Uszeregowanie znanych zespołów

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Uszeregowanie znanych zespołów

Post autor: Caracalized »

Tak, miałem o nim wspominać właśnie, nie wiem czy on z nich wszystkich nie jest najgorszy, ale nadal mu jakoś uchodzi na sucho; pewnie za dużo wpływowych przyjaciół ma, którzy go chronią. Jebać RHCP, nie tylko jego.

Edit: no dobra, Watkins był gorszy, ale on jednak jest w swojej własnej nietykalnej lidze największych śmieci jakie po tej ziemi kiedykolwiek chodziły.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Widzę, że nie zyje on, musialem sprawdzic kto to jest, sprawiedliwość jednak czasami występuje
Zajzajer on the Road 2026:
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nie mam żadnego problemu z jebaniem RHCP :)
A szkoda - muzycy bdb.
JEBAĆ :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Caracalized pisze: pt gru 19, 2025 8:08 pm
Sardi pisze: pt gru 19, 2025 7:44 pm
Caracalized pisze: pt gru 19, 2025 7:41 pm Ta, jakby tylko oni muzykę czy motywy innym podpierdalali, lecz przyznam, że niepodpisanie Holmesa przy Dazed and Confusion było skrajnie nieeleganckie. Chociaż ja myślałem, że Led Zeppelin, ale na dobrą sprawę i Bowiego, bardziej należałoby jednak jebać za pedofilię niż kradzież czyjejś muzyki.
a Babe? a Whole Lotta? Stairway? tych przykładów jest dużo więcej niż tylko D&C. a mówimy tutaj tylko i wyłącznie o kwestii muzycznej, uważam ze nie zasługują na status aż takich legend przez ww. przykłady.
Tak, ja to wiem, że tych przykładów jest więcej, i nie wiem czy Spirit przypadkiem nie przegrało w sądzie z tym Stairway, bo czysty plagiat to jednak nie jest.
Przegrało, co mnie jako prawnika i muzyka do dziś bulwersuje, bo ten wyrok jest skandaliczny. Super, że się inspirowali, to trzeba o tym powiedzieć, zaznaczyć w creditsach, cokolwiek.

Jednym motywem - owszem, ale najbardziej kluczowym i charakterystycznym dla tego utworu.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Caracalized pisze: pt gru 19, 2025 8:08 pm
Zarówno Bowie, jak i Page jebali (pardon my language) jedną i tą samą czternastolatkę, jeżeli to nie jest pedofilia to nie wiem co nią jest, jednego nawet i o gwałt ktoś oskarżał (szczerze, nie zdziwiłbym się, gdyby Bowie miał na sumieniu nie jedną, a nawet i kilkadziesiąt ofiar). I nie tylko oni, Iggy Pop czy jacyś inni jegomoście też miewali stosunki z dziewczynami poniżej 15, a nawet i 14 roku życia; szczerze, między innymi przez nich szkoda mi się wgłębiać w biografie różnorakich artystów, bo niedobrze mi się robi jak przypomnę sobie jak bardzo zdegenerowani ci ludzie byli i pewnie nadal są.
Uwaga nt zdegenerowania tych ludzi oczywiście trafna, zarzut pedofilii - raczej nie. Pedofilia nie jest synonimem małoletności lecz niedojrzałości płciowej. Niewiele młodzieży w wieku 12 - 15 lat jest niedojrzałych płciowo, choć oczywiście są i takie, nieco zaburzone w rozwoju np hormonalnym osoby.

https://allthatsinteresting.com/lori-mattix
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

szczerze to nawet nie wiem co na to odpisać i jaki w ogóle był cel tego "prostowania"
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Taki, że za czasów z którego pochodzą mapy Krusejdera bezdzietna piętnastolatka była starą panną ;) Rzecz w tym że prawo bierze pod uwagę wiek a nie dojrzałość płciową, bo w sumie nie może być inaczej. No i ocena prawna i moralna może być rozbieżna.
Ja jestem gorącym zwolennikiem oddzielania dzieła od artysty - czasem lepiej nie wiedzieć więcej o idolach, to prawda, ale też zwyrolstwo takiej jednostki nie wymazuje geniuszu i tego że mogę się cieszyć jej twórczością.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja czasem nie jestem w stanie tego rozdzielić jak ktoś jest lub był już naprawdę, ale to naprawdę złym człowiekiem; nie wiem jak mógłbym słuchać Lostprophets wiedząc co wspomniany wcześniej Watkins zrobił, ale też ciężko od lat zabrać mi się za Burzum, bo Varg straszliwym zjebem jest, i to nie tylko już chodzi o zabójstwo kolegi. Jak wiem, że ktoś jest spierdolony to potem jakoś ciężej mi się jest cieszyć jego (lub jej) twórczością.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Są różne stopnie spierdolenia i pełna zgoda z Watkinsem, choć Burzum mógłby dla mnie nie istnieć nawet gdyby Varg przeprowadzał staruszki przez ulicę. Co innego czyny których oni się dopuszczali, co innego cała śmietanka rocka lat 60. i 70. ruchająca i wciągająca wszystko jak leci.
nugz
SMERF MARUDA

Sardi pisze: sob gru 20, 2025 1:23 am szczerze to nawet nie wiem co na to odpisać i jaki w ogóle był cel tego "prostowania"
Typowe reakcja na post krusa. Nauczyłem się już nawet nie czytać, bez dodawania do ignorowanych :)
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

No akurat to sprostowanie całkiem na miejscu, bo nazywanie dymania 14/15-sto latek pedofilią to całkowite pomieszanie pojęć.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sardi pisze: sob gru 20, 2025 1:23 am szczerze to nawet nie wiem co na to odpisać i jaki w ogóle był cel tego "prostowania"
nie rozumiem, jaki jest sens tego wpisu ;)

Ludzie generalnie słabo rozumieją kontrkulturę, jej rozwój i zasady (o ile może być mowa o zasadach w kontrkulturze ...)
Do tego dochodzi słaba znajomość rozwoju świadomości w zakresie ochrony praw dzieci i małoletnich
... a syntezą tego wszystkiego są kwestje takie jak Epstein i jego wyspa miliarderów

p.s. @johnny_o - wbrew pozorom te 120 i więcej lat temu wcale tak często nie zdarzały się śluby szesnastolatek.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Technicznie 14 czy 15-latka to może nie jest jakieś dziecko, no ale nie powiecie mi, że nie skręca was na samą myśl, że chłop 30 czy 40 lat chce się zabierać za coś co ledwo skończyło bawić się lalkami i układać klocki, a może nawet i jeszcze nie? Czy płciowo, nie wgłębiałem się w takie rzeczy przyznam, ale fizycznie na pewno takie osoby nie są jeszcze do końca dojrzałe, a psychicznie już w ogóle ciężko mówić o jakiejkolwiek dojrzałości i to, że dziewczyny od piętnastego roku życia wzwyż są u nas "legalne" to nie znaczy, że dobieranie się do nich jest w porządku. Ja zacząłem się dziwnie czuć jakiś czas temu jak z osiemnastolatką pisałem. Próbujcie motać w głowie 25-latkom, to jest sporo większe osiągnięcie od motania w głowie naiwnemu jeszcze dziecku nieznającego życia.
nugz
SMERF MARUDA

Dokładnie, co mnie interesują jakieś definicje i widełki. Nie ma dowodu, to trzymaj pędzel w gaciach. I nie chodzi tylko o fizyczność, bo zboczona narracja online w kierunku tych dziewczyn już je skrzywia bardzo wcześnie. Oglądam trochę łowców tych śmieci w Stanach i w zasadzie powtarzalne są zawsze dwie sprawy - są wyborcami trumpa i uważają się za bogobojnych :)
Różne stany różnie podchodzą do tego, ale są przypadki, że kolesie za sam trading filmów dostali ponad 120 lat na głowę :)

Nie sąd cię skaze, pedofilu!!!
Ostatnio zmieniony sob gru 20, 2025 12:54 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Rzygać mi się chce jak czytam niektóre wypowiedzi tutaj. Ciekawy jestem co byście mówili jakby chodziło o wasze siostry, córki, wnuczki, chrześnice... Obleśne
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

blackcocker pisze: sob gru 20, 2025 12:48 pm Rzygać mi się chce jak czytam niektóre wypowiedzi tutaj. Ciekawy jestem co byście mówili jakby chodziło o wasze siostry, córki, wnuczki, chrześnice... Obleśne
👌🏻
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Przecież nikt nie twierdzi że to nie jest obleśne, tylko że to nie jest pedofilia, o co Ci chodzi XD
nugz pisze: sob gru 20, 2025 12:29 pm Dokładnie, co mnie interesują jakieś definicje i widełki. Nie ma dowodu, to trzymaj pędzel w gaciach.
Nie obchodzą mnie widełki, więc zastosuję kryterium widełek >=18, ma sens.
nugz
SMERF MARUDA

Może nie wyraziłem tego najlepiej. Age of consent w różnych miejscach na Ziemi jest często tak obleśnie niski, że z automatu myślę w głowie, że 18+ to jest absolutne minimum.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: sob gru 20, 2025 12:29 pm Oglądam trochę łowców tych śmieci w Stanach i w zasadzie powtarzalne są zawsze dwie sprawy - są wyborcami trumpa i uważają się za bogobojnych :)
Pedofile głosują na pedofila i słuchają kazań głoszonych przez pedofilów? Wow, kto by na to wpadł xD
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

nugz pisze: sob gru 20, 2025 4:54 pm Może nie wyraziłem tego najlepiej. Age of consent w różnych miejscach na Ziemi jest często tak obleśnie niski, że z automatu myślę w głowie, że 18+ to jest absolutne minimum.
ile ty masz lat? I co myślałeś na ten temat jak miałeś 17 lat?

Dodam, że perspektywa Polski jest tu jednak specyficzna, bo u nas na północy Europy dojrzewanie fizyczne odbywa się wolniej. Ale już w basenie Morza Śródziemnego czy w krajach okołorównikowych jest inaczej. Tam liczyła się dojrzałość fizyczna, obok której należało postawić średnią długość życia wynoszącą tam często nie wiecej niż 30 kilka lat.

Myślę, że temat groupies ma bardzo dużą korelację z pojęciem obleśności. Niczego tu nie relatywizuję, tylko podobnie jak @Kalectwo zauważam ze skrzywieniem medycznym, że omawiany przypadek nie ma nic wspólnego z pedofilią.
ODPOWIEDZ