04/11/2026 - Gloryhammer - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Teddy123
-#Invader
-#Invader

04/11/2026 - Gloryhammer - Warszawa

Post autor: Teddy123 »

Gloryhammer przyjadą do Polski z premierowym materiałem!

Szkoci odwiedzą nas w Proximie w ramach promocji piątego albumu. Koncert odbędzie się 4 listopada – gośćmi specjalnymi będą Majestica, a supportem Arion.

Gloryhammer to taki zespół, który zadowoli każdego – i powermetalowych ultrasów, i słuchaczy niekoniecznie sięgających po ten gatunek. Wszystko za sprawą tych symfonicznych, zamaszystych hitów, ogromnego ładunku melodii i prezencji scenicznej, w ramach której dostajemy, a jakże, młoty oraz tonę kosmicznych artefaktów. Samo dobre.

Niby grają symfonię zmieszaną z power metalem, ale Majestica to przecież zupełnie inny skład niż Gloryhammer. Mimo wątków fantasy Szwedzi nie zwiedzają kosmosu aż tak intensywnie, a do tego stawiają na jeszcze więcej patosu.

Arion z miejsca podniosą każdego na duchu. Ich kompozycje kryją w sobie tonę optymizmu i melodii, którymi zarazicie się na żywo. Obiecujemy to.

Bilety na koncert będą dostępne od 12 grudnia (10:00) na Knock Out Music Store (druki kolekcjonerskie).

Kiedy: 4 listopada (środa) 2026
Gdzie: Warszawa @ Proxima, ul. Żwirki i Wigury 99A
Bilety: 139/149 zł – przedsprzedaż, 170 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 04/11/2026 - Gloryhammer - Warszawa

Post autor: Max323 »

Fight for the King
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Gdzie z tym syfem do mojej ukochanej Proximy 😩😉
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

For the Hammer and the Ring

Kiedy tam ostatnio byłeś?
nugz
SMERF MARUDA

Nie pamiętam, możliwe że na KSE, jakoś latem '19 :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Chyba 19 lat temu

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Jak nie odwiedzasz ukochanej 6 lat to się nie dziw, że potem w Gloryhammery idzie
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Każdy dzień w którym nie myślę o Gloryhammer uważam za piękny. Ten do nich już niestety nie należy 🤬

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Nie znałem tego zespołu i wiem chyba dlaczego.

Wrzuciłem sobie jakiś randomowy ich "wystep" na YT i wystarczyło mi 30 sekund. Kurwa, ale to jest gówno. Kto tego słucha
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

Gloryhammer nie istnieje i udaję, że ten koncert przed Judas Priest nie miał w ogóle miejsca. Na szczęście ani jednego momentu (przynajmniej muzycznego) z tego występu nie pamiętam 😸
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ale zazdroszczę Warszawiakom teraz <3
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid ma rację - ten nowszy europejski power metal powinno się wrzucić do dołu w wapnem i wystrzelić w kosmos, po czym wymierzyć w to pociskiem, żeby to nawet w kosmosie się nie błąkało, bo jeszcze ktoś przygarnie, a resztki po eksplozji ładnie spłonęłyby w atmosferze Ziemi ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

kam pisze: śr gru 10, 2025 12:45 pm Nie znałem tego zespołu i wiem chyba dlaczego.

Wrzuciłem sobie jakiś randomowy ich "wystep" na YT i wystarczyło mi 30 sekund. Kurwa, ale to jest gówno. Kto tego słucha
Podczas ostatniego występu Judas Priest w Łodzi słuchała tego pewnie połowa aktywnych forumowiczów

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Kto z forumowiczów pójdzie do Proximy w listopadzie 2026 na Gloryhammer? Ręka do góry!
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Caracalized pisze: śr gru 10, 2025 12:50 pm Gloryhammer nie istnieje i udaję, że ten koncert przed Judas Priest nie miał w ogóle miejsca. Na szczęście ani jednego momentu (przynajmniej muzycznego) z tego występu nie pamiętam 😸
Ja pamiętam grono dziewczynek, które bardzo entuzjastycznie reagowały na muzykę i szukały kontaktu z zespołem... Który to całkowicie je olewał :lol: Gobliny i drużyna pierścienia spod napleta ważniejsze.
nugz pisze: śr gru 10, 2025 1:25 pm Schizoid ma rację - ten nowszy europejski power metal powinno się wrzucić do dołu w wapnem i wystrzelić w kosmos, po czym wymierzyć w to pociskiem, żeby to nawet w kosmosie się nie błąkało, bo jeszcze ktoś przygarnie, a resztki po eksplozji ładnie spłonęłyby w atmosferze Ziemi ;)
No ja ogólnie nie mam problemu z żadną muzyką, ale taki power metal jest dla mnie już potężną abominacją. Żeby to jeszcze zabawne było...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Zespół zbyt gejowy nawet dla ludzi czekających na Halforda. Ja odpadam, mimo że w sumie to miło się kojarzą, bo z koncertem Judas Priest :D
nugz
SMERF MARUDA

A Proxima będzie i tak pewnie spuchnięta jak puszka surströmming ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ciekawe, czy zapach też będzie jak w przypadku tej wykwintnej potrawy :lol:

Z tego co wiem, to ten zespół ma swoją niszę, tylko po prostu słuchają go ludzie z jakichś konwentów itp. Więc frekwencja pewnie będzie

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Neopałerowy szit strajks egein xD Choć pewnie sie sprzeda, na judasach widziałem dzieciaki w ich koszulkach i widać, że mają jakieś tam grono fanów. Mam sporo tolerancji do infantylnych melodyjek w muzyce, ale doza wiochy w gloryhole mnie jednak przerosła.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
nugz
SMERF MARUDA

Melodyjki z Senjutsu przy tym to muzyka poważna ;)
ODPOWIEDZ