Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Turbo - Polska 2025

Post autor: nugz »

Tyle lat czytania tych wysrywów w całości, a dopiero teraz dostał order... Macie turbo-gest ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Better late than never, poza tym po latach lepiej smakuje i bardziej doceniam ;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Mignęło mi wydarzenie na FB - 27.03.2026 - Łódź, Browar Warkot. Zapisane już w kalendarzu 8)
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Też planujemy się tam pojawić :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

swoimi metodami dorwałem seta z akustycznych Krapkowic:

https://www.setlist.fm/setlist/turbo/20 ... f6c27.html
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Trochę za krótko ale 4 numery z nowej płyty są :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Tak było zapowiadane w Gomunicach (4 nowe numery), a także prace nad kolejnymi.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Cienki secik, na spokojnie czekam do 8 lutego :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Sardi pisze: pn lis 17, 2025 11:29 am swoimi metodami dorwałem seta z akustycznych Krapkowic:

https://www.setlist.fm/setlist/turbo/20 ... f6c27.html
Ale, że Komety akustycznie nie zagrali??

Dobrze, że ściągnąłeś seta :D
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

https://www.setlist.fm/setlist/turbo/20 ... ce4a6.html

świetny set w Pile: Przebij mur po raz pierwszy elektrycznie od 2019 roku, Czas, Człowiek i Bóg, Noc, 5 Blizn i malutko Kawalerii i Smaku
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mam nadzieję, ze na supportujące gigi z Acidami wróci "Ostatnie grzeszników płacz"
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Ostatnie Turbo w tym roku zaliczone. Niezły secik w Tarnowie - oczywiście nie obyło się bez magicznego markera ;) wjechało chwilę niesłyszane przeze mnie Przebij Mur i chyba to mój dzisiejszy hajlajt :lol: super się bawiłem pierwszą część koncertu. Potem trochę mi siadło, a jak się zaczęły Kawaleryjsko Dzieciate klimaty to już mi się trochę dłużyło... Niezła reprezentacja Tomkowych numerów, co bardzo cieszy. Tak powinny te sety wyglądać - być raczej pół na pół, a nie 1h40 śpiewania kupy i 15 min wciśnięte Tomka. Niesamowicie mi szkoda, że ten Kraków wypada w taką słabą datę :/ bardzo zły zbieg okoliczności, choć cała Kawaleria nie zachęca. Mniejsza - bardzo udany wieczór w Tarnowie, dodatkowo spotkany JM Admin z rodzinką, więc w ogóle było fantastycznie :D ależ mi się marzy więcej Żywiołu w secie - fenomenalne są te kawałki do śpiewania :D SAM NIE WIESZ ILE SIŁY MASZ!
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

blackcocker pisze: pn gru 08, 2025 12:03 am Ostatnie Turbo w tym roku zaliczone.
a co z AD w spodku??
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Przecież tam będzie sama kawaleria + sam + ikar

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Sardi pisze: pn gru 08, 2025 12:44 am
blackcocker pisze: pn gru 08, 2025 12:03 am Ostatnie Turbo w tym roku zaliczone.
a co z AD w spodku??
Kto wie czy się uda pojawić, a jeśli nawet to tam set będzie taki, że raczej szkoda mówić o tym gigu jako o pełnoprawnym :/
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Zamiast o samym koncercie napiszę kilka słów więcej o całym moim weekendowym wyjeździe, bo... mogę :D A tak naprawdę to przypomniał mi trochę stare czasy, gdy byłem parę lat młodszy i tego typu wyjazdy potrafiły być "cotygodniowością". Zacznę od tego, że nie planowałem już żadnych koncertów Turbo w tym roku, a zwłaszcza tego w Tarnowie. Daleko, w niedzielę. No nie pasował mi zupełnie. Przez chwilę myśleliśmy o piątkowym Biłgoraju, ale potem doszliśmy do słusznego wniosku, że nam się nie chce jechać taki kawał. Jednak jakiś tydzień temu, szukając miejsca na okołoświąteczny wyjazd, zerknąłem sobie na kamerki na stoku w Tyliczu i zobaczyłem, że jest tam śnieg (okazał się w więkoszości naturalny, chcociaż poza stokiem było go niewiele) i ludzie tam jeżdżą. To spowodowało dużą ochotę na wczesne rozczpoczęcie sezonu zjazdowego i odświeżenia sobie jak to się robi, bo potem do świąt nie będę miał opcji na taki wyjazd. Szybkie ustalenia z rodziną i zapadła decyzja, że jedziemy do Tylicza na weekend. A jako, że po drodze między Tyliczem a Warszawą jest Tarnów... :lol: Wiadomo jak to się musiało skończyć. Umówiliśmy się wstępnie z cockerem, że postaramy się dotrzeć.

Weekend zacząłem w piątek wieczorem w Warszawie, na piwku z kolegami. Powrót koło północy. W sobotę pobudka o 6:30 i za kierownicę. Szybkie zrzucenie rzeczy w apartamencie i na stok. 5 godzin jazdy. W niedzielę start od 10 (nie spieszyło nam się, bo rano była mżawka). Jazdy do 16:15, żeby zdążyć do Tarnowa, bo okazało się, że koncert o 19. Szybkie wycieranie sprzętu, przebranie się na parkingu i w drogę. Ciemno, mgliście, no ciężko się jechało. Dojechaliśmy o 18:40, o 19 Turbo weszło na scenę, wiec timing znakomity.

Sam koncert bardzo fajny. Intro puszczone bardzo głośno i trochę się obawiałem, że potem będzie za głośno (a pakując się w piątek zapomniałem stoperów). Na szczęście obawy były niepotrzebne. Bardzo fajnie to Konrad ustawił i w miejscu, gdzie stałem było idealnie. Sam klub nie był prosty do ogarnięcia, bo to podziemia, wąskie i długie. Na dodatek poprzedzielane przejściami. Publiczności sporo. Raczej spokojna. Było trochę bujania się, ale żadnego pogo, przepychania itp. Dzieciaki mogły spokojnie stać w tłumie. Set uważam, że dobry. Sporo Blizn, do tego Przebij Mur i Noc Już Woła (oba świetnie weszły) oraz Człowiek i Bóg z Tożsamości. Ze staroci też przyzwoicie, bo Już nie z Tobą to jednak porządny koncertowy numer (mimo, że mam go dość), a z debiutu wjechały dwa najlepsze: Ikar i "pazerny". Przez długi czas nie było nic z Kawalerii co w ogóle mi nie przeszkadzało, a wręcz mnie cieszyło (i tak będą ją męczyć cały przyszły rok). Aż w końcu nadszedł ten moment i wjechało "palenie Zgierza". Jak dla mnie to najgorszy numer z albumu, mogliby wybrać cokolwiek innego. Potem "galeon". Trochę lepiej, koncertowo dobrze wchodzi to "gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleon" :lol: i koniec. 1:40 - trochę krótko jak na solowy koncert. Na dodatek niedobry marker wykreślił Niebezpieczny taniec. Na bisy poleciał Dzieci, które również mam dość dobrze osłuchane na żywo, więc końcówka zapowiadała się słabo. Na szczęście zakończyli Płaczem Grzeszników "on request" (tu podziękowania dla cockera za przekazanie oraz Przemka za realizację :)). Ogólnie oceniam ten koncert bardzo dobrze. Na plus dźwięk, publiczność, set - choć ten mógłby być zdecydowanie lepszy, gdyby pozostał w nim Taniec i zagrali Może Tylko (brak tego ostatniego wyjaśniał nam Przemek po koncercie).

Po koncercie posiedzieliśmy chwilę z Cockerem, potem pogadaliśmy z Przemkiem i Tomkiem i czas było ruszać w drogę. Na szczęście koncert zaczął się w wcześnie, więc już o 1:10 byłem w pod domem, o 1:30 samochód rozpakowany. Potem tylko rozwiesić mokre ciuchy, szybki prysznic i o 2 spać. A dzisiaj pobudka przed 7 i szybko na rower do pracy, żeby napisać dla Was powyższą relację :)

Trochę mnie ten weekend zmęczył, ale jestem z niego bardzo zadowolony.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Ja w wieku <30 czuję się zmęczony po przeczytaniu tego :lol:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

A mi ta relacja dodała sił... #taktrzebażyć, brawo!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Piękna akcja! :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »