Ogólnie o koncertach
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ogólnie o koncertach
Na eventimie są jakieś promki na bilety (nieznaczne), m.in. na Adamsa w Gdańsku czy Zalewskiego. Nie wiem do kiedy, ale opisane jako Black Friday & Cyber Monday, więc pewnie zaraz się kończą.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Parę dni temu kupiłem sobie bilet do Pragi na Dogstar, ten zespół z Keanu Reevsem na basie, bo to poniedziałek, po festiwalu Metronome na który się wybieram, więc pomyślałem: o, dorzuci się jeden dzień w Pradze
co to za problem zostać dzień dłużej.
Teraz obczaiłem, że to poniedziałek, ale tydzień po festiwalu xDDD ja pierdolę
Teraz obczaiłem, że to poniedziałek, ale tydzień po festiwalu xDDD ja pierdolę
Z ciekawości posłuchałem - całkiem przyjemne rockowe granie...
Night Mistress Fan Club Łódź
Fajny line up na tym pepikowym fescie: Cave, The Flaming Lips, Slowdive, Sting... Moze na sobotę dojadę? Dopisze se do kalendarza na 2026
https://www.last.fm/user/kamooo
Wrociłem własnie z koncertu Wij. Tuja zapowiedziała, że pracują intensywnie nad nową płytą, więc lada chwila jakiś singiel będzie wypuszczony.
https://www.last.fm/user/kamooo
- blackcocker
- -#Moderator

Zalewski jest król sceny, jak lew jest żubr jest król puszczy. Wielbię tego gościa. Zaraz obok Riverside nasze najlepsze dobro narodowe. Mam nadzieję, że będzie dane mi go zobaczyć w marcu
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Mnie nie będzie dane, ale widok żonobijki na żywo z bliska latem zeszłego roku na zawsze w moim sercu.
Chyba jak żubr w czteropaku w żabce.blackcocker pisze: ↑sob gru 13, 2025 4:25 am Zalewski jest król sceny, jak lew jest żubr jest król puszczy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- blackcocker
- -#Moderator

pz pisze: ↑sob gru 13, 2025 9:06 amChyba jak żubr w czteropaku w żabce.blackcocker pisze: ↑sob gru 13, 2025 4:25 am Zalewski jest król sceny, jak lew jest żubr jest król puszczy.
Też trafne porównanie świadczące o zajebistości cwela w żonobijce
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
blackcocker pisze: ↑sob gru 13, 2025 11:19 ampz pisze: ↑sob gru 13, 2025 9:06 amChyba jak żubr w czteropaku w żabce.blackcocker pisze: ↑sob gru 13, 2025 4:25 am Zalewski jest król sceny, jak lew jest żubr jest król puszczy.![]()
Też trafne porównanie świadczące o zajebistości cwela w żonobijce![]()
A żonobijka była klasyczna czy palestyńska?
- blackcocker
- -#Moderator

Klasyczna 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Caracalized
- -#Moonchild

Jak to mawiają panowie i panie, są gusta i guściki, wady, zalety, priorytety.
Ze swojej perspektywy napiszę tylko, że ja straciłem serce do Riverside przed pandemią jeszcze, byłem na ich koncercie u siebie i wyszedłem z niego wynudzony nieźle, a w 2011 to był jeden z moich ulubionych zespołów i wtedy ich koncert był dla mnie naprawdę świetny, i przy barierce stałem i zdjęcie z nieodżałowanym Piotrem Grudzińskim sobie zrobiłem zaraz po wejściu do klubu, była to krótka interakcja, ale nawet miła i pamiętam, że w tamtym czasie nawet coś z nim pisałem na facebooku.
Dobra narodowe? Ja jestem w stanie być bardziej niż dumny z tego, że Tomasz Stańko czy Fred Zinnemann urodzili się w tym samym mieście co ja i w swoich dziedzinach to byli naprawdę świetni twórcy, jeden wybitny trębacz jazzowy, który kolaborował z Komedą, drugi reżyser z Oscarami na koncie, u którego Brando debiutował. Riverside ciężko mi przy nich postawić, ale nie odmawiam im talentu, po prostu teraz to nawet subiektywnie nie jest już muzyka, której mam ochotę słuchać. A o Zalewskim się nie będę wypowiadał, bo on mnie #kompletniewiadomoco
Ze swojej perspektywy napiszę tylko, że ja straciłem serce do Riverside przed pandemią jeszcze, byłem na ich koncercie u siebie i wyszedłem z niego wynudzony nieźle, a w 2011 to był jeden z moich ulubionych zespołów i wtedy ich koncert był dla mnie naprawdę świetny, i przy barierce stałem i zdjęcie z nieodżałowanym Piotrem Grudzińskim sobie zrobiłem zaraz po wejściu do klubu, była to krótka interakcja, ale nawet miła i pamiętam, że w tamtym czasie nawet coś z nim pisałem na facebooku.
Dobra narodowe? Ja jestem w stanie być bardziej niż dumny z tego, że Tomasz Stańko czy Fred Zinnemann urodzili się w tym samym mieście co ja i w swoich dziedzinach to byli naprawdę świetni twórcy, jeden wybitny trębacz jazzowy, który kolaborował z Komedą, drugi reżyser z Oscarami na koncie, u którego Brando debiutował. Riverside ciężko mi przy nich postawić, ale nie odmawiam im talentu, po prostu teraz to nawet subiektywnie nie jest już muzyka, której mam ochotę słuchać. A o Zalewskim się nie będę wypowiadał, bo on mnie #kompletniewiadomoco
A Marek Piotrowski jest jeszcze lepszy, bo ani Stańko ani Zinnemann nie wygrali wszystkich najważniejszych pasów mistrzowskich w kickboxingu. Ba, nawet jednego nie wygrali, chyba że się mylę.
Nie wiem, po co zestawiać ze sobą tak różne (i nie tylko muzyczne) światy. Jak rodakom się udaje, to fajnie. Riverside bezsprzecznie się udało.
Nie wiem, po co zestawiać ze sobą tak różne (i nie tylko muzyczne) światy. Jak rodakom się udaje, to fajnie. Riverside bezsprzecznie się udało.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

I Zalewski i Riverside koncertowo rozpierdalają absolutnie, nagrywają udane płyty i oferują profesjonalne podejście do fanów - czego chcieć więcej?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Caracalized
- -#Moonchild

Kickboxing mnie zupełnie nie interesuje i szczerze powiedziawszy, nie wiem nawet kto to jest, ale świetnie, że mu się udało.
I ja być może jestem autystą i zbyt poważnie podchodzę do niektórych rzeczy na forum, ale to co napisałem naprawdę wygląda na jakieś duże zesranie? Tylko coś tam o napisałem i tyle, nawet nie próbując nikogo lub niczego urażać po drodze
- blackcocker
- -#Moderator

Nie no rozbawiło mnie po prostu bronienie poważnej sprawy jazzmanami i Oscarowcami, gdy ja po pijaku po prostu napisałem że Zalew i Rivery są zajebiste XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
No i okej - nie musi cię interesować, zresztą nie dziwi mnie, że nie kojarzysz nazwiska, to już nie lata 90. Po prostu zaskoczyło mnie wymienianie obok siebie tak różnych nazwisk. Z mojej perspektywy jest tak, jak napisał Cocker. Riverside to jedna z niewielu polskich kapel, które miały pomysł na siebie, podeszły do tematu profesjonalnie i mogą cieszyć się wymiernym sukcesem. Nie mamy takich zespołów wiele, a jeśli już, to zaliczają się do ekstremy. Sam Riverside lubię (choć nawet nie w połowie tak, jak kocha ich Blackcocker), myślę, że - parafrazując klasyka - ten sukces im się po prostu należał
Robią od początku do końca to, w czym są dobrzy i czego oczekują fani, żadnej kaszany na koncie nie mają... No w zasadzie czego innego oczekiwać od zespołu?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Moonchild

No spoko, a ja po prostu napisałem to co napisałem i tyle.blackcocker pisze: ↑sob gru 13, 2025 1:18 pm Nie no rozbawiło mnie po prostu bronienie poważnej sprawy jazzmanami i Oscarowcami, gdy ja po pijaku po prostu napisałem że Zalew i Rivery są zajebiste XD