Od czego zacząć z zespołem [...]

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]

Post autor: johnny_o »

Przede wszystkim Argus, poza tym koniecznie koncertówki Live Dates 1 i 2 - na tych trzech wydawnictwach jest jakieś 80% zwyczajowej setlisty. Z ostatnich płyt najlepsza jest Blue Horizon, polecam też instrumentalną Nouveau Calls.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Pierwszych 5 płyt do There's the Rub plus koncertówka Live Dates Vol I to kapitalne granie. Czasem bardziej bluesowe, czasem progowe, wspaniałe gitarowe dialogi braci Turner.... Potem już było dużo słabiej z wyjątkami jak No Smoke Without Fire. Ostatnich kilka płyt jest bardzo dobrych.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzięki Panowie. Argusa już trochę słuchałem. Jutro przesłucham te koncertówki, a potem pojadę od początku. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

paulek pisze: śr gru 03, 2025 9:24 pm Pierwszych 5 płyt do There's the Rub plus koncertówka Live Dates Vol I to kapitalne granie. Czasem bardziej bluesowe, czasem progowe, wspaniałe gitarowe dialogi braci Turner.... Potem już było dużo słabiej z wyjątkami jak No Smoke Without Fire. Ostatnich kilka płyt jest bardzo dobrych.
Ja wolę LD II i na późniejszych płytach też jest sporo dobrego. Zbieżność nazwisk przypadkowa, Martin i Ted nie są spokrewnieni - pierwszy grał na basie, a dialoguje drugi z Andy'm Powellem ;)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Dzięki za info, cały czas się człowiek uczy...
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

Zajzajer pisze: sob lis 08, 2025 7:43 pm
Cold pisze: sob lis 08, 2025 7:05 pm Antichrist Superstar - jak lubisz metal industrialny.
Mechanical Animals - jak lubisz electro + nieco industrialu + glam rock à la Bowie (mój ulubiony M. Manson).
Holy Wood - jak lubisz metal industrialny podszyty mrokiem i grozą.

Następnych kilka płyt było słabszych. Powrót do dawnej formy na The Pale Emperor.
dzięki polecę chyba chronologicznie, ale na pewnie nie w weekend zaczne
Jestem w połowie debiutu, niby muza cos sie dzieje, troche mi przypomina Jane's Addiction, Faith No mORE czy mr. bungle czasami, ale mi nie leży cos, to chyba nie jest wykonawca dla mnie, moze sie jeszcze przekonam, ale watpie, glos ma nawet ciekawy, instrumentalisci maja fajne ksywki, z tego co widze to 2 ze składu z pierwszej plyty juz nie zyje, to przykre, podobnie jak w Alice in CHais do dirt 2 osoby ze skladu nie zyja
Still Reigning...
ODPOWIEDZ