10 ulubionych Zespołów/Artystów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10 ulubionych Zespołów/Artystów
Dawaj swoje top 50 płyt z opisówka, robilismy cos takiego juz dawno
Still Reigning...
- Caracalized
- -#Clairvoyant

- blackcocker
- -#Moderator

Z tego co pamiętam każdy zakładał swój - śmiało
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Tak dla pewności, muszę dawać płyty od ostatniego do pierwszego miejsca czy alfabetycznie też mogą być? Tak rankingowo ciężko byłoby mi to ułożyć, ale mogę spróbować, najwyżej znajdę sobie czas na jakieś konkretne rozdzielenie tego i ogarnięcie jakiegoś klucza, według którego miałbym to umiejscawiać 
My robiliśmy rankingowo, ale przecież nikt tu nie będzie ci mówił, jak masz ułożyć własne zestawienie 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Clairvoyant

I swoją drogą, jak wyszukiwałem odpowiednie tematy to widziałem wspominkę, że koncertówek nie można dawać do takiego zestawienia? Jak tylko studyjne muszą być, nawet bez kompilacji, to będzie mi odrobinkę (ale odrobinkę tylko w sumie, heh) trudniej, ale jakoś się to ułoży. I nadal się waham czy dawać 1 album na jednego wykonawcę przy takim układzie, ale czekam na odpowiedzi póki co.
Normalnie nie można, choć uważam to za pewien problem, aczkolwiek raczej dotyczący jazzu, aniżeli metalu (patrzę tu np. na Live Evil od Milesa Davisa). Ja w swoim zestawieniu koncertówki uwzględniłem bonusowo, poza rankingiem. W honorable mentions możesz sobie wstawić, co tylko dusza zapragnie, EPki też. Nie ma jakichś sztywnych reguł.
Nota bene być może to pytanie mogłoby zainicjować powtórkę tej zabawy, aczkolwiek na mniejszą skalę i z focusem konkretnie na koncertówki. Zainteresowanie pewnie byłoby mniejsze, ale w zasadzie czemu by nie.
Nota bene być może to pytanie mogłoby zainicjować powtórkę tej zabawy, aczkolwiek na mniejszą skalę i z focusem konkretnie na koncertówki. Zainteresowanie pewnie byłoby mniejsze, ale w zasadzie czemu by nie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To jest dobry pomysł, zarówno dla oficjalnych koncertówek jak i bootlegów. Trochę je zaniedbałem w ostatnich latach, ale w przypwielu zespołów bootlegi ratują średni urodzaj oficjalnych koncertów. Trzy nazwy z brzegu: Rainbow, Bon Jovi, Queensryche
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Dobra, to wszystko wiem chyba. Jeżeli nie ma żadnych reguł czasowych to dałbym sobie ze 3-4 tygodnie czasu na powtórzenie paru płyt i wtedy założyłbym stosowny temat do swojego top50. Teraz chciałem się skupić na czymś innym i niestety chodzę do pracy, za tydzień znowu mnie czeka malutka seria koncertów, więc nie mam za bardzo czasu na to, aby porządnie sobie to ogarnąć na teraz. Chyba, że to jest tak, że jak kolega Invader/Zajzajer pisze, abym zrobił swoje top50 z opisami to mam już to zrobić?
Zakładaj kiedy chcesz, wiadomo, że nie każdy ma czas, sam zrobię swoje nowe top 50 trochę się pozmieniało, ale też potrzebuje czasu. Epki/koncertówki/bootlegi w Honorable Mentions najlepiej. Top 50 studyjne z okładka od 50 do 1 miejsca, nie ma limitu płyt na danego wykonawce, im trudniej tym lepiej właśnie. Super sie czytało zawsze wszystkie te zestawienia i były emocje co na 1 pierwszym miejscu u kogoś będzie.Caracalized pisze: ↑czw cze 26, 2025 4:25 am Dobra, to wszystko wiem chyba. Jeżeli nie ma żadnych reguł czasowych to dałbym sobie ze 3-4 tygodnie czasu na powtórzenie paru płyt i wtedy założyłbym stosowny temat do swojego top50. Teraz chciałem się skupić na czymś innym i niestety chodzę do pracy, za tydzień znowu mnie czeka malutka seria koncertów, więc nie mam za bardzo czasu na to, aby porządnie sobie to ogarnąć na teraz. Chyba, że to jest tak, że jak kolega Invader/Zajzajer pisze, abym zrobił swoje top50 z opisami to mam już to zrobić?
Still Reigning...
A walne se druga dwudziestke (tym razem kolejność przypadkowa)
1. Shawn Lane
2. Megadeth
3. Yes
4. Camel
5. Supertramp
6. Iron Maiden
7. Manowar
8. Alan Parsons Project
9. Depeche Mode
10. Pearl Jam
I te 20 zespołów mogę słuchać do końca życia i mi wystarczy, nie muszę odkrywać nic nowego
Hm: Sabbath z Ozzym, Joe Satriani
1. Shawn Lane
2. Megadeth
3. Yes
4. Camel
5. Supertramp
6. Iron Maiden
7. Manowar
8. Alan Parsons Project
9. Depeche Mode
10. Pearl Jam
I te 20 zespołów mogę słuchać do końca życia i mi wystarczy, nie muszę odkrywać nic nowego
Hm: Sabbath z Ozzym, Joe Satriani
Still Reigning...
Aktualne top 20:
20. Joe Satriani
19. Depeche Mode
18. Alan Parsons Project
17. Yes
16. Pearl Jam
15. Camel
14. Megadeth
13. Shawn Lane
12. Supertramp
11. Faith No More (tylko z Pattonem na wokalu)
7. Iron Maiden
6. Alice in Chains (tylko z Laynem)
5. Pink Floyd
4. Rush
HM: Manowar
20. Joe Satriani
19. Depeche Mode
18. Alan Parsons Project
17. Yes
16. Pearl Jam
15. Camel
14. Megadeth
13. Shawn Lane
12. Supertramp
11. Faith No More (tylko z Pattonem na wokalu)
7. Iron Maiden
6. Alice in Chains (tylko z Laynem)
5. Pink Floyd
4. Rush
HM: Manowar
Still Reigning...
-
Timothy Dalton
- -#Ancient mariner

Będzie to bardzo trudne ale spróbuję
1.Thin Lizzy
2.Uriah Heep
3.Black Sabbath
4.Accept
5.Iron Maiden
6.Judas Priest
7.Saxon
8.Deep Purple
9.Motorhead
10.Manowar
11.ZZ Top
12.Jethro Tull
13.Manilla Road
14.Budgie
15.Molly Hatchett
16.Shok Paris
17.Blackfoot
18.Queen
19.Slayer
20.W.A.S.P/ AC/DC/ Scorpions/ Helloween/ DIO/ Rainbow
Jakoś tak
1.Thin Lizzy
2.Uriah Heep
3.Black Sabbath
4.Accept
5.Iron Maiden
6.Judas Priest
7.Saxon
8.Deep Purple
9.Motorhead
10.Manowar
11.ZZ Top
12.Jethro Tull
13.Manilla Road
14.Budgie
15.Molly Hatchett
16.Shok Paris
17.Blackfoot
18.Queen
19.Slayer
20.W.A.S.P/ AC/DC/ Scorpions/ Helloween/ DIO/ Rainbow
Jakoś tak
]Moja najnowsza 30 na stronce rym, ale sobie walnę z ilu państw jest najwiecej zespolow, jedziemy :
USA - 16
Anglia - 12
Dania - 1
Kanada - 1
USA - 16
Anglia - 12
Dania - 1
Kanada - 1
Still Reigning...
-
Powerslave100
- -#Prisoner