To tylko teoria, realnie sprzedaje sie na koncerty na Torwarze około 6 tysięcy biletów i ogłasza występ za wyprzedany. Kolega na pierwszej stronie tematu tłumaczył dokładnie jak to wygląda
28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
4 stówki za płytę, jak na JP to trochę drogo. Ale LN pewnie stwierdza, ze mała hala to ceny muszę być wyższe. Raczej odpuszczam tym razem.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Caracalized
- -#Moonchild

Jest 16 zł taniej niż w Łodzi teraz xD
Ja tam w łodzi wbiłem za 200 zł, ale bilet kupiony z drugiej ręki. Co do Łodzi jeszcze, to potem obniżyli do 299 zł w oficjalnej sprzedaży.
Widzę, że płyta kosztuje 399.
Za GA w Łodzi zapłaciłem 299, w Krakowie rok wcześniej 287,50. To jednak było sporo taniej.
Za GA w Łodzi zapłaciłem 299, w Krakowie rok wcześniej 287,50. To jednak było sporo taniej.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie ma tragedii. W Bratysławie jest GC, sporo droższe od GA (460 zł vs 290 zł). Ostrava startuje jutro, od 280 zł w górę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja Bratysławę odpuszczam, bo jakieś chujowe połączenia tam mam (nie żeby na ten Bobfest czy Bloodstock były lepsze xD), cztery gigi, które mam w planach na razie mi wystarczą, a wolnym muszę w miarę ostrożnie dysponować (pieniędzmi zresztą też). I ceny mnie jakoś nie rażą i nie zaskakują, Judas Priest to jednak marka i biorąc pod uwagę kto to organizuje i tak jakiejś tragedii imo nie ma, ale dla mnie na Judas Priest nigdy nie będzie za dużo póki będą mi dostarczać dobre występy.
Nawet nie rozumiem, co to to znaczy "jak na Priest to trochę drogo" 
- blackcocker
- -#Moderator

Ale sporo większe hale to były. Ceny wyjściowe były przegięte, teraz myślę, że niestety cena może być adekwatna (choć dla mnie za duża)
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Ile razy byłeś w kilku ostatnich latach na Priest i za ile?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Jakie to ma znaczenie? Jeździcie regularnie na koncerty, wiadomo, że logistyka jest coraz droższa, jak wszystko, zespoły otwarcie mówią, że coraz trudniej spiąć trasy, żeby wychodzić na swoje.
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja też nie rozumiem, ale ciężko mi to zrozumieć ze swojej własnej perspektywy kiedy to mój ulubiony zespół jest, na który dałbym nawet i 2 razy tyle gdyby było to konieczne. I co by nie mówić, ich gigi to jednak top, może ten Kraków w zeszłym roku mniej mi się podobał, ale nadal poniżej pewnego poziomu nie zszedł. Dla niefana to jest po prostu sroga cena, chociaż kurwa, sam fanem Claptona czy Metalliki nie jestem za bardzo, a i tak dałem na koncerty tych wykonawców niemałe pieniądze xD
Byłem ogólnie 7 razy, nigdy nie dałem więcej niż 280 zł, chyba w Krk.blackcocker pisze: ↑wt gru 02, 2025 10:24 pmIle razy byłeś w kilku ostatnich latach na Priest i za ile?
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja do 2018 nie dawałem za Priest więcej niż jakieś 230 nawet, no ale czasy i ceny niestety się zmieniły. Mystica nie liczę nawet, bo to festival, ale pamiętam, że karnet 500 zł kosztował, to jednak taniocha w porównaniu z tym jak teraz wygórowane ceny na ten festiwal mają.
Kupisz jeden komiks mniej, a zobaczysz kolejny raz najlepszy zespół heavy metalowy. To tylko kwestia właściwego wyboru 
Te 280 w Czechach jeśli za tyle będzie płyta to akceptowalna cena, nie ma co aż tak wybrzydzać
Forum internetowe to poważna sprawa.
- Caracalized
- -#Moonchild

280 to mniemam, że najtańsze trybuny raczej będą kosztować. Jak nie będzie podziału na GA i GC to przy odrobinie szczęścia będzie z 20-30 zł taniej niż za Warszawę.
Edit: jak popatrzyłem w jakieś inne koncerty to w sumie wyobrażam sobie teraz, że płyta rzeczywiście mogłaby kosztować 280 zł zwłaszcza przy podziale na GA i GC, ale jak nie byłoby tego podziału w Ostrawie to spadek ceny w porównaniu z naszą stolicą byłby spory.
Edit: jak popatrzyłem w jakieś inne koncerty to w sumie wyobrażam sobie teraz, że płyta rzeczywiście mogłaby kosztować 280 zł zwłaszcza przy podziale na GA i GC, ale jak nie byłoby tego podziału w Ostrawie to spadek ceny w porównaniu z naszą stolicą byłby spory.
Drogo jak na Priest, znaczy drogo jak na Priest. Możecie być fanami i ich uwielbiać, ale prawda jest taka, że to nie jest aż tak duży zespół u nas w kraju. Tauron i Atlas to były duże hale jak na nich. W Tauronie nawet z Saxonem i UH nie wyprzedali go. W obu przypadkach można było spokojnie kupić bilety po obniżonej cenie. W przypadku łódzkiego koncertu obniżyli ją oficjalnie o ponad 20%, a koncert i tak nie był wyprzedany.
Cena w okolicach 400 to dla mnie cena za zespół stadionowy, a nie "średnio-halowy" i mój stosunek do Priest nie ma tu żadnego znaczenia. Okolice 300 to byłaby adekwatna cena.
Cena w okolicach 400 to dla mnie cena za zespół stadionowy, a nie "średnio-halowy" i mój stosunek do Priest nie ma tu żadnego znaczenia. Okolice 300 to byłaby adekwatna cena.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Shedao Shai
- -#Rainmaker