiwać (no chyba że na telebimie podczas "Forever Young" :wink:). Klasycznie w Polsce dojebana kolejka do jednego wejścia, podczas gdy do drugiego prawie żadna i wszedłem w parę minut. Nagłośnienie w tej hali bez tragedii, ale i bez szału, ot akceptowalny średni poziom jak na halę konferencyjno-wystawową, a nie koncertową, choć zatyczki pewnie pomogły.

Czasówka na takie koncerty i takie terminy idealna, o 21.37 byłem w domu po koncercie, proszę więcej takich :mryellow:.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zaktualizowałem pierwszy post, doszła Łódź 19.04 i Poznań 23.10.
Awatar użytkownika
johnny_o

12 koncertów przez półtora roku, każdy w innym mieście... Imponujące!
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

No, nigdy bym się nie spodziewał, że będą tyle koncertować u nas.
Normalnie grali na jakiś dniach miasta, zakońćzeniach lata etc.

Fajnie, nie muszę specjalnie do Berlina jeździć :P
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

28.11 Lublin. W takim tempie to niedługo obskoczą wszystkie większe hale w Polsce.
ODPOWIEDZ